Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

bet365

Οι Μερένγκες ήταν καλύτεροι, αλλά οι Ροχιμπλάνκος τους τιμώρησαν στο φινάλε, με την ισοπαλία (1-1) να ανεβάζει τις μετοχές της Μπαρτσελόνα για την κορυφή.

Δύναμη, πάθος, τρέξιμο, ψιλές και χοντρές στα πόδια και αρκετό ξύλο. Αυτό το «derbi madrileño» είχε και αφεντικό. Η Ρεάλ ήταν ξεκάθαρα καλύτερη. Εβαλε και πρώτη γκολ, έχασε πολλές ευκαιρίες. Δεν το κλείδωσε όμως όταν μπορούσε και το πλήρωσε. Η Ατλέτικο ήταν και πάλι κυνική. Βρήκε την ισοφάριση προς το φινάλε και έκανε τη ζημιά που ήθελε στην μισητή συμπολίτισσα, με την Μπαρτελόνα εφόσον νικήσει το βράδυ, να την πιάνει στην κορυφή (ματς λιγότερο η ομάδα του Ζιντάν).

Οι γηπεδούχοι επέβαλαν από το ξεκίνημα την υπεροχή τους. Ο Ομπλάκ έβγαλε δύσκολα το βολέ του Κριστιάνο (15') και είχε σούπερ επέμβαση στο 28', όταν Μπενζεμά-Κριστιάνο έπαιξαν το 1-2 και ο πορτιέρο της Ατλέτικο έβγαλε με το ένα χέρι το σουτ σε πρώτο χρόνο του Γάλλου. Τρία λεπτά αργότερα ο σωτήρας ήταν ο Σάβιτς που είχε την απόκρουση της χρονιάς, καθώς σταμάτησε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή τη βολίδα του CR7.

Ο Γκριεζμάν απείλησε στο 38' και ο Ομπλάκ σταμάτησε εξ επαφής τον Μπενζεμά με το ξεκίνημα της επανάληψης. Εκεί η Ρεάλ μπήκε με τρελή φούρια και ήταν ακόμα καλύτερη. Στο 52' βρήκε λοιπόν και το γκολ. Από εκτέλεση φάουλ του Κρόος, ήρθε η κεφαλιά άπιαστη με φάλτσα του Πέπε, που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία (έχει 13 γκολ ο Πέπε συνολικά στην La Liga, τα 10 με κεφαλιά). Στην καλύτερη στιγμή των Ροχιμπλάνκος ο Τόρες έριξε το τετ α τετ πάνω στο σώμα του Κέιλορ Νάβας (60'). Η Βασίλισσα αμυνόταν έξυπνα, είχε τον έλεγχο και δεν δεχόταν φάσεις.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Ολα αυτά μέχρι το 85'. Εκεί ο Κορέα πέρασε την κάθετη στον Γκριεζμάν, ο οποίος με το αριστερό πρόλαβε την έξοδο του Κέιλορ Νάβας και σκόραρε για δεύτερη σερί σεζόν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Γενικότερα όμως η ομάδα του έμεινε αήττητη στο φέουδο της Ρεάλ για τέταρτη διαδοχική χρονιά (3 νίκες), κάτι που ουδέποτε έχει συμβεί στην μεταξύ τους ιστορία. Και κάπως έτσι η Ρεάλ πάει με αρνητικό συναίσθημα στο μεγάλο ραντεβού με την Μπάγερν, ενώ η Ατλέτικο έφτιαξε ψυχολογία για την Λέστερ. Και στο βάθος (23 Απριλίου) έχουμε Clasico...

* Η Ρεάλ σκοράρει για 53 διαδοχικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις (ρεκόρ στην Ισπανία) και για 42 στο πρωτάθλημα (το ρεκόρ το έχει η Μπάρτσα με 64)!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε (66' Νάτσο), Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Κρόος (76' Ισκο), Μόντριτς, Μπέιλ (81' Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Γκάμπι, Σαούλ (62' Κορέα), Κόκε, Καράσκο (87' Χιμένες), Γκριεζμάν, Τόρες (78' Τόμας).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα