Λεμονής: «Το DNA του Ολυμπιακού θέλει τίτλους»

Λεμονής: «Το DNA του Ολυμπιακού θέλει τίτλους»

Gazzetta team
Λεμονής: «Το DNA του Ολυμπιακού θέλει τίτλους»

bet365

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για πρώτη φορά πριν από παιχνίδι και στάθηκε στην ενότητα που χρειάζεται να έχει ο σύλλογος.

Το Σάββατο θα επιστρέψει στο «Καραϊσκάκης» για τρίτη φορά ως προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Τάκης Λεμονής μίλησε στην κάμερα της Nova για το παιχνίδι με τον Πλατανιά αλλά κυρίως για τα όσα χρειάζονται ν' αλλάξουν στον σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την πρώτη εβδομάδα ξανά στον Ολυμπιακό:
«
Από την μία ήταν καλό ότι δεν είχαμε άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις, από την άλλη δεν ήταν καλό το γεγονός ότι όλη η ομάδα δεν ήταν παρούσα. Σε γενικές γραμμές οι ρυθμοί είναι αρκετά γρήγοροι. Πρέπει αρκετά γρήγορα να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να ξεκινήσουμε αυτή τη δύσκολη σειρά αγώνων που έχουμε μπροστά μας»

Για τα πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν θα στηριχθεί σε όλους τους παίκτες του:
«
Ναι οπωσδήποτε, είμαστε σε μια περίοδο όπου δεν περισσεύει κανένας ποδοσφαιριστής, δεν περισσεύει κανένας άνθρωπος που εργάζεται για την ομάδα και δεν περισσεύει ακόμα και κανένας φίλαθλος της ομάδας. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε διαφορετικά. Είναι μια σειρά αγώνων που κακά τα ψέμματα είναι οι δυο μεγάλοι στόχοι της ομάδας, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα οι πάντες».

Για το που ρίχνει περισσότερο το βάρος, στον τομέα της φυσικής κατάστασης, την ψυχολογία, την τακτική:
«Πιστεύω έχω βοηθηθεί σε δυο πολύ σημαντικά πράγματα. Το ένα είναι ότι ήμουν όλο αυτό το διάστημα στην Ελλάδα και έχω παρακολουθήσει όλα τα ματς του Ολυμπιακού. Το δεύτερο ότι σε αυτό το μεταβατικό στάδιο φεύγοντας ο Μπέντο και ερχόμενος ο Βασίλης Βούζας ο οποίος συνεργάστηκε πάρα πολύ με τον Χρήστο Μουρίκη ήταν πολύ σημαντικό αυτό γιατί κατόρθωσα να ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει και σε αυτό το μεταβατικό διάστημα. Άρα ερχόμενος εδώ έχω μια πολύ καλή εικόνα και προσωπική από τα παιχνίδια που έχω δει σχετικά με τις ικανότητες των παικτών αλλά τώρα τους γνωρίζω και πιο σωστά και βλέποντας τους και μιλώντας με το υπόλοιπο τιμ πάνω σε θέματα που αφορούν και τη φυσική κατάσταση αλλά κυρίως την τακτική μας".

Αν θα τα καταφέρει ο Ολυμπιακός σε πρωτάθλημα και Κύπελλο:
«
Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει το αντίθετο αυτής της λέξης να είσαι απαισιόδοξος. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε όλοι αρκετά να βελτιώσουμε την εικόνα μας, είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί κάπου εκεί φαίνεται το γενικό πρόβλημα που είχαμε. Χάσαμε κάποια παιχνίδια που είναι σημαντικά και για τον κόσμο και για το σύλλογο και νομίζω ότι ήρθε η ώρα τώρα να αντιστρέψουμε τελείως αυτό το κλίμα».

Για το αν το κομμάτι της ψυχολογίας τον απασχολεί περισσότερο από όλα:
«
Βέβαια. Το κομμάτι της ψυχολογίας αν δούμε το ποδόσφαιρο διαχρονικά, είναι ένα από τα σπουδαιότερα κομμάτια. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε και κάτι άλλο. Ότι για να έχουμε καλή ψυχολογία, το πρώτο και απαραίτητο πράγμα είναι τα αποτελέσματα. Κακά τα ψέματα, ότι και να πεις στους παίκτες όσο να προσπαθείς να τους ντοπάρεις με τα λόγια, τα αποτελέσματα πάντα είναι αυτά που δημιουργούν το καλό κλίμα. Βέβαια το να φτιάξουμε ένα κλίμα όπου θα βλέπουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους, αυτό είναι οπωσδήποτε και ένα κομμάτι που πρέπει να το δουλέψουμε. Γιατί χρειαζόμαστε και αυτό το πράγμα, χρειαζόμαστε περισσότερη προσπάθεια, περισσότερη επιμονή και έτσι θα έρθει και το καλό αποτέλεσμα».

Για το αν η πίεση για το αποτέλεσμα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην ψυχοσύνθεση των ποδοσφαιριστών:
«Κοιτάξτε, το Καραϊσκάκη ανέκαθεν ήταν ένα γήπεδο που ο κόσμος είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή ακόμη και στον τομέα της τακτικής. Είναι πιεστικό το κοινό μας, οι φίλαθλοι μας ώστε να κάνουμε κάθε ένα λεπτό και μία επίθεση. Αυτό που θέλω εγώ να ζητήσω από τον κόσμο είναι να έρθει κοντά μας και να μας βοηθήσει ακόμη σε αυτό το κομμάτι. Εμείς συνήθως αντιμετωπίζουμε ομάδες που παίζουν πιο αμυντικά, που κλείνονται πίσω και θέλουμε να έχουμε υπομονή και καλή κυκλοφορία της μπάλας ώστε να μπορέσουμε να διασπάσουμε αυτές τις άμυνες. Καμιά φορά αν αρχίσει να αγχώνεται ο κόσμος, αγχώνεται και η ομάδα. Εκεί θέλω πραγματικά να ζητήσω τη βοήθειά τους γιατί όπως είπα είμαστε σε μία φάση -δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη λέξη ''πόλεμος'' ή οτιδήποτε άλλο- αλλά αυτό είναι και το ποδόσφαιρο τελικά, μια μεγάλη μάχη. Σε αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι κοντά και ενωμένοι».

Για το αν ανυπομονεί για την επιστροφή του στον πάγκο του Καραϊσκάκη:
«
Ναι, είναι κάτι που τονίζω συνέχεια στους ποδοσφαιριστές μας γιατί μίλησα ξεχωριστά και με τον καθένα ξεχωριστά και περιμένω δυο τρία παιδιά ακόμα, να τους δω να μιλήσουμε. Αυτό που τους έχω πει είναι ότι θα είμαι ένας ευτυχισμένος προπονητής αν έχω παίκτες που μετά από μία ήττα θα περιμένουν πως και πως το επόμενο ματς. Και θα είμαι ακόμη πιο ευτυχισμένος αν κατορθώσω να τους κάνω με τη δουλειά μου να κοιτάνε το ρολόι και να λένε πότε θα αρχίσει η προπόνηση. Αν το κατορθώσω αυτό εγώ και οι συνεργάτες μου, πιστεύω θα είμαστε σε καλό δρόμο».

Για την εικόνα που έχει για τον Πλατανιά, τον επόμενο αντίπαλο:
«
Τον έχω παρακολουθήσει αρκετά, ο Γιώργος Παράσχος είναι ένας από τους προπονητές που πραγματικά εκτιμώ και σέβομαι για τη δουλειά τους. Έχει φτιάξει μια ομάδα πάρα πολύ δύσκολη. Πρέπει να δούμε ότι στο πρωτάθλημα έχει έξι ήττες, έτσι; Είναι μια πολύ καλή, συμπαγής ομάδα και θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ καλά για να κερδίσουμε αυτή την ομάδα».

Για το αν αισθάνεται την ίδια όρεξη για δουλειά με την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό:
«
Ναι. Νομίζω ίσως λίγο παραπάνω. Λίγο παραπάνω γιατί το Ρέντη το ήξερα. Έχω γνωρίσει το Ρέντη του '78, το Ρέντη του 2000, του 2007 και τώρα του 2017. Είναι ένα μέρος όπου πραγματικά λες ''δουλεύω''. Μου έχουν κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση και οι αλλαγές που έχουν γίνει και το επίπεδο πλέον της ομάδας, στα θέματα τα δικά μου, που αφορούν τη δουλειά μου. Αυτό είναι κάτι που σε απεγκλωβίζει από άλλου είδους προβλήματα και αφοσιώνεσαι μόνο στη δουλειά σου. Έχω πολλή όρεξη, το είπα και στους παίκτες μας. Είμαι πολύ πεινασμένος για τίτλους, έτσι είναι ο Ολυμπιακός, δεν μπορείς να αλλάξεις το DNA του άρα εμείς όλοι εδώ πρέπει να μπούμε πολύ γρήγορα σε αυτό».

Για το ότι το Ρέντη είναι το "σπίτι" του:
«
Ε ναι εντάξει, είναι γεγονός αυτό».

Παίξε νόμιμα στο Survivor με ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο νικητή!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα