Η αποθέωση Νούνο Γκόμες για τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού

Η αποθέωση Νούνο Γκόμες για τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού

Δημήτρης Τομαράς
Η αποθέωση Νούνο Γκόμες για τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού

bet365

Ο Πορτογάλος άσος Νούνο Γκόμες εκθείασε τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού ενώ πήρε φανέλα των Πειραιωτών με την υπογραφή Καρεμπέ. Τι είπε ο Γιαρός εκ μέρους της ECA.

Ο βετεράνος Πορτογάλος σταρ ήταν μεταξύ των ανθρώπων που βρέθηκαν στον Ρέντη στην επίσκεψη της ECA. Ο Νούνο Γκόμες δήλωσε εντυπωσιασμένος απ' όσα είδε στην κάμερα του καναλιού του Ολυμπιακού και ενώ πήρε φανέλα της ομάδας με την υπογραφή του Καρεμπέ. Ειδικότερα είπε: «Είμαι εντυπωσιασμένος. Είναι ένα καταπληκτικό προπονητικό κέντρο και θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στο κλαμπ γιατί είναι πολύ σημαντικό για ένα κλαμπ να έχει Ακαδημία, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες στα παιδιά για να προοδεύσουν.

Να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και ίσως μία μέρα να παίξουν και στην πρώτη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να έχει αυτές τις εγκαταστάσεις, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Συγχαρητήρια».

Ο Ολιβιέ Γιαρός εκ μέρους του ECA υπογράμμισε: «Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Είναι πολύ ενδιαφέρον το να επισκεπτόμαστε Ακαδημίες όπως αυτή. Στο ECA έχουμε ομάδα εργασίας υποδομών. Καταπιανόμαστε με τέτοιου είδους θέματα και επισκεπτόμαστε πολλές Ακαδημίες συλλόγων και είναι πάντα καλά να επισκεπτόμαστε τις εγκαταστάσεις, να πιάνουμε τον παλμό των υποδομών να βλέπουμε το πως ανατρέφει και μεγαλώνει μία Ακαδημία νέους παίκτες γιατί στο φινάλι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι μίας ομάδας. Είμαστε και είμαι πολύ ευχαριστημένοι που ο Ολυμπιακός είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ECA και έχει μία εξαιρετική Ακαδημία.
Άρχισε το 2003 και οι νεαροί παίκτες βλέποντας τις αναλογίες διαρκώς πληθαίνουν και μεγαλώνουν. Έχει μία εξαιρετική και μεγάλη Ακαδημία που είναι ένα καταπληκτικό μέρος να μπουν οι βάσεις. Η ανάπτυξη των υποδομών και των Ακαδημιών θα είναι ένα από τα βασικά μελήματα των ομάδων. Έπειτα από έρευνα που κάναμε είδαμε πως η ανάπτυξη των Ακαδημιών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για τις ομάδες. Είναι ενδιαφέρον ότι το 6% του μπάτζετ μίας ομάδας το οποίο πηγαίνει κατά μέσο όρο στην Ακαδημία αποφέρει περίπου το 10% των κερδών.
Σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί οι σύλλογοι δεν επενδύουν πιο πολλά στις Ακαδημίες εφόσον έχουν οφέλη. Θα μπορούσε να είναι μία λύση στο να έχουν πιο πολλά οφέλη στο μέλλον. Βέβαια πέραν του σκέλους του οικονομικού είναι πάντα πιο καλό να έχεις παίκτες από την Ακαδημία σου, την χώρα σου και την περιοχή σου. Συμβάλλει και στο οικονομικό status και στην ταυτότητα του συλλόγου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα