Επιτέλους νίκη για Λεβερκούζεν

Gazzetta team
Επιτέλους νίκη για Λεβερκούζεν

bet365

Η Λεβερκούζεν έφτασε στην πρώτη της νίκη έπειτα από 5 αγωνιστικές. Πάει για το θεύμα η Ίνγκολσταντ, νίκες για Λειψία, Γκλάντμπαχ, Φράιμπουργκ.

Η αναμονή για την Λεβερκούζεν ήταν μεγάλη. Οι ασπιρίνες δεν είχαν κερδίσει στα 7 τελευταία τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Κορκούτ δεν είχε πανηγυρίσει ακόμα στον πάγκο. Τέλος καλό, όμως, όλα καλά, με την Μπάγερ να κερδίσει με 2-0 την Ντάρμσταντ και να βάζει τέλος στο αρνητικό σερί.

Δεν είναι ότι οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν, απλά οι Lilien είχαν τόσα κενά στην άμυνα, που δεν ήταν δυνατόν να αποφύγουν την ήττα. Η Λεβερκούζεν ευτύχισε να προηγηθεί με την πρώτη της ευκαιρία, όταν στο 15’ ο Μπραντ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και ένα το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη συνέχεια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απειλήθηκαν. Η Ντάρμσταντ, όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Φόλαντ να κάνει ξανά ύστερα από λάθη των γηπεδούχων το τελικό 0-2 στο 56’.

Πάει για το θαύμα η Ίνγκολσταντ
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Ίνγκολσταντ, που πάει να κάνει αυτό που δεν έχει πετύχει καμία στην ιστορία της Bundesliga: να παραμείνει, έχοντας μείνει τόσο πίσω στη βαθμολογία. Οι Βαυαροί επικράτησαν με 2-1 της Μάιντς την προηγούμενη αγωνιστική και τώρα πήραν μεγάλο διπλό επί των άλλων Βαυαρών της Άουγκσμπουργκ, πλησιάζοντας την τελευταία στο -4. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Κίτελ στο 24’, ενώ ο Κοέν έκανε το 0-2 στο 35’. Ο ίδιος παίκτης έκανε το 0-3 στο 67’, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς με πέναλτι του Φερχέγκ (76’) και γκολ του Αλτίντοπ (81’), όμως μέχρι εκεί, καθώς η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ.

Νίκες για Γκλάντμπαχ, Λειψία
Η Γκλάντμπαχ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια και έφτασε στη νίκη με 1-0 επί της Χέρτα, για βρεθεί μία ανάσα από την Ευρώπη! Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 16’ με σουτ του Μπένες εκτός περιοχής, στάθηκαν τυχεροί σε κάποιες φάσεις, όπως το δοκάρι του Καλού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και κράτησαν τη νίκη μέχρι το τέλος. Η Λειψία επιβλήθηκε με 3-2 της Μάιντς, που βυθίζεται, και κρατάει τη διαφορά στη δεύτερη θέση. Οι Ταύροι είδαν τον Βέρνερ να επιστρέφει νωρίτερα από το αναμενόμενο και μαζί με τον Ζάμπιτσερ να δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων στο 48’ και στο 52’. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο ματς στο 69’ με πέναλτι του Χάιρο, όμως στο 81’ ο Κεϊτά σκόραρε για δεύτερο σερί ματς για το 1-3. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Σμιντ ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-3 στις καθυστερήσεις με τον Μούτο, παίζοντας με 10 παίκτες από το 89’ λόγω αποβολής του Γκαμπέν.

Πετάει η Φράιμπουργκ, στα παλιά οι Λύκοι
Η Βόλφσμπουργκ είχε δείξει να αφήνει πίσω την κάκιστη πορεία της. Ηταν αήττητη για τέσσερις αγωνιστικές (2 νίκες), αλλά υποδεχόμενη την Φράιμπουργκ, εμφάνισε όλες τις... αρρώστιές της. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την γκολάρα του Νίντερλεχνερ (78') και πέρασαν από εκεί με 0-1, για να παραμείνουν στο -2 από την Ευρώπη, ενώ οι Λύκοι μόλις στο +1 από τους μπελάδες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα