Λέτο στο gazzetta.gr: «Κανείς χαλαρός στην Τούμπα»

Λέτο στο gazzetta.gr: «Κανείς χαλαρός στην Τούμπα»

Κώστας Ζάλιαρης
Λέτο στο gazzetta.gr: «Κανείς χαλαρός στην Τούμπα»

bet365

Ξεκάθαρο το σύνθημα του Σεμπάστιαν Λέτο μέσω του gazzetta.gr για τη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου έπειτα από το 2-0 της Λεωφόρου.

Κύπελλο Ελλάδος, Ολυμπιακός - ΑΕΚ, ώρα 19:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Οι «πράσινοι» έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό του Μαΐου, παίρνοντας τη νίκη απέναντι στον «δικέφαλο του βορρά» στην πρώτη μεταξύ τους κόντρα στα ημιτελικά του θεσμού.

Μόλις λίγες μέρες μετά την ήττα με σκορ 3-0 στο πρωτάθλημα, σε ένα πολύ διαφορετικό – όπως πλέον έχει αποδειχθεί μετά και τον πρώτο ημιτελικό – ματς, όπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε ευκαιρίες σε αναπληρωματικούς και επανέφερε τον βασικό κορμό της ομάδας του στο παιχνίδι του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός έχει το αβαντάζ.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο, ωστόσο, προειδοποιεί για τον επαναληπτικό της 27ης Απριλίου στην Τούμπα...

Μιλώντας στο gazzetta.gr λίγο μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου, αρνήθηκε να μιλήσει για ασφάλεια και να κάνει οποιαδήποτε σκέψη για τον τελικό.

«Κάναμε καλό παιχνίδι, πήραμε καλό αποτέλεσμα όμως δεν σημαίνει ότι περάσαμε στον τελικό... Έχουμε ακόμα έναν πολύ ζόρικο επαναληπτικό και οφείλουμε όλοι να πάμε συγκεντρωμένοι στη Θεσσαλονίκη» σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε με σαφήνεια ότι το 2-0 της Αθήνας δεν σημαίνει πως τελείωσε η δουλειά των «πράσινων»...

«Πρέπει όλοι να προετοιμαστούμε και να συμπεριφερθούμε σωστά, δίχως να μας χαλαρώσει το 2-0. Εννοείται ότι πάμε στην Τούμπα για το καλό αποτέλεσμα κι όχι απλά για να διαχειριστούμε την κατάσταση που διαμορφώσαμε».

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε σωστά το πρέσινγκ του ΠΑΟΚ στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού στο «Απόστολος Νικολαΐδης», απέτρεψε – εκτός ελαχίστων περιπτώσεων – τη δημιουργία κινδύνων από τα πλάγια, πράγμα στο οποίο είχε δουλέψει και σταδιακά ανέβαζε την απόδοσή του μέχρι να ... υπάρχει μονάχα μια ομάδα στο γήπεδο.

Ο «Σέμπα» είχε να πει για όσα είδε από τον πάγκο στο πρώτο μέρος και όσα πρόλαβε να αντιληφθεί με την είσοδό του στο ματς:

«Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατή ομάδα και ξέραμε ότι προτιμά να παίζει πολύ από τις πλευρές, οπότε έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε αυτό.

Το κάναμε σωστά όταν έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο όταν ο αντίπαλος κρατούσε τη μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες δύσκολες καταστάσεις.

Μας πίεσε στο πρώτο ημίχρονο, όμως εμείς πήραμε το προβάδισμα και εξασφαλίσαμε το καλό αποτέλεσμα με τον τρόπο που συνεχίσαμε το παιχνίδι».

Η συνεισφορά του στα τρία τελευταία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί είναι καθοριστική. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ξεκινάει την αντεπίθεση και κάνει τη σωστή επιλογή για την πάσα στον Λουντ, προκειμένου να πετύχει το 3-2 ο Μπεργκ. Στο ματς με τον Πανιώνιο μπαίνει και κερδίζει το πέναλτι από τον Τασουλή για να σκοράρει και πάλι ο Σουηδός χαρίζοντας ακόμα τρεις βαθμούς στο «τριφύλλι».

Τώρα, είχε έρθει η σειρά του να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να ξεφύγει ο Παναθηναϊκός από το εύθραυστο σκορ ενόψει επαναληπτικού στη συμπρωτεύουσα. Ο Λέτο, πάντως, για τον δικό του ρόλο, αρκείται να δηλώσει ότι: «Κάθε φορά είμαι χαρούμενος να βοηθάω την ομάδα και φυσικά είναι πολύ θετικό και επί προσωπικού όταν σκοράρω. Σημασία όμως έχει το καλό του συνόλου...».

Η κρισιμότητα της ρεβάνς είναι τέτοια που στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν καλά την εχθρική ατμόσφαιρα που σκοπεύουν να δημιουργήσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έτσι ώστε κι εκείνοι να βοηθήσουν ώστε να εξαντληθούν οι πιθανότητες της ομάδας τους για την ανατροπή του σκορ.

Ο Λέτο, ξέρει ότι η έδρα του αντιπάλου θα ζορίσει τους «πράσινους», όμως, είπε με σιγουριά στο gazzetta.gr πως εκείνος και οι συμπαίκτες του έχουν τον τρόπο να το αντιμετωπίσουν...

«Ξέρουμε ότι στην Τούμπα ο κόσμος του ΠΑΟΚ δημιουργεί δύσκολη ατμόσφαιρα για τους αντιπάλους, όμως θα είμαστε έτοιμοι και είμαι σίγουρος ότι δεν θα μας επηρεάσει ο παράγοντας έδρα. Θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα