Με 16 ομάδες στο Μουντιάλ του 2026 η UEFA

Gazzetta team
Με 16 ομάδες στο Μουντιάλ του 2026 η UEFA

bet365

Η FIFA αποφασίζει για τις 48 ομάδες του Μουντιάλ του 2026 και η UEFA παίρνει αυτό που θέλει!

«Δουλεύω για μεταρρυθμίσεις. Ο στόχος; Να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στο επίκεντρο. Ναι θέλω Μουντιάλ με 48 ομάδες: 16 ομάδες απευθείας και άλλες 32 σε αγώνες πλέι-οφ μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν. Αν οι μεγάλοι κινδυνεύουν θα είναι γιατί δεν θα άξιζαν» είχε τονίσει ο Τζάνι Ινφαντίνο. Οι θέσεις του πέρασαν και σειρά πήραν οι συνομοσπονδίες για τις θέσεις που θέλουν στο Μουντιάλ του 2026!

Στη Ζυρίχη έπεσαν οι προτάσεις τους και στις 9 Μαΐου στο Μπαχρέιν στην επόμενη συνεδρίαση θα πρέπει να επικυρωθούν. Η UEFA φαίνεται να παίρνει αυτό που θέλει, αφού στην πρόταση του Προεδρείου γίνεται λόγος για 16 ομάδες στο Μουντιάλ του 2026. Αλλωστε, αυτός ήταν και ο στόχος του νέου προέδρου, ο Αλεξάντερ Τσεφέριν που επιδίωξε την αύξηση τριών ομάδων!

AFC: 8 ομάδες

CAF: 9 ομάδες

CONCACAF: 6 ομάδες

CONMEBOL: 6 ομάδες

OFC: 1 ομάδα

UEFA: 16 ομάδες

Η παραπάνω κατανομή ανέρχεται σε 46 από τις 48 ομάδες που συμμετέχουν. Η πρόταση που εξετάστηκε από το Προεδρείο του Συμβουλίου περιλαμβάνει ένα τουρνουά play-off που θα έχει έξι ομάδες να παλέψουν για τα τελευταία δύο εισιτήρια. Μάλιστα, το συγκεκριμένο τουρνουά θα γίνεται στη χώρα υποδοχής, και θα χρησιμοποιείται ως δοκιμαστική διοργάνωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αξίζει να σημειωθεί, πως η διοργανώτρια χώρα περνά απευθείας στα τελικά, με τη συνομοσπονδία όπου ανήκει να χάνει μια θέση!

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Εσπανιόλ - Μπέτις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα