Μία συγγνώμη και ένα ευχαριστώ στον Ουζουνίδη!

Μία συγγνώμη και ένα ευχαριστώ στον Ουζουνίδη!

Μία συγγνώμη και ένα ευχαριστώ στον Ουζουνίδη!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον ισοπεδωτικό Παναθηναϊκό στο 2-0 με τον ΠΑΟΚ , για την συγγνώμη που οφείλουν στον Ουζουνίδη όσοι τον έστησαν στα έξι μέτρα μετά το 3-0 της Κυριακής, αλλά και το ευχαριστώ που οφείλει όλος ο κόσμος της ομάδας, στον Μαρίνο, που πήρε την ομάδα σχεδόν αποκλεισμένη στο κύπελλο και την πάει φουλ για τελικό, αλλά και για την τεράστια βελτίωση που υπάρχει μετά την λαίλαπα του Ιταλού.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ (21+).

Τελικά ο Παναθηναϊκός ήταν όπως έπρεπε , νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-0 και είχε ευκαιρίες με Μπέργκ, Κλωναρίδη, Βιγιαφάνιες να φθάσει το σκορ σε επίπεδα, που θα του επέτρεπαν να πάει για …..τουρισμό στην Τούμπα. Και το 2-0 καθαρό σκορ είναι, αλλά η πρόκριση δεν έχει κριθεί. Στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός θα συναντήσει μεγάλη πίεση ,αλλά αν πετύχει ένα γκολ όλα θα τελειώσουν. Μέχρι να φθάσουμε , όμως , στη ρεβάνς να σταθούμε στην καυτή Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σαν την γάτα με το ποντίκι τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο , μετά από ένα πρώτο ημίχρονο, που δυσκολεύτηκε στην αρχή, αλλά βρήκε την άκρη έβαλε το γκολ με το Μολέδο και δημιούργησε καταστάσεις στην άμυνα του ΠΑΟΚ, που είχε προβλήματα με τον Μπέργκ, τον Βιγιαφάνιες, τον Ζέκα, τον Χουλτ, παίκτες, που έκαναν την διαφορά σε αυτό το πρώτο ματς.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε ένα ημίχρονο με πολλά τρεξίματα , αλλά στο δεύτερο κατέρρευσε και αν δεν είχε τον Γλύκο η ρεβάνς θα είχε τυπική διαδικασία. Λεπτομέρεια. Ο Ιβιτς έβαλε 7 ίδιους παίκτες με το παιχνίδι της Κυριακής στην Τούμπα, ο Ουζουνίδης μόλις δύο.

Τελικά αποδείχθηκε στην πράξη , ότι ο Ουζουνίδης είχε απόλυτο δίκιο. Μπορεί το ρίσκο να μην του βγήκε την Κυριακή και να έχασε με κάτω τα χέρια 3-0 σε ένα ματς πρωταθλήματος, που είχε μικρότερη σημασία, αλλά στο παιχνίδι, που μέτραγε πολύ, αφού το κύπελλο είναι ο μοναδικός τίτλος, που μπορεί να διεκδικήσει η ομάδα, ο Ουζουνίδης παρουσίασε μία ομάδα, που «δάγκωνε». Και ήταν ακριβώς ίδια η ομάδα με αυτήν που είδαμε κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Παίκτης , που να υστέρησε δεν υπήρχε. Μόνο λύσσα για αποδείξεις και απαντήσεις στο γήπεδο υπήρχε. Και το 2-0 είναι μικρό για την κυριαρχία του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ; Το γεγονός, ότι δεν είχε τελική στον στόχο τα λέει όλα. Η μοναδική ευκαιρία, που είχε στο παιχνίδι ήταν στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Ενρίκε από καλή θέση σούταρε στα ….πουλιά. Τίποτα άλλο.

Και αυτό οφείλεται στην τακτική του Παναθηναϊκού, που σκέφτηκε ο Ουζουνίδης και ακολούθησαν πιστά , όσοι έπαιξαν . Ακόμα και οι αλλαγές, που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν ώθηση. Με πρώτο και καλύτερο τον Λέτο, που έβαλε το δεύτερο γκολ, και έδωσε μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα. Ο Μπέργκ δεν σκόραρε , αλλά έκανε όλα τα υπόλοιπα. Ηταν αυτός, που έδωσε τις ασίστ στα δύο γκολ του Μολέδο και του Λέτο.

Σε αυτόν, όμως, που όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού οφείλουν ένα συγγνώμη και ένα ευχαριστώ είναι στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Συγγνώμη, διότι μετά το 3-0 ο Μαρίνος τα άκουσε από τον ….κάθε πικραμένο, που δεν ξέρει τις ..μετρήσεις των παικτών, δεν βλέπει τις προπονήσεις και κάποιοι τον έστησαν στον τοίχο, λες και ο Ουζουνίδης δεν ξέρει τα θέλω της ομάδας και πως θα την έχει πιο φρέσκια στα ματς του κυπέλλου. Αλλά είπαμε στην Ελλάδα, όλοι …είμαστε προπονητές. Το ευχαριστώ όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού το οφείλει στον Ουζουνίδη, διότι πήρε ένα μπάχαλο από έναν Ιταλό καταστροφέα και το έκανε ομάδα μέσα σε λίγους μήνες . Ο Παναθηναϊκός, που ήταν μία ανάσα από το να αποκλειστεί από τον όμιλο στο κύπελλο από τον ΟΦΗ και τον Απόλλωνα, προκρίθηκε την τελευταία στιγμή και τώρα είναι μία ανάσα από τον τελικό. Ανεξάρτητα αν θα πάει τελικό η ομάδα, η όχι ο Ουζουνίδης έχει δημιουργήσει ένα σύνολο, που χαίρεσαι να το βλέπεις στα περισσότερα παιχνίδια. Και με ρόστερ κουτσουρεμένο σε σχέση με τους άλλους κάνει μία πορεία στο κύπελλο, που σχεδόν κανένας δεν πίστευε, όταν πριν από μήνες η ομάδα έφευγε ηττημένη με 2-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

*Για τον Σιδηρόπουλο , επειδή άρχισε ήδη η προπαγάνδα του ΠΑΟΚ θα πω , ότι έχει προστατέψει σκανδαλωδώς τον Μάτος και τον Λέοβατς, που έπρεπε να αποβληθούν, όχι σε μία , αλλά σε τρεις φάσεις ο καθένας, ενώ δεν έχει δώσει και ένα μαρς πέναλτι στον Παναθηναϊκό, όταν ο Κρέσπο με αγκωνιά ρίχνει κάτω τον Μπέργκ εντός περιοχής στο 89. Το ότι η μπάλα ήταν λίγο πιο δίπλα δεν παίζει κανένα ρόλο. Ηταν πέναλτι και κόκκινη στον Κρέσπο. Οι φάσεις του Χουλτ(72’) και του Κρέσπο (69’)δεν ήταν πέναλτι .

*Χαμηλά η μπάλα θα μείνει στον Παναθηναϊκό και σε αυτό θα παίξει ρόλο η παρουσία του Λυμπερόπουλου και του Ουζουνίδη. Η ρεβάνς είναι ανοιχτή παρά το 2-0, αλλά αν η ομάδα είναι σοβαρή, όπως και χθες θα περάσει στον τελικό.

*Απίστευτη Λεωφόρος. Θύμησε παλιές καλές στιγμές σε παλμό και πάθος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.