Φαν ντερ Σαρ στο gazzetta.gr: «Σημαντικό να βρεθεί μια καλή λύση για το ποδόσφαιρο» (vid)

Φαν ντερ Σαρ στο gazzetta.gr: «Σημαντικό να βρεθεί μια καλή λύση για το ποδόσφαιρο» (vid)

bet365

Ο θρυλικός γκολκίπερ του Άγιαξ, της Γιουβέντους και της Γιουνάιτεντ και νυν γενικός διευθυντής του «Αίαντα», Έντβιν φαν ντερ Σαρ μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr για τις αλλαγές που γίνονται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με αφορμή την Γενική Συνέλευση της ECA στην Αθήνα.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) πραγματοποίησε στην Αθήνα την πρώτη από τις δύο γενικές συνελεύσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2017.

Στους κόλπους της ECA έχουν ενταχθεί όλοι οι κορυφαίοι σύλλογοι σε μία προσπάθεια να υπάρξει κοινό μέτωπο στον διάλογο με την UEFA με κοινό γνώμονα την βελτίωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όχι μόνο. Η ECA περιλαμβάνει 220 μέλη από 53 χώρες, ανάμεσα τους και τρεις ελληνικές ομάδες. Πρόκειται για τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ που αποτελούν τακτικά μέλη, ενώ στην γενική συνέλευση της Αθήνας θέση πήραν οι Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος.

Αξίζει να σημειωθεί πώς λόγω της σοβαρότητας της γενικής συνέλευσης η UEFA έστειλε το Νο3 στην ιεραρχία της, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και διευθυντή διοργανώσεων, Τζιόρτζιο Μαρκέτι.

Επίσης στην χώρα μας ταξίδεψε και ο επικεφαλής του τμήματος Τεχνικής Ανάπτυξης, Μάρκο φαν Μπάστεν, αλλά και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της FIFA, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν.

Aνάμεσα στους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών συλλόγων βρέθηκαν και μερικοί θρύλοι του ποδοσφαίρου όπως είναι ο αντιπρόεδρος της Ίντερ, Χαβιέρ Ζανέτι, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ρεάλ, Εμίλιο Μπουτραγκένιο, αλλά και ο γενικός διευθυντής του Άγιαξ Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ.

Ο πρώην γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr για το περιεχόμενο της γενικής συνέλευσης κάνοντας λόγο για την αναγκαιότητα να βρεθεί μια λύση για το ποδόσφαιρο.

«Η συζήτηση για την περίοδο 2018-2021 έχει ολοκληρωθεί, τώρα μιλάμε για την περίοδο 2021-2024. Είναι σημαντικό όλοι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται στη διαδικασία, ώστε να βρεθεί μια καλή λύση για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Συμφωνείτε με την άποψη του κύριου Ρουμενίγκε ότι χώρες όπως η Ολλανδία θα επωφεληθούν από τις εν λόγω αλλαγές;

«Θα πρέπει να δούμε τί οφέλη θα προκύψουν για την κάθε χώρα. Μην ξεχνάμε τις δυνατότητες που μπορούν να προκύψουν για τις ομάδες»

Οι δηλώσεις του θρυλικού Ολλανδού τερματοφύλακα στην κάμερα του gazzetta.gr:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα