Ο Μέσι κι ένα γράμμα... γροθιά στο στομάχι!

Ο Μέσι κι ένα γράμμα... γροθιά στο στομάχι!

Gazzetta team
Ο Μέσι κι ένα γράμμα... γροθιά στο στομάχι!

bet365

«Γιατί ο γιος σου δεν είναι ο Μέσι...»! Ενας 16χρονος βρήκε το θάρρος να γράψει, αυτά που δεν μπορούν οι μεγάλοι. Ενα γράμμα για να διδαχθεί στους γονείς!

Ποιος δεν εξοργίστηκε βλέποντας γονείς στην Ισπανία να έρχονται στα χέρια σε ματς μικρών κατηγοριών. Οι Ιβηρες έχουν... χάσει τη μπάλα, έχουν... δέσει τα παιδιά τους στις μεγάλες δικές τους ιδέες και δυστυχώς οι μικροί πρωταγωνιστές αφομοιώνουν τις δικές τους άσχημες συμπεριφορές. Ο 16χρονος γκολκίπερ της Γιάνος, Χουάν Χουνκέρα δεν άντεξε το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί και με απίστευτη ωριμότητα έγραψε γράμμα στους γονείς που θέλουν να δουν τα παιδιά τους να μοιάζουν στο Μέσι!

«Ο γιος σου δεν είναι ο Μέσι. Αν ήταν θα αγωνιζόταν στη Μπαρτσελόνα. Ανήκει στην ομάδα του σχολείου του ή της γειτονιάς του. Προπονείται με τον Πέπε, τον Μπόρχα ή τον Μάρκος και όχι με τον Λουίς Ενρίκε. Είσαι απογοητευμένος γιατί ο μικρός σου που δεν θα γίνει ποτέ παίκτης της εθνικής, πιστεύεις ότι είναι παικταράς, όπως είναι ο Μέσι. Τον κάνεις να νομίζει πως είναι ο Μέσι. Είσαι αυτός που του δείχνει πως να αμυνθεί, πως να επιτεθεί, πως να κλωτσήσει. Πιστεύεις πως ο Πέπε, ο Μπόρχα και ο Μάρκος δεν ξέρουν να τον διδάξουν, γιατί αυτοί δεν ξέρουν ότι τον "Μέσι σου" θα τον καλέσει η Μπαρτσελόνα κάποια στιγμή.

Εσύ όμως δεν το έχεις, δεν έχεις αξία και ίσως αυτοί οι προπονητές να του έχουν μάθει πράγματα που εσύ δεν ξέρεις. Ο Γιος σου απολαμβάνει την προπόνηση ως την καλύτερη στιγμή της ημέρας. Αυτό το ξέρεις; Μπορεί στην παιδική του ηλικία να μην κατάφερε να κληθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έμαθε να χάνει, να κερδίζει και να ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Ισως δεν ξέρεις τι είναι το ποδόσφαιρο...

Είσαι το πρότυπό του, πρέπει να γίνεις αυτός όπου ο μικρός θα του αφιερώσει ένα γκολ και θα χαμογελάσει. Σκέψου όμως πως αισθάνεται όταν σε βλέπει να κυνηγάς έναν διαιτητή να τον χτυπήσεις. Ο 12χρονος που σε θεωρεί πρότυπο, μαθαίνει από σένα, όταν σε δει να χτυπάς έναν πατέρα αντίπαλης ομάδας.

Το χειρότερο είναι ότι ο γιος σου θα μεγαλώσει μαθαίνοντας ότι μπορεί να κάνει τα ίδια στο διαιτητή, στον αντίπαλο ή να μη σεβαστεί τον προπονητή του. Ξέρεις πως θα του έχεις επιβάλλει την ιδέα πως θα γίνει πρωταθλητής κόσμου.

Με ανθρώπους σαν κι εσένα θα γεμίσει αυτή η χώρα και το ποδόσφαιρό μας. Οσοι είναι ίδιοι με σένα πρέπει να ντρέπεστε που τα παιδιά σας θα έρχονται και θα σας λένε, μπαμπά με τιμώρησαν κι αιτία είσαι εσύ! Ξέρεις τι ζητώ από σένα; Να μάθεις στο γιο σου να αγαπά το ποδόσφαιρο και το σημαντικότερο είναι να μην τον κάνεις ποδοσφαιριστή, αλλά άνθρωπο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα