Τουρσουνίδης: «Απίστευτη αγάπη για τον ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη»

Τουρσουνίδης: «Απίστευτη αγάπη για τον ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη»

Gazzetta team
Τουρσουνίδης: «Απίστευτη αγάπη για τον ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη»

bet365

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης μετέφερε τις εμπειρίες που έζησε για τέσσερις ημέρες με τους φίλους του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη, δηλώνοντας ενθουσιασμένος για την αγάπη των ομογενών προς το «Δικέφαλο».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ βρέθηκε μαζί με άλλους τρεις παίκτες του «Δικεφάλου» (Σαλπιγγίδης, Αλεξανδρίδης, Πέλλιος) στη Νέα Υόρκη, έδωσε το παρών στα εγκαίνια του τοπικού συνδέσμου, ενώ παρέλασε με 100 ακόμη ΠΑΟΚτσήδες στην 5η Λεωφόρο της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Για αυτή την εμπειρία, τα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης και το μέλλον του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, μίλησε στον Libero 107,4:

«Ήταν μία εκπληκτική και πολύ όμορφη εμπειρία. Είχα πάει ξανά στην Αμερική, αλλά ο σκοπός για τον οποίο πήγαμε και ό,τι ζήσαμε αυτό το τετραήμερο ήταν κάτι πολύ όμορφο, ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Έπαιξε ρόλο σίγουρα και η παρουσία του κ. Σαββίδη. Αυτό που αποκομίσαμε εμείς σαν βετεράνοι ήταν πολύ ενδιαφέρον, πολύ όμορφο, τα συναισθήματα ήταν πολύ ωραία. Είπα και χτες ότι πήγαμε και δώσαμε μεγάλη χαρά στους ΠΑΟΚτσήδες εκεί και εισπράξαμε πολλή αγάπη κι εκτίμηση προς το πρόσωπο μας. Για τα παιδιά στην Αμερική είναι κάτι πολύ δύσκολο γιατί είναι ένα μακρινό ταξίδι που δεν μπορείς εύκολα να έρθεις εδώ, αλλά και για μας νομίζω ότι ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία από όλες τις πλευρές. Και το πιο σημαντικό είναι πως όλο σκηνικό εκεί ήταν εντελώς ΠΑΟΚτσήδικο»

Για το προφίλ των ΠΑΟΚτσήδων στην Αμερική:

«Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Τα συναισθήματα και ο τρόπος λειτουργίας τους είναι τα ίδια. Απλά τα παιδιά αυτά δεν μπορούν παρότι το επιθυμούν να είναι κοντά στην ομάδα. Μαθαίνουν τα πάντα, έχουν διαφορετική κουλτούρα επηρεασμένοι από τη ζωή εκεί. Πολλά παιδιά γεννήθηκαν εκεί και έχουν πολλά χρόνια να έρθουν στη Θεσσαλονίκη ή στην πόλη τους. Παρ’ όλα αυτά είναι ΠΑΟΚ, είναι κάθε μέρα στον σύνδεσμο, παρακολουθούν όλα τα νέα για τον ΠΑΟΚ. Δε ζουν αυτή την καθημερινότητα που ζούμε εμείς εδώ, τα θέματα του ΠΑΟΚ. Αυτοί είναι λίγο μακριά από αυτά. Αλλά η επιθυμία τους και η τρέλα τους είναι όπως κι η δική μας εδώ».

Για το τι ξεχωρίζει από αυτό το 4ημερο:

«Εμείς πήγαμε εκεί γνωρίζοντας ότι η εκδήλωση είναι τα εγκαίνια του συνδέσμου το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή που είναι η παρέλαση. Πραγματικά αυτό που έγινε στην παρέλαση ήταν κάτι ασύλληπτο. Μπορεί κι αυτό που θα σας πω να είναι λίγο γιατί είναι διαφορετικό να το ζεις. Να βλέπεις στο κέντρο της Νέας Υόρκης να υπάρχουν χιλιάδες κόσμος με τις ελληνικές σημαίες, να φωνάζουν για την Ελλάδα. Αυτό ήταν το ένα κομμάτι. Και το δεύτερο κομμάτι ήταν αυτό του ΠΑΟΚ. Μαζευτήκαμε 100 άτομα με τις μπλούζες του ΠΑΟΚ, με κασκόλ και σημαίες και κάναμε παρέλαση. Με τα λάβαρα και με τις στολές του ΠΑΟΚ. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, οι επευφημίες του κόσμου ήταν λες και κάναμε παρέλαση εδώ στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Πάθαμε πλάκα με τις αντιδράσεις του κόσμου για τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα δεν ήταν όλοι ΠΑΟΚτσήδες, αλλά ακόμα και οπαδοί άλλων ομάδων χειροκροτούσαν και φώναζαν ΠΑΟΚ. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό. Τα παιδιά εκεί μας έλεγαν πως γράφουμε ιστορία. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο πρόεδρος εκεί που πήρε μεγάλη χαρά. Κάποια στιγμή ήρθε σε εμάς, μας αγκάλιασε και φωνάζαμε όλοι ΠΑΟΚ, ήταν εκπληκτικό το συναίσθημα. Ήταν τέτοια η χαρά του κ. Σαββίδη, φαινόταν στο πρόσωπο του και φωνάζαμε όλοι μαζί ΠΑΟΚ.

Για όσα δήλωσε ο Σαββίδης στη Νέα Υόρκη:

«Όλα όσα είπε ήταν πολύ σημαντικά. Για ακόμα μία φορά απέδειξε το πόσο θέλει να πάει τον ΠΑΟΚ πάρα πολύ ψηλά. Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος που δεν του ξεφεύγει τίποτα. Έδειξε και πάλι την τρελή επιθυμία που έχει να φτάσει τον ΠΑΟΚ στο υψηλότερο σκαλοπάτι. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου. Δεν κολλάει σε τίποτα, σε όλους είναι δίπλα, έχει τεράστια αγάπη. Στα παιδιά του συνδέσμου, στους Πόντιους σε μία εκδήλωση που είχαν εκεί δίπλα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως είναι ενημερωμένος για τα πάντα. Την παραμικρή λεπτομέρεια για όλα, για θέματα του ΠΑΟΚ και γενικότερα σε όλα. Ξέρει τα πάντα, από το παραμικρό ως το πιο σημαντικό. Όλες οι τοποθετήσεις του είχαν ρεζουμέ ότι ο ΠΑΟΚ θα φτάσει εκεί που του αρμόζει, εκεί που θέλω να τον πάω. Είπε εγώ έχω μάθει στη ζωή μου ή να κερδίζω ή να κερδίζω. Και μετά το είπε και για τον ΠΑΟΚ αυτό. Ο ΠΑΟΚ θα γίνει τέτοιος που ή θα κερδίζει ή θα κερδίζει».

Για το πώς βλέπει την ομάδα στο κρίσιμο διάστημα που διεκδικεί τους στόχους της:

«Η ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ είδαμε νωρίτερα που ενώ δεν ξεκίνησε καλά, βρήκε τον δρόμο της, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, πήρε καλά αποτελέσματα, όλοι λέγαμε ότι ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, τώρα έχει κανέναν μήνα που η ομάδα είναι μαζεμένη και δεν έχει τα πατήματα που είχε πιο πριν. Περνάει ένα ντεφορμάρισμα. Αλλά σε αυτό το κρίσιμο σημείο στο κλείσιμο του πρωταθλήματος και στο Κύπελλο και στα πλέι οφ, νομίζω ότι είναι στο χέρι της ομάδας να πετύχει και να κλείσει με τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο γιατί υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές. Φέτος ήταν μία ευκαιρία γιατί έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να διεκδικήσει καλύτερα και πιο σημαντικά πράγματα. Δεν έγινε αυτό, δε σημαίνει κάτι. Είναι σε καλό δρόμο ο ΠΑΟΚ, κάνει βήματα ανοδικά. Πρέπει να αποκτήσει τη σταθερότητα για να κάνει βήματα παραπάνω, για να φτάσει στον στόχο της κατάκτησης του κεντρικού στόχου που είναι το πρωτάθλημα.

Η διοίκηση υπάρχει κι είναι σταθερή. Για τον Ίβιτς υπάρχει στήριξη στο πρόσωπο του και αν θέλεις την άποψη μου καλά κάνουν. Έχει δείξει καλά πράγματα, υπάρχουν κι αδυναμίες, αλλά ποιος δεν έχει, κανείς δεν είναι τέλειος. Έχει δείξει ότι μπορεί να φτάσει την ομάδα εκεί που όλοι περιμένουμε. Αν αποκτηθούν και ποδοσφαιριστές με πιο ηγετική φυσιογνωμία και περισσότερη προσωπικότητα να βοηθήσουν και τα άλλα παιδιά, δεν του λείπει τίποτα να φτάσει στην κορυφή».

Το τελευταίο του σχόλιο: «Να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στη Ν. Υόρκη γιατί η φιλοξενία ήταν εκπληκτική. Γνωριστήκαμε με πολλά παιδιά, κάναμε φίλους. Είναι πολύ σημαντικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ελπίζουμε ή να έρθουν ή να πάμε εμείς κάποια στιγμή στο μέλλον για να επαναληφθεί αυτό που έγινε».

Παίξε νόμιμα στο Survivor με ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο νικητή

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα