«Ερυθρόλευκοι» στην... κόψη του ξυραφιού!

«Ερυθρόλευκοι» στην... κόψη του ξυραφιού!

Δημήτρης Τομαράς
«Ερυθρόλευκοι» στην... κόψη του ξυραφιού!

bet365

Τουλάχιστον 8 παίκτες του ρόστερ του Ολυμπιακού έχουν αβέβαιο μέλλον και τα μήνυματα για αυτούς δεν δείχνουν θετικά. Οι... φευγάτοι και οι δανεικοί. Το Gazzetta.gr κάνει την... καταγραφή.
Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι ακόμα εν μέσω διαδικασίας αγώνων και της προσπάθειάς της εκπλήρωσης των δύο στόχων αλλά κάποια πράγματα ως προς το ρόστερ του ξεκαθαρίζονται από τώρα. Υπάρχουν το λιγότερο οκτώ παίκτες από το τωρινό ρόστερ που βλέπουν ότι το μέλλον τους μπορεί να μην είναι του χρόνου στον Ολυμπιακό. Ας τους δούμε πιο αναλυτικά:
ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΙΝ: Ο 28χρονος Γερμανός άσος όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε προκάλεσε... φρενίτιδα στον κόσμο του Ολυμπιακού. Πέραν της διαχείρισης που είχε ο Μπέντο απέναντί του τα πραγματικά καλά ματς του Μάρκο Μάριν είναι πολύ λίγα. Ο ίδιος φέρεται και να μην νιώθει καλά με όλο αυτό. Θεωρείται δύσκολο να μείνει. Σε 16 παρουσίες είχε 1 γκολ και 5 ασίστ.
ΜΑΝΟΥΕΛ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ: Το συμβόλαιό του λήγει και ο Ολυμπιακός έχει δείξει εδώ και καιρό σαφή πρόθεση να κρατήσει τον Μποτία και όχι τον Μαροκινό διεθνή. Το... κακό για τον Ντα Κόστα είχε αρχίσει από το καλοκαίρι που είχε ανοίξει... μέτωπο με τον κόσμο μετά από αποδοκιμασίες που εισέπραξε στα ματς με Μπερ Σεβά. Μάλιστα του είχαν ζητηθεί εξηγήσεις και για την συμπεριφορά του και για το αγωνιστικό του πρόσωπο. Έχει κάνει και κάποια καλά παιχνίδια φέτος, έχει όμως και αρκετές γκέλες που απέφεραν γκολ για τον αντίπαλο. Έχει 27 ματς με 1 γκολ. Είναι αρκετά πιθανό να γυρίσει Τουρκία.
ΤΑΡΙΚ ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ: Αποκτήθηκε κυρίως για εξτρέμ, ωστόσο δεν είναι το εξτρέμ που θα ήθελε ο Ολυμπιακός. Από αγωνιστικής άποψης ο διεθνής Νορβηγός δεν είναι αυτό που θα ήθελε και θα περίμενε ο πειραϊκός σύλλογος σε μία χρονιά που ο Σεμπά μέχρι να... σκάσει και να τραυματιστεί από τα σερί ματς έδειχνε δύο και τρεις σκάλες πάνω από αυτόν. Έχει 6 γκολ σε 32 αγώνες φέτος. Το μέλλον του είναι αβέβαιο στο Λιμάνι και ενώ οι πρόσφατες δηλώσεις του στη Νορβηγία σήκωσαν αρκετό... θόρυβο.
ΤΣΟΡΙ ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ: Μεγάλη μορφή της ομάδας και εμβληματικός αρχηγός αλλά τα χρόνια πέρασαν για τον Τσόρι. Δεν του άξιζε σίγουρα τέτοια συμπεριφορά από τον Μπέντο που τον είχε στο... ψυγείο σχεδόν δύο μήνες, ωστόσο δεν είναι ο Τσόρι που ξέραμε παλιά και δεν θα μπορούσε να είχε σε τέτοια ηλικία και με τέτοιο ιστορικό τραυματισμών. Το καλοκαίρι θα αποφασίσει εάν θα γυρίσει στην Αργεντινή ή όχι. Εφόσον αποφασίσει να σταματήσει πάντως τον περιμένει θέση στον Ολυμπιακό. Είχε φέτος 13 αγώνες με 2 γκολ και 1 ασίστ.
ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΚΑΜΠΙΑΣΟ: Παρά την ηλικία του ο Καμπιάσο έβαλε και φέτος τα... γυαλιά σε πολλούς. Τα χρόνια όμως περνάνε και μόνο σίγουρο δεν είναι πως ο Εστέμπαν Καμπιάσο θα έχει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και του χρόνου. Τα δεδομένα ως προς τον Ολυμπιακό είναι ίδια με του Τσόρι. Εάν θελήσει να σταματήσει την μπάλα θα πάρει πόστο στην ομάδα. Φέτος έχει 22 ματς με 3 γκολ και 1 ασίστ. Είχε και 2 σημαντικά τέρματα στην Ευρώπη.
ΑΛΙ ΣΙΣΟΚΟ: Αποκτήθηκε ως αριστερός μπακ για να δώσει μία έξτρα λύση λόγω της ευπάθειας των τραυματισμών του Ντε Λα Μπέγια αλλά αποδείχθηκε κατώτερος του Ισπανού. Ματς όπως αυτό στην Σούπερ Λίγκα με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο τον εξέθεσαν. Από την στιγμή που είναι δανεικός πιο πιθανό είναι να φύγει παρά να μείνει καθώς δεν ικανοποίησε με τις επιδόσεις του σε προπονήσεις και αγώνες. Σε 9 ματς με Ολυμπιακό έχει 1 γκολ και 1 ασίστ.
ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΠΑΡΕΔΕΣ: Και για τον Παρέδες ισχύουν περίπου τα ίδια με τον Σισοκό. Δεν είναι τόσο πιθανό να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Μέχρι τώρα είχε 4 ματς με την ομάδα και ενώ - όπως και ο Σισοκό - έβγαλε και τραυματισμούς.
ΜΠΡΟΥΝΟ ΒΙΑΝΑ: Ως ο αγαπημένος αμυντικός του Μπέντο εισέπραξε όλο το... ανάθεμα. Σε κάποια ματς ήταν πραγματικά κακός ενώ και ο ίδιος ο Πορτογάλος φρόντισε να επιβαρύνει την θέση του, βάζοντάς τον ακόμα και αριστερό μπακ σε ματς με τον ΠΑΟΚ. Η φυγή του Πάουλο Μπέντο σίγουρα δεν είναι στα υπέρ του. Πάνω που βελτίωνε την εικόνα του έσπασε τα πλευρά του και τέθηκε off. Αβέβαιο και το μέλλον του νεαρού Βραζιλιάνου. Έχει 23 αγώνες και 1 γκολ.
ΟΙ... ΦΕΥΓΑΤΟΙ
Εδώ είναι κυρίως δύο παίκτες. Ο Ιταλός κίπερ Λεάλι και ο Καρντόσο.
ΝΙΚΟΛΑ ΛΕΑΛΙ: Είναι πάνω κάτω γνωστά όλα όσα συνέβησαν με τον Λεάλι. Το γεγονός πως δεν θέλει να τον κρατήσει η Γιουβέντους ούτε αποκάλυψη είναι, ούτε είδηση. Ο Λεάλι έχει αρκετές γκέλες φέτος και σε επίπεδο Ευρώπης και στην Ελλάδα και ενώ χρεώθηκε σε μεγάλο βαθμό τον αποκλεισμό από την Μπεσίκτας, καθώς όντως είχε ευθύνη στα 4 από τα 5 γκολ των Τούρκων. Δεν πρόκειται να μείνει και αυτό είχε αποφασιστεί τελικά μετά την Μπεσίκτας. Φέτος είχε 27 ματς με την ομάδα.
ΟΣΚΑΡ ΚΑΡΝΤΟΣΟ: Επιθετικός που στον Ολυμπιακό έχει πιο λίγα γκολ ακόμα και αμυντικούς πόσο απαραίτητος μπορεί να είναι; Δυστυχώς για εκείνον και για τον σύλλογό του ο έμπειρος Όσκαρ Καρντόσο δεν αποδείχθηκε πως μπορεί να σταθεί πια σε τέτοιο επίπεδο. Με συμβόλαιο άνω των 2 εκατ. ευρώ ο Καρντόσο δεν δικαιολόγησε σε καμία των περιπτώσεων τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την περίπτωσή του. Ο ατζέντης του από τον Γενάρη έλεγε πως είχε κρούσεις από Κίνα και Τουρκία αλλά και Παραγουάη. Σε 28 αγώνες έχει 2 γκολ και 2 ασίστ με 1.383 λεπτά συμμετοχής.
ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ
Στο Λιμάνι υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις δανεικών που είναι γνωστό εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός είχε σκοπό να τους φέρει πίσω. Πιο αναλυτικά:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΪΦΗΣ: Η μεγάλη... καψούρα των ανθρώπων του Ολυμπιακού για την άμυνα. Τόσο που προτίθενται να δώσουν τον νεαρό Γάλλο αμυντικό Σισέ στην Σταντάρ Λιέγης στα ανταλλάγματα για να πειστούν οι Βέλγοι να... σπάσουν τον διετή δανεισμό. Ο διεθνής Κύπριος που μπορεί να παίξει στην άμυνα κυρίως ως στόπερ αλλά και σαν αμυντικός χαφ φέτος είχε στο Βέλγιο 32 αγώνες με 2 γκολ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ: Ο 24χρονος διεθνής κίπερ συνεχίζει να αποτελεί έναν τερματοφύλακα που πιστεύουν πολύ στον Ολυμπιακό. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν βάλει... stop σε τυχόν πώλησή του. Το νέο στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός πως στο Λιμάνι θεωρούν πως με Καπίνο, Γιαννιώτη και Χουτεσιώτη θα είναι πλήρεις στην θέση Νο1. Ο Γιαννιώτης είχε φέτος 25 συμμετοχές ως δανεικός με την φανέλα του Πανιωνίου.
ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΜΠΕΝ: Τίποτα δεν είναι σίγουρο για την περίπτωση του έμπειρου άσου από τις Κομόρες, όμως έχει προβληματίσει ευχάριστα τον Ολυμπιακό με τα 7 γκολ και τις 3 ασίστ σε 25 αγώνες φέτος. Έτσι μαζί με Γιαννιώτη, Σιώπη και Ρισβάνη μπορεί να είναι ο 4ος που θα έρθει από Πανιώνιο φέτος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ: Ακόμα ένα καλοκαίρι που ο Γιαννιώτας θα επιδιώξει την επιστροφή του στον Ολυμπιακό με προοπτική... μονιμοποίησής του στο ρόστερ. Δεν το έχει πετύχει εδώ και χρόνια, ωστόσο όλα είναι ανοιχτά. Φέτος έχει βγάλει 8 γκολ και 6 ασίστ σε 37 αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ ενώ είχε καλή εικόνα στα ματς με Ολυμπιακό στο Γιουρόπα.
* Μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει πάνω από τις υποθέσεις των Σιόβα, Βούρου, Λάτσι, Κασάμι και Ζντιέλαρ ενώ παίκτες όπως οι Πάρντο, Ομάρ, Βέργος, Καραμάνος, Τζανδάρης, Γούτας και Κολοβός δείχνουν μέχρι στιγμής προτίμηση στο να συνεχίσουν στο εξωτερικό. Βέβαια τα δεδομένα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα