«Δεν είμαι λαμόγιο, ούτε καραγκιόζης, στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν Έλληνας»

«Δεν είμαι λαμόγιο, ούτε καραγκιόζης, στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν Έλληνας»

«Δεν είμαι λαμόγιο, ούτε καραγκιόζης, στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν Έλληνας»

bet365

Ο Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς από τους πλέον αγαπητούς ξένους παίκτες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε μία απολαυστική συνέντευξη στο gazzetta.gr. To πάθος για την Ελλάδα, οι επαφές με Πανιώνιο, ΑΕΛ, η καριέρα στην Ινδονησία και οι προτάσεις σε Τζιμπούρ και Αμπντούν.

Ο Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς στο πρώτο μισό της δεκαετία του '90 έβαζε «φωτιά» στο Γεντί Κουλέ σκοράροντας αφειδώς με τα χρώματα του ΟΦΗ. Στη συνέχεια φρόντιζε να σκεπάζει το κεφάλι του με τη φανέλα προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού με τον ξέφρενο πανηγυρισμό του.

Το πάθος του ξεχείλιζε στον αγωνιστικό χώρο, απόρροια του εκρηκτικού χαρακτήρα του. Στον ΟΦΗ αγωνίστηκε για τρεις σεζόν, σκοράροντας 24 γκολ σε 65 ματς. Αγαπήθηκε όσο λίγοι. Με τους «Ομιλίτες» έφτασε μέχρι τον Γ΄ Γύρο του Κυπέλλου UEFA αποκλείοντας κατά σειρά Σλάβια Πράγας και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα χρόνια που έζησε στους «Ομιλίτες» ο άλλοτε Μαυροβούνιος στράικερ και νυν τεχνικός στην Πουσαμάνια Μπόρνεο από την Ινδονησία «στοίχειωσαν» την καριέρα του.

Ο Τζουγκάνοβιτς, ο οποίος μιλάει άπταιστα ελληνικά δέθηκε για πάντα με την χώρα μας και δεν την ξέχασε ποτέ.

Από την μακρινή Ινδονησία μίλησε στο gazzetta.gr για το μεγάλο όνειρο της επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα ως προπονητής, αναφέρεται στις προτάσεις που έκανε η ομάδα του σε Τζιμπούρ, Αμπντούν, αλλά και Ζούλιο Μπαπτίστα, ενώ εξηγεί την προσπάθεια που κάνουν οι Ινδονήσιοι μετά τον Εσιέν προκειμένου να προσελκύσουν και άλλους ξένους ποδοσφαιριστές.

«Είμαι ικανοποιημένος απ' όσα έχω δει εδώ. Πριν από περίπου 20 μέρες παίξαμε στον τελικό του Κυπέλλου. Το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 15 Απριλίου και δίνουμε τα τελευταία φιλικά προετοιμασίας.

Ο Εσιέν είναι το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει στη χώρα και γίνονται προσπάθειες να αποκτηθούν και άλλοι γνωστοί ξένοι ποδοσφαιριστές.

Η ομοσπονδία αποφάσισε κάθε ομάδα να έχει τον δικό της marquee player προκειμένου να συνεισφέρει στην άνοδο της ποιότητας του πρωταθλήματος.

Προσπαθήσαμε να φέρουμε τον Τζιμπούρ και στη συνέχεια τον Αμπντούν αλλά δεν τα καταφέραμε, αν και αρχικά ήταν θετικοί να έρθουν εδώ».

Ο «Τζούγκα» κάνει λόγο για μία μεταβατική εποχή στο ποδόσφαιρο της Ινδονησίας.

«Έχουν αλλάξει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο της Ινδονησίας με τον νέο πρόεδρο της ομοσπονδίας.

Υπάρχουν χορηγοί για να έρθουν καλοί ξένοι παίκτες, οι οποίοι συνεισφέρουν στα συμβόλαιο, όπως κάνει και η ομοσπονδία.

Το θέμα είναι εάν οι μεγάλοι σε ηλικία, όπως ο Εσιέν μπορούν να βοηθήσουν πλέον αφού έχουν 'καεί'. Πόσο να προσφέρουν; Ο κόσμος θα έρθει στα γήπεδα, όμως δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό για τους προπονητές σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Σκέψου να μην τους βάζεις να παίζουν τι αντιδράσεις θα υπάρξουν. Για τον Εσιέν για παράδειγμα πλήρωσαν σχεδόν 1 εκατ. ευρώ».

Ο πρώην φορ του ΟΦΗ έκανε ένα φλας μπακ στην καριέρα του εξηγώντας πως αποφάσισε μετά την λύση της συνεργασίας του με τον Εθνικό Αστέρα να ακολουθήσει καριέρα προπονητή περιγράφοντας πως από το Μαυροβούνιο έφτασε μέχρι το Μπανγκλαντές και την Ινδονησία.

«Όταν έφυγα από τον Εθνικό Αστέρα κάθισα να σκεφτώ τι θα έκανα στη συνέχεια της καριέρας μου αφού θα σταματούσα το ποδόσφαιρο. Μάνατζερ δεν ήθελα να γίνω. Τους θεωρούσα απατεώνες, αφού μιλούσαν μία έτσι, μία αλλιώς. Λατρεύω το ποδόσφαιρο και δεν είμαι λαμόγιο. Κοιτούσα πάντα μπροστά, δεν είμαι καραγκιόζης.

Η πρόταση να γίνω προπονητής ήρθε ξαφνικά στη Μπούντβα του Μαυροβουνίου από τον πρόεδρο της Μόγκρεν. Του είπα πως και θέλετε έναν άπειρο προπονητή; Μου είπε πως με πίστευε και πως έχω την προσωπικότητα για να κρατήσω την ομάδα στην κατηγορία.

Τελικά τερματίσαμε την πρώτη χρονιά στην τέταρτη θέση και την επόμενη στη δεύτερη. Έμεινα εκεί για τρία χρόνια και στη συνέχεια πήγα στην OFK Μπέογκραντ στο Βελιγράδι, το δεύτερο σπίτι μου μαζί με τον ΟΦΗ.

Είμαι πάνω από όλα οπαδός αυτών των δύο ομάδων. Εκεί έμεινα για τέσσερα χρόνια δουλεύοντας από διάφορα πόστα. Διευθυντής των ακαδημιών, αλλά και προπονητής τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

Στη συνέχεια μου ήρθε πρόταση από το Μπανγκλαντές. Από την Σείκ Ράσελ, μια ομάδα μεγάλη για τα δεδομένα της χώρας, αλλά που δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και πήραμε δύο Κύπελλα. Επίσης φτάσαμε μέχρι τα προημιτελικά των play-off του Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Έμεινα για δύο σεζόν εκεί όμως δεν άντεξα. Ήταν δύσκολη η ζωή σε μια τόσο φτωχή χώρα. Επέστρεψα στο Μαυροβούνιο αναλαμβάνοντας την Λόβτσεν. Για ακόμη μια φορά έγινα προπονητής σε σύλλογο που βρισκόταν στα σκατά καταφέρνοντας να βγούμε έκτοι. Στην Ινδονησία βρέθηκα μέσω του πρώην παίκτη μου, του Βλάντιμιρ Βούγιοβιτς που παίζει στην Περσίμπ Μπαντούνγκ».

Τούτη είναι η δεύτερη σεζόν του στην Πουσαμάνια Μπόρνεο έχοντας προλάβει ήδη να βάλει την προσωπική του σφραγίδα.

«Η ομάδα Πουσαμάνια Μπόρνεο στην οποία είμαι προπονητής ανέβηκε στην Α΄ κατηγορία το 2014. Ο πρόεδρος μας είναι μόλις 23 ετών και ιδιαίτερα φιλόδοξος. Την πρώτη χρονιά ενώ όλοι περίμεναν να πέσουμε, αν και έχουμε πολλούς πιτσιρικάδες τερματίσαμε στην έβδομη θέση. Φτιάξαμε μία καλή ομάδα φέρνοντας 2-3 ξένους.

Ήμασταν η πιο παραγωγική ομάδα στην κατηγορία με 62 γκολ στο ενεργητικό μας. Στο φινάλε της σεζόν χάσαμε τρία ντέρμπι. Ένα να νικούσαμε θα βγαίναμε τέταρτοι.

Ανανέωσα τη συνεργασία μου εδώ. Συνεχίζω έχοντας καλό συμβόλαιο. Προσπαθήσαμε να φέρουμε τον Ζούλιο Μπαπτίστα, αλλά ήταν ακριβός. Ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα στη συνέχεια».

Ο Τζουγκάνοβιτς δεν κρύβει πως η επιθυμία του είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα. Την χώρα που λατρεύει και την οποία χαρακτηρίζει ως δεύτερο σπίτι του. Μάλιστα όπως τονίζει χαριτολογώντας σε μία άλλη ζωή ήταν Έλληνας.

«Θέλω να έρθω στην Ελλάδα. Το όνειρο μου είναι να δουλέψω εκεί. Είναι για μένα η δεύτερη πατρίδα μου. Έχω δύο κουμπάρους στην Ελλάδα.

Είναι η χώρα αδερφική που στάθηκε στο πλευρό μας σε δύσκολες στιγμές. Λατρεύω τους ανθρώπους στην Κρήτη. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ ό,τι και αν συμβεί. Οι Έλληνες είναι κάτι άλλο και πάντα τους βλέπω διαφορετικά από όλους τους λαούς του κόσμου.

Είναι ευχή μου να έρθω εκεί. Μίλησα με Λάρισα και Πανιώνιο, αλλά δεν ήταν γραφτό να δουλέψω στην παρούσα φάση. Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Θα γίνει με την βοήθεια του Θεού την κατάλληλη στιγμή. Ξέρω την ελληνική γλώσσα, γνωρίζω τη νοοτροπία της χώρας, παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο και υπάρχει η κατάλληλη χημεία.

Πιστεύω πως διαθέτω την ποιότητα ως προπονητής για να δουλέψω στην Ελλάδα. Είναι σαν την πατρίδα μου. Γνωρίζω την ιστορία της, τα τραγούδια. Τα πάντα ξέρω, λες και βρίσκομαι 100 χρόνια εκεί. Πιστεύω πως στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν Έλληνας.

Ό,τι είναι συνηθίζω να το λέω στα ίσια. Θα σου πω 'αδερφέ μου έλα εδώ' ή 'είσαι μ...ας'».

Δείτε το γκολ του Τζουγκάνοβιτς με τη φανέλα του ΟΦΗ κόντρα στον Ολυμπιακό και τον χαρακτηριστικό τρόπο που το πανηγύρισε!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα