Μπούρδα η εκτίμηση μου πριν το ντέρμπι…

Μπούρδα η εκτίμηση μου πριν το ντέρμπι…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta αυτοκριτική για όσα είχε γράψει πριν το ντέρμπι του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο.

Διάβαζα τα ρεπορτάζ της διαιτησίας για τα τεστ μέσα από τα οποία κόπηκαν κι άλλοι επόπτες κι ένας διαιτητής. Και θυμήθηκα τον Κομίνη και τη διαιτησία του στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο.

Δεν είχα γράψει τίποτα μετά από εκείνο το ματς αναφορικά με τη διαιτησία, για τον απλούστατο λόγο ότι θα θεωρούνταν ως δικαιολογία για τον Ολυμπιακό, που με τέτοια εμφάνιση πράγματι δεν δικαιούνταν τίποτα παραπάνω από αυτό που πήρε.

Όμως, νιώθω υποχρεωμένος να γράψω τώρα δύο πράγματα, διότι ΠΡΙΝ το ντέρμπι είχα εκφράσει την άποψη ότι ο ορισμός του Κομίνη ήταν μία σωστή επιλογή της ΚΕΔ. Αποδείχθηκε ότι η εκτίμηση μου ήταν μία…μπούρδα. Ο Κομίνης έπαιξε καθαρά έδρα, στην κυριολεξία από τα πρώτα δευτερόλεπτα (όταν δεν…είδε το γκρέμισμα του Ελιονούσι από τον Κουρμπέλη). Και νομίζω ότι δεν ξέφυγε το παιχνίδι διαιτητικά, μόνο και μόνο για ένα λόγο, γιατί ο Ολυμπιακός είχε την χειρότερη του απόδοση σε ντέρμπι εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Γαλλία - Ισπανία με επιστροφή αν σκοράρει ο Μοράτα ανοίξει το σκορ.

Αλλά αν θέλεις να κάνεις μία σοβαρή κριτική διαιτησίας σε αυτό το ματς, αδυνατείς. Όταν βλέπεις αυτή τη φωτογραφία.

Ο Μολέδο κινείται σε στιλ καράτε (δεν λέω ηθελημένα, γιατί δεν το ξέρω, μπορεί κι αθέλητα, αλλά δεν έχει σημασία) πάνω στον Ελιονούσι, τον οποίο και βρίσκει άσχημα πίσω στη μέση. Η φάση είναι μισό μέτρο έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, στο 40ο λεπτό. Πρόκειται περί κλασικής περίπτωσης αποβολής. Ο Κομίνης δεν έδωσε ούτε το φάουλ…Εδώ σταματάμε κάθε συζήτηση.

Κι αυτό που κάνουμε είναι να δούμε μία άλλη φωτογραφία από το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι του Κομίνη στον Ολυμπιακό, το 0-1 από τον Πανιώνιο.

Είναι το στιγμιότυπο στο οποίο ο Μαχμούτοβιτς με τον αγκώνα του κτυπάει στα πλευρά τον Βιάνα και του προκαλεί κάταγμα, με συνέπεια να είναι ακόμη εκτός δράσης ο αμυντικός του Ολυμπιακού. Ο ρέφερι από την Θεσπρωτία σε εκείνη τη φάση, με το κάταγμα στα πλευρά του Βιάνα, είχε υποδείξει αράουτ υπέρ του Πανιώνιου. Κι εδώ δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω κουβέντα, νομίζω...

Ο Κομίνης, όμως, σφύριξε φέτος άλλο ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού, το 2-0 με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη. Ευτυχώς εκεί δεν υπήρξε ούτε κάταγμα, ούτε καράτε. «Απλά» ένα πέναλτι, πεντακάθαρο, του γκολκίπερ της Ξάνθης πάνω στον Μανθάτη σε φάση που είχε πιάτο ο Κομίνης. Κι εδώ υπάρχει φωτογραφία.

Επειδή λοιπόν πρέπει να κάνω κι εγώ την αυτοκριτική μου: μπούρδα η εκτίμηση που είχα κάνει πριν το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Δεν αλλάζω την άποψη μου ότι ο Κομίνης είναι ένας καλός διαιτητής. Αλλά προφανώς όχι όταν παίζει τον Ολυμπιακό. Το γιατί το ξέρει ο ίδιος, όχι εγώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.