Μποροβήλος: «Ο Αστέρας στοχεύει πάντα ψηλά»

Gazzetta team
Μποροβήλος: «Ο Αστέρας στοχεύει πάντα ψηλά»

bet365

Ο Γιώργος Μποροβήλος σχολίασε πως οι Αρκάδες... έμαθαν από την φετινή σεζόν
Για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, αλλά και τον Αστέρα της νέας σεζόν μίλησε ο Γιώργος Μποροβήλος στον «Αρκαδία 93.8».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος: "Σίγουρα ο Αστέρας πρωτοστάτησε και θέλω να δώσω μία διευκρίνιση, όχι γιατί πιστεύει ότι εξ οφίτσιο θα είναι στις 14 ισχυρότερες ομαδες της Ελλάδος. Αλλά επειδή πιστεύει πως πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Βέβαια, σαφώς και θα επιδιώξουμε να είμαστε μία από τις 14 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, όμως προτιμούμε να συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα το οποίο θα είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο ποιοτικό, από το να συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα το οποίο δεν έχει αυτή την αίγλη που έχει, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάνει διαρκώς θέσεις στην UEFA.Έφτασε στο σημείο ο πρωταθλητής να μην συμμετέχει απευθείας στο Champions League. Και πιστεύουμε πως πρέπει να ακολουθήσουμε τα προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη της Ευρώπης και η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά ποδοσφαιρική αίγλη.
Για τις 13 ψήφους των ομάδων που ήταν υπέρ: "Για να γίνει μία πρόταση στην ΕΠΟ για να αλλάξει η μορφή του πρωταθλήματος, δεν αρκεί μία απλή πλειοψηφία. Χρειαζόταν τουλάχιστον 12 ομάδες, να υποστηρίζουν αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων. Από εκεί και πέρα του χρόνου θα υπάρχει μία διαδικασία Play Off, όπου θα συμμετέχει και ο πρωταθλητής. Μεταφέροντας αυτούσια την βαθμολογία που θα έχει διαμορφωθεί στο τέλος του πρωταθλήματος και μόνο για του χρόνου δεν θα έχει Play Out. Γιατί θα μελετήσουμε μία διαδικασία Play Out για την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Διότι, του χρόνου θα πρέπει να μειώσουμε από 16 σε 14 τις ομάδες, με πιθανότερο σενάριο, τρεις ομάδες να υποβιβαστούν απευθείας και η τέταρτη από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα της Super League, να δώσει αγώνα μπαράζ με την δεύτερη της Football League, προκειμένου να μείνει μία ομάδα που συνολικά θα έχει το πρωτάθλημα 2018-19, 14 ομάδες".
Για τα θέματα αδειοδότησης ορισμένων ομάδων: "Συζητήσαμε και το κομμάτι των εισόδων. Όταν όμως μιλάμε για έσοδα και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει όλους είναι πως θα έχουμε περισσότερα και νέα έσοδα στον συνεταιρισμό. Γιατί για να μοιράσουμε την φτώχεια μας είναι το εύκολο αλλά και το λιγότερο που μπορεί να γίνει. Το πρώτο ζητούμενο είναι να φέρουμε έσοδα στον συνεταιρισμό και για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο οποίο οι ομάδες θα πρέπει να είναι υγιείς, να διαθέτουν κάποια βασικά όπως είναι οι ακαδημίες, μία οικονομική ευρωστία, η οποία θα αποδεικνύεται στην πράξη και δεν θα είναι ομάδες οι οποίες θέλουν να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα που δεν θα τις ενδιαφέρει το αύριο και θα θέλουν να πάρουν τα όποια οφέλη. Έτσι πρέπει να βρούμε καλύτερα γήπεδα, να δούμε να φεύγει η βία από τα γήπεδα, για να γυρίσει και η οικογένεια κάποια στιγμή. Και σύντομα θα έχουμε χορηγούς που θα διαθέσουν κάποια χρήματα για να διαφημίζονται μέσω του αθλήματος αλλά και επενδυτές που θα επενδύσουν σε ομάδες στην Ελλάδα. Το ένα θα φέρει το άλλο προς θετική κατεύθυνση. Προσδοκώ ότι τα επόμενα χρόνια αν το ελληνικό ποδόσφαιρο κινηθεί με αποφάσεις όπως οι χθεσινές, μπορούμε να ευελπιστούμε σ’ ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Διαφορετικά θα βλέπουμε να αγκομαχούν οι ομάδες μας το καλοκαίρι για να μπορέσουν να περάσουν έναν, δυο γύρους ή και τρεις προκειμένου να βρεθούν σε κάποια σοβαρή ευρωπαϊκή διοργάνωση".
Για την απολογία που κλήθηκε ο Αστέρας στο ματς με τον ΠΑΣ: "Εμείς όλα τα παρακολουθούμε, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι πολλές φορές κάποιος να την πληρώσει και για τυπικού θέματος. Μπορεί σ’ ένα γήπεδο η ατμόσφαιρα να δονείται από άσχημα συνθήματα και ο παρατηρητής να γράψει από την κερκίδα των γηπεδούχων, ακούστηκε το τάδε σύνθημα. Και ένα παρόμοιο γεγονός να γίνει από δέκα άτομα το οποίο θα πουν δυο φορές κάποιο σύνθημα και να καλεί στη συνέχεια ο Δικαστής σε απολογία, βάση το φύλλο αγώνος, και τη μία περίπτωση και την άλλη που δεν έχουν το ίδιο ειδικό βάρος σ’ ένα παράπτωμα. Προφανώς αυτό έγινε και στο ματς με τον ΠΑΣ.
Ο παρατηρητής ξεπερνώντας τον εαυτό του έγραψε για ένα γεγονός το οποίο αντιλήφθηκε ουδείς. Και κάπου υπερέβαλε αυτόν, γενόμενος ακραίος τυπολάτρης και γράφοντας την έκθεση κάτι που οδήγησε τους Αθλητικούς Δικαστές στην παραπομπή του Αστέρα. Εκτιμώ όμως, αυτό θα εκθέσει και δεν θα έχει συνέπειες ο Αστέρας".
Για τα τηλεοπτικά της Super League: "Η Nova σίγουρα είναι αιώνιος χορηγός και ένας συνεργάτης της Super League για πολλά χρόνια. Οφείλουμε και οι δύο ο ένας να σέβεται τον άλλον και να πορευόμαστε μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου. Πιστεύω, πως γίνεται με ελάχιστες εξαιρέσεις και νομίζω ότι υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές. Θα επιλυθούν τα όποια προβλήματα ανακύπτουν. Γιατί όσο ανάγκη έχουμε εμείς της NOVA, άλλη τόσο την έχει και η ίδια για το ελληνικό ποδόσφαιρο".
Για την ψήφο του Αστέρα στην αναδιάρθρωση: "Ανεξάρτητα με την όποια αλλαγή γίνεται στο πρωτάθλημα, ο Αστέρας πάντα στοχεύει ψηλά και το γεγονός φέτος που δεν του βγήκαν κάποια πράγματα είναι αυτό που λέμε πως η ζωή και το ποδόσφαιρο μπορούν να σε εκπλήξουν και ευχάριστα και δυσάρεστα. Δυστυχώς για εμάς αυτή η χρονιά ήταν πάρα πολύ άσχημη, ελπίζουμε πως αυτό το πάθημα θα μας γίνει μάθημα και ευελπιστούμε πως η ομάδα τη νέα χρονιά θα κοιτάει εκεί που πρέπει".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα