Εργο Ουζουνίδη με εκτέλεση Μπεργκ...

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Εργο Ουζουνίδη με εκτέλεση Μπεργκ...

bet365

O Δήμος Μπουλούκος γράφει για τον Παναθηναϊκό που είχε τον τεράστιο Μάρκους Μπεργκ σε ρόλο σολίστα, αλλά και τον Μαρίνο Ουζουνίδη ως μαέστρος, να κάνει ματ στον Μανόλο Χιμένεθ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το χθεσινό ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν από τα ματς που παρακαλάς να μην τελειώσουν. Με πολλά γκολ, συναρπαστική εξέλιξη, όμορφο ποδόσφαιρο, εμπεριείχε όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν κάνει το ποδόσφαιρο, το πιο δημοφιλές άθλημα στον πλανήτη.

Από 0:3 πίσω στο πρώτο ημίχρονο η Λας Πάλμας εκανε το 3:3 στο δεύτερο μισό! Τι θα συμβεί αυτή τη φορά;

Και μπορεί όλοι να μιλάνε για το ματς του Μάρκους Μπεργκ, αλλά εγώ θα πρότεινα και τον Μαρίνο Ουζουνίδη να μοιραστεί μαζί με τον Σουηδό, τον τίτλο του Man of the Match.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η αλλαγή στην εικόνα των «πρασίνων» από τότε που ανέλαβε την ομάδα. Ο Ουζουνίδης παρέταξε μία ομάδα που είχε σκοπό και στόχο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ήξερε τι ήθελε και κυρίως πώς να το πάρει.

Με ουσιαστικά διπλή αμυντική γραμμή και έχοντας δώσει συγκεκριμένο ρόλο σε κάθε ποδοσφαιριστή, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μπλοκάρει την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ, να «απομονώσει» τον Αραούχο που δεν έπαιρνε ούτε με αίτηση τη μπάλα από τους συμπαίκτες του και να κλείσει το ημίχρονο με μία μόνο χαμένη ευκαιρία από τους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του Γιόχανσον.

Την ίδια στιγμή εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του Κλωναρίδη και του Βιγιαφάνες και το απίστευτο ένστικτο του σκόρερ που έχει ο Μπεργκ, πέτυχε δύο γκολ, ενώ δεν θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν αν το ημίχρονο τελείωνε και με 0-4!

Στο δεύτερο μέρος ο Ουζουνίδης βλέποντας την σαφώς πιο επιθετική ΑΕΚ, να πετυχαίνει γκολ και να γίνεται επικίνδυνη έβαλε τους Λέτο και Λουντ, κινήσεις που φανέρωναν την απόφαση του να μην κλείσει τον Παναθηναϊκό στα μετόπισθεν, αλλά να τον ενδυναμώσει επιθετικά, κάτι που έγινε τελικά στο 3-2 με τις δύο αλλαγές να έχουν ενεργή συμμετοχή στο νικητήριο γκολ. Bέβαια του έκανε δωράκι και ο Χιμένεθ που παρότι έβλεπε ότι οι Λαμπρόπουλος και Βράνιες... πελαγοδρομούσαν, τους άφησε μέσα στο ματς και στα 90 λεπτά.

Είναι φανερό ότι ο Ουζουνίδης έχει καταφέρει να βγάλει από τους ποδοσφαιριστές του, το καλύτερο που έχουν να δώσουν και πέτυχε μέσα σε μόνο τέσσερις μήνες, να δημιουργήσει ένα ομοιογενές σύνολο με παίκτες που δίνουν την εντύπωση ότι παίζουν χρόνια μαζί.

Εχει βέβαια και την ευτυχία να διαθέτει τον τεράστιο Μάρκους Μπεγκ, ο οποίος είναι ό,τι ποιοτικότερο διαθέτει αυτή τη στιγμή το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν ήταν μόνο τα δύο γκολ και η συμμετοχή στο τρίτο, αλλά ολόκληρη η απόδοση του στα 90 λεπτά που έκανε τον Ουζουνίδη να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Ο Σουηδός με το χαρισματικό παιχνίδι του, ανάγκασε τους Λαμπρόπουλο και Βράνιες να τα έχουν χαμένα και να μην μπορούν με τίποτα να τον εξουδετερώσουν.

Δείτε προσεκτικά τη φάση του τρίτου γκολ και θα αντιληφθείτε πόσο παικταράς είναι! Όταν ο Λέτο παίρνει τη μπάλα, ο Σουηδός έχοντας πλήρη αντίληψη του χώρου, του φωνάζει και του δείχνει να κάνει την πάσα στον Λουντ, ώστε αυτός να κινηθεί ελεύθερα προς την εστία του Μπάρκα και να περιμένει την πάσα του Φινλανδού συμπαίκτη του, κάτι που έγινε και απέφερε το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού.

Αποτελεί μεγάλη τύχη για όσους ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο να βλέπουμε τον Μπεργκ να παίζει μπάλα στην Ελλάδα, ειδικά όταν είναι πραγματικά λίγοι οι καλοί λόγοι για να παρακολουθήσεις το ελληνικό πρωτάθλημα! Με αυτόν τον Μπεργκ αλλά και με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο, οι φίλοι του τριφυλλιού μπορούν μετά από καιρό, να ξαναδούν το μέλλον με αισιοδοξία…

Υ.Γ. Αν δεν το ξέρετε, MVP του χθεσινού ματς βγήκε ο… Πέκχαρτ. Όχι ότι ευθύνεται ο παίκτης της ΑΕΚ για αυτή την απίστευτη… ανακάλυψη, αλλά η διαδικασία να ψηφίζουν οι δημοσιογράφοι ως το 80ο λεπτό για να βγαίνει το αποτέλεσμα με τη λήξη, οδηγεί αναπόφευκτα σε μοναδικές γκάφες, όπως έγινε και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος