Πανιώνιος-Πλατανιάς 1-1

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος-Πλατανιάς 1-1

bet365

Ο Πανιώνιος πήρε τον βαθμό με τον Πλατανιά και σε συνδυασμό με τη ισοπαλία της Ξάνθης, θα παίξει και φέτος στα play off του πρωταθλήματος. Γιακουμάκης και Μπεν οι σκόρερ του αγώνα.

Πως ξεκίνησαν

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ενγκόνγκ ο οποίος ήταν έτοιμος μετά τον τραυματισμό του, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας έκανε πρεμιέρα ο Πλιάτσικας. Οι «κυανέρυθροι» σε διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησαν με τον Γιαννιώτη στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Πλιάτσικα, Ρισβάνη, Οικονόμου και Τασουλή. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Μασούρας (αριστερά), Μασούντ (ελεύθερο ρόλο) και Μπεν (δεξιά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον σέντερο φορ Ενγκόνγκ.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 με τον Κοκκαλά και τους Καρυπίση, Μπανανά και Κάργα αμυντική τριάδα. Στάθης και Βάντερσον είχαν τις δύο πλευρές με τους Μουνάφο, Γιορέντε και Ντεβέσα στο κέντρο και τους Μανούσο και Γιακουμάκη επιθετικό δίδυμο.

Ο Πανιώνιος το όνομα, ο Πλατανιάς την χάρη

Ο Πανιώνιος ήθελε να απαντήσει στην ήττα της Λεωφόρου και παράλληλα να κλειδώσει την παρουσία του στα πλέι οφ. Ο Πλατανιάς όμως είχε άλλη άποψη. Γεμίζοντας το κέντρο του κατάφερε να κλειδώσει τα ατού των Νεοσμυρνιωτών, κυρίως τον Μασούντ, και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας μπλοκάρει τον Πανιώνιο αποφάσισαν να βάλουν ακόμα πιο δύσκολα στους παίκτες του Μιλόγεβιτς και στο 10' ο Γιακουμάκης ολοκλήρωσε με επιτυχία τον ωραίο συνδυασμό των συμπαικτών του για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Εκτός αγώνα ο Μασούντ και οι γηπεδούχοι

Μετά το γκολ ο Πλατανιάς αποφάσισε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα. Με τέλεια αμυντική λειτουργία, με τις γραμμές του κοντά και με πίεση στο χώροι του κέντρου είχε φέρει το ματς στα μέτρα του. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έδειχναν εκτός αγώνα με αποτέλεσμα να επιδίδονται σε πολλά λάθη. Με τον Μασούντ εξουδετερωμένο, ενώ και τον Ενγκόγκ να του λείπει αγωνιστικός ρυθμός, δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Κοκκαλά και ως μοναδική αξιομνημόνευτη φάση ήταν ένα σουτ του Μασούρα στο 22'.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τον Πλατανιά να κρατάει εύκολα το σκορ με τον Πανιώνιο ανήμπορο να βελτιώσει την κυκλοφορία του παιχνιδιού του.

Άλλη εικόνα το ματς

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές τους με στόχο να πιέσουν, ενώ ο Μιλόγεβιτς παρενέβη από τον πάγκο βγάζοντας τον Ενγκόνγκ με τον Μπεν να πηγαίνει στην κορυφή και τον Λάμπρου στα άκρα. Το σχήμα αυτό έφερε αποτέλεσμα με τους Νεοσμυρνιώτες μέσα σε ένα λεπτό να κάνουν δύο φάσεις μέσα σε ένα λεπτό.

Ο Πανιώνιος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και πίεζε τον αντίπαλό του και στο 60' μια απόφαση του Σελίμου προκάλεσε τις δίκαιες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ο Καρυπίδης ανατρέπει τον Τασουλή με τον άρχοντα του αγώνα να μην δίνει την παράβαση. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως δεν έκανε το ίδιο και σφύριξε την παράβαση στο χέρι του Καρυπίδη και στο 65' ο Μπεν ευστόχησε από τα 11 βήματα.

Ο Γιώργος Παράσχος βλέποντας τον Πανιώνιο να έχει ανέβει αποφάσισε να προβεί σε διπλή αλλαγή και κατάφερε να περιορίσει την επιθετικότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι πάντως είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία, αλλά ο εκνευρισμός τους κυρίως από τις αποφάσεις του Σελίμου συντέλεσαν ώστε ο υπόλοιπος χρόνος να περάσει με μόνο μία φάση για τους Νεοσμυρνιώτες με τον Μπεν λίγο πριν το τέλος και το 1-1 να μην αλλάζει.

Οι ενδεκάδες

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Πλιάτσικας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (68' Σαββίδης), Μασούντ (90' Ταπόκο), Μπεν, Ενγκόνγκ (56' Λάμπρου)

Πλατανιάς (Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Κάργας, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Μουνάφο, Γιορέντε, Ντεβέσα (65' Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος (65' Σίγκνιεβιτς), Γιακουμάκης (89' Αποστολόπουλος)

MVP: Ο Μανώλης Σιώπης. Ο μεσοαμυντικός του Πανιωνίου ήταν για άλλη μια φορά ο κορυφαίος του γηπέδου. Αμέτρητα χιλιόμετρα, κερδισμένες μάχες, ειδικά στην επανάληψη ανέβασε στροφές και με την άνοδό του βελτιώθηκε και η ομάδα του.

Στο ύψος του: Ο Άνχελ Ντεβέσα. Ο άσος του Πλατανιά ήταν ο καλύτερος της ομάδας του ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου οι Χανιώτες ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλό τους. Από τα δικά τους πόδια φεύγει η ασίστ για το γκολ του Γιακουμάκη και με την εν γένει παρουσία του μπαίνει στην πρώτη σειρά των διακριθέντων

Αδύναμος κρίκος: Ο Ενγκόνγκ. Ο Γάλλος επιθετικός έδειξε ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος αφού του λείπει αγωνιστικός ρυθμός, κάτι απολύτως λογικό λόγω του τραυματισμού του. Με τον Πανιώνιο κακό στο πρώτο ημίχρονο και χωρίς να τροφοδοτηθεί από τους μέσους ήταν απολύτως λογικό να μην κάνει αισθητή την παρουσία του.

Η γκάφα: Ανήκει στον Χρήστο Καρυπίδη. Ο αμυντικός του Πλατανιά ήταν αυτός που υπέπεσε όχι σε ένα αλλά σε δύο πέναλτι (η πρώτη παράβαση δεν δόθηκε) δίνοντας την ευκαιρία στον Μπεν να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα βάζοντας ξανά τον Πανιώνιο στο παιχνίδι.

Το στραγάλι: Δεν ήταν καλή η διαιτησία του Σελίμου. Ο διαιτητής του συνδέσμου Λακωνίας είχε 50% επιτυχία στα πέναλτι, αφού έδωσε στον Πανιώνιο ένα από τα δύο στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες του Πλατανιά, ενώ δεν τα πήγε καθόλου καλά στον πειθαρχικό έλεγχο αφού με τις αποφάσεις του προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων τους οποίους γέμισε χωρίς λόγο με κάρτες.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανιώνιος μπορεί να μην κέρδισε, αλλά τουλάχιστον κλείδωσε την πεντάδα. Οι «κυανέρυθροι» παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα (τραγικοί στο πρώτο 45λεπτο, βελτιωμένοι αισθητά στο δεύτερο) πήραν τον βαθμό και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού ανέβηκε μόνος τρίτος στην βαθμολογία. Πλέον άνετος θα δώσει τα άλλα δύο ματς που έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Στην αντίπερα όχθη, ο Πλατανιάς έδειξε για άλλη μια φορά πόσο δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος είναι και ότι η φετινή του πορεία μόνο τυχαία δεν είναι με τον ίδιο να βάζει δύσκολα στους παίκτες του Μιλόγεβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα