Διαμαντόπουλος στο gazzetta.gr: «Από το 1ο ματς είπα ότι φέτος θα είναι η χρονιά μας»

Διαμαντόπουλος στο gazzetta.gr: «Από το 1ο ματς είπα ότι φέτος θα είναι η χρονιά μας»

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης πάει... τρένο και το πρώτο «κανόνι» της ομάδας Δημήτρης Διαμαντόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για το μεγάλο στόχο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στη Super League!

Η χρονιά ξεκίνησε με μία νίκη που για να έρθει χρειάστηκαν δύο γκολ του και μία ασίστ του. Ο Απόλλων έφτασε στους τρεις βαθμούς και εκεί ήταν το σημείο που είπαν από μέσα τους άνθρωποι της ομάδας «φέτος θα είναι η χρονιά μας».

Αρκετούς μήνες μετά και με το πρωτάθλημα να θέλει 10 μόλις αγωνιστικές για να φτάσει στο τέλος του, η «Ελαφρά Ταξιαρχία», είναι πρώτη και αήττητη οδηγώντας την κούρσα για την άνοδο.

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, μίλησε στο gazzetta.gr, ξεκαθαρίζοντας πώς στον Απόλλωνα το μόνο που μετράει είναι η άνοδος και τίποτα άλλο. Φυσικά και θα ήθελε να πετύχει το πρώτο του γκολ στη Super League με την ομάδα του, αλλά αυτό ακόμη μπορεί να περιμένει. Μία άνοδος είναι μπροστά τους και αυτός ο στόχος δεν πρέπει με τίποτα να χαθεί.

Ξεκίνησε η σεζόν με μια πολύ-πολύ δύσκολη νίκη στην Καλλιθέα. Σήμερα η ομάδα είναι πρώτη και αήττητη. Περίμενες τόσο καλή πορεία;

«Όταν τελείωσε το ματς στην Καλλιθέα και πήραμε μια νίκη που αγωνιστικά δεν αξίζαμε είπα: "Αφού μας έδωσε αυτό το δώρο ο Θεός, φέτος, θα είναι η χρονιά μας". Δεν περίμενα να είμαστε αήττητοι αυτή τη στιγμή, αλλά βλέποντας την ομάδα και τους παίκτες που διαθέτει ήμουν πεπεισμένος ότι θα βρισκόμαστε στην πρώτη θέση».

Μετράς ήδη 8 γκολ. Εχεις κάποιο συγκεκριμένο στόχο στην επίτευξη τερμάτων;

«Πάντα, όταν ξεκινά μια σεζόν θέτω πολύ υψηλούς στόχους. Αυτό έκανα πάντα. Τη δεδομένη στιγμή χαίρομαι που με τα γκολ μου βοηθάω την ομάδα μου να νικάει, από εκεί και πέρα όταν τελειώνεις τη σεζόν με διψήφιο αριθμό τερμάτων τότε πρέπει να νιώθεις ικανοποίηση».

Εσύ, ο Πετρόπουλος κι ο Περογαμβράκης. Τρία πολύ «δυνατά» χαρτιά για την επίθεση της ομάδας. Πώς αυτός ο «ανταγωνισμός» κάνει καλό στην ομάδα;

«Πιστεύω ότι αυτό βοηθάει και τους τρεις μας. Σίγουρα το να υπάρχουν τρεις επιθετικοί τόσο ποιοτικοί μόνο καλό κάνει σε όλους μας. Αυτομάτως γίνεσαι καλύτερος».

Όταν τα ματς δείχνουν ότι στραβώνουν, πάντα κάποιος θα είναι εκεί για να δώσει τη νίκη στην ομάδα. Είναι ένα στοιχείο σας αυτό φέτος;

«Αυτός είναι ο οδηγός μας φέτος. Πάντα στα δύσκολα θα βρεθεί κάποιο παιδί να κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι η ομάδα αυτή "χτίστηκε" από τη διοίκηση γι αυτό το σκοπό. Να υπάρχουν παίκτες που ακόμη και στη δύσκολη μέρα, θα μπορούν να είναι... εκεί για να "βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά"».

Η αλλαγή προπονητή βοήθησε;

«Και με τον κύριο Σπανό ήμασταν αήττητοι. Η αλλαγή έγινε επειδή η διοίκηση έκρινε ότι αυτό είναι το καλύτερο για την ομάδα. Ο κύριος Μάντζιος είναι επιπέδου Super League, φρόντισε και μας πέρασε γρήγορα τη φιλοσοφία του, είμαστε 10 ματς από το τέλος αήττητοι και μας οδηγοί εκ του ασφαλούς στην άνοδο. Βέβαια, θα πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι».

Πιστεύεις ότι μπορεί ο Απόλλων να πάρει αήττητος το πρωτάθλημα;

«Στόχος μας είναι η άνοδος. Αυτό που, σίγουρα, κοιτάζουμε είναι να νικάμε σε κάθε ματς και αν παίρνουμε τους τρεις βαθμούς. Μακάρι να έρθει και το αήττητο αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που ανήκει στη Super League».

Αν και είσαι παραδοσιακός σκόρερ της Football League, στην Α' εθνική δεν έχει πανηγυρίσει κάποιο γκολ. Ονειρεύεσαι να γίνει αυτό με τον Απόλλωνα;

«Ναι σίγουρα το φαντάζομαι. Όμως, θα επιστρέψω σ΄αυτό που είπα πριν. Αυτή τη στιγμή έχουμε άπαντες στο μυαλό μας το πώς θα βγει η ομάδα».

Ο δεύτερος γύρος σας περιμένει με τρία εκτός έδρας ντέρμπι. Μπορείτε να φύγετε αλώβητοι από τις έδρες των Λαμία, ΟΦΗ και Άρη;

«Ο Απόλλων το απέδειξε αυτό τόσο στην έδρα του, αφού δεν άφησε κανέναν να τον νικήσει όσο και εκτός όπου νικήσαμε σε δύο πολύ-πολύ καλές και δύσκολες έδρες όπως είναι αυτές των Τρικάλων και Αγροτικού Αστέρα. Αν εμείς αποδώσουμε αυτό που ξέρουμε και είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».

Ο Απόλλων θα επηρεαστεί από το γεγονός ότι οι ομάδες θα είναι 14 στη Super League;

«Ο Απόλλων Σμύρνης είναι τυχερός που έχει αυτούς τους ανθρώπους να τον διοικούν. Γνωρίζω πώς από το πρωί μέχρι το βράδυ έχουν στο μυαλό τους την ομάδα και πώς θα την κάνουν καλύτερη, οπότε όποια αλλαγή και να γίνει από τους θεσμικούς φορείς, η ομάδα θα έχει τον τρόπο ώστε να αντεπεξέλθει».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Να συνεχίσουν να είναι κοντά μας. Ειδικά τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος, τους θέλουμε ακόμη πιο πολύ στο πλευρό μας τόσο εντός όσο και εκτός έδρας ώστε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την άνοδο».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα