Ατλέτικο Μαδρίτης – Λέστερ 1-0

Γιώργος Καραμάνος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Λέστερ 1-0

bet365

Οι Ροχιμπλάνκος ήταν πολύ καλύτεροι, έκαναν το πρώτο βήμα (με πέναλτι εκτός περιοχής), αλλά το 1-0 επιτρέπει στις Αλεπούδες να συνεχίζουν να πιστεύουν στο... παραμύθι.

Ξεκινάμε από το πιο ξεχωριστό. Η Ατλέτικο δεν δέχτηκε γκολ. Τι σημαίνει αυτό; Οτι στα εννέα τελευταία νοκ άουτ ματς στο γήπεδό της για στο Champions League έχει κρατήσει clean sheet. Από τις 11 Μαρτίου του 2014 (Κακά για την Μίλαν) η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε δεν έχει δει την εστία της να παραβιάζεται στο «Βιθέντε Καλδερόν». Από τη στιγμή λοιπόν που βρήκε το γκολ μπροστά, έγινε και το μεγάλο αφεντικό για τη νίκη. Εφτασε τελικά στο 1-0 επί της Λέστερ, η οποία πιέστηκε αφόρητα, αλλά με αυτό το σκορ ελπίζει για τη ρεβάνς. Πόσο μάλλον που το δέχτηκε από πέναλτι που δεν έπρεπε να καταλογιστεί.

Οι γηπεδούχοι ήταν ξεκάθαρα καλύτερη και έπαιξαν μονότερμα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στο 4' ο Κόκε είδε τη βολίδα του να τραντάζει το δεξί δοκάρι και στο 28' ήρθε το 1-0, που δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Γκριεζμάν έφυγε στην κόντρα και ο Ντρίνκγουοτερ τον ανέτρεψε ελάχιστα πριν τη γραμμή της περιοχής. Δόθηκε πέναλτι, αλλά ήταν φάουλ. Ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα και αυτό ήταν το μοναδικό τέρμα του αγώνα.

Εκτοτε οι Ροχιμπλάνκος αυξομείωναν την ένταση, δεν δέχτηκαν καμία φάση, μα και εκείνοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ξεκάθαρα. Ετσι το τελικό 1-0 επιτρέπει στους Αγγλους να μπορούν να συνεχίσουν να πιστεύουν, αλλά και στους νικητές ότι θα παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι που περιλαμβάνει καθαρή την εστία τους και τρελό γκάζι μπροστά στην κόντρα.

* Η Ατλέτικο έχει να αποκλειστεί ενώ νίκησε 1-0 εντός στην Ευρώπη, εδώ και 24 χρόνια και τη ζημιά της την είχε κάνει εκείνος ο εκπληκτικός ΟΦΗ!

* Στις δύο τελευταίες χρονιές στο Champions League ο Γκριεζμάν έχει συμμετοχή (γκολ ή ασίστ) στα 15 από τα συνολικά 29 τέρματα της Ατλέτικο!

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο, Γκριεζμάν, Τόρες (75' Τομάς)

Λέστερ (Κρεγκ Σέξπιρ): Σμάιχελ, Μπελανουάν, Χουτ, Φουχς, Σίμπσον, Ν'Ντιντί, Ντρίνκγουοτερ, Ολμπράιτον, Μαχρέζ, Οκαζάκι, Βάρντι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα