Οι αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο περνούν από την Αθήνα

Οι αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο περνούν από την Αθήνα

bet365

Η Ενωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων σχεδιάζει να αλλάξει το μελλοντικό παιχνίδι στο Champions και το Europa League, με την Ελλάδα να αγωνιά για τη θέση των δικών της ομάδων στο άμεσο μέλλον.

Την Αθήνα επέλεξε για να διεξάγει το διήμερο συνέδριο της η ECA (Εuropean Club Association). Για όσους δεν την γνωρίζουν, είναι η Ομοσπονδία των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων, μέσα από την οποία διεκδικούν διαχρονικά μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας για δικό τους όφελος. Η UEFA και η FIFA που έχουν αποδεχτεί την επιρροή της στο παιχνίδι, έχουν στείλει τους δικούς τους εκπροσώπους στο συνέδριο.

Αυτές τις δύο ημέρες θα προταιούν αλλαγές, που αναμένεται να επηρεάσουν τον τρόπο που είναι δομημένο το Champions και το Europa League. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της UEFA για τις τέσσερις ομάδες στο σεντόνι που θα βγάζει και η 4η του ranking (δείτε ΕΔΩ σχετικό κείμενο) και τι αυτό μπορεί να σημαίνει άμεσα για τις ελληνικές ομάδες (δείτε ΕΔΩ σχετικό κείμενο), εκπρόσωποι των μεγάλων ελληνικών συλλόγων κλήθηκαν στην εκδήλωση, ώστε να παρακολουθήσουν κι εκείνοι τις αλλαγές, που αναμφίβολα μελλοντικά δύναται να μεταβάλουν (μάλλον προς το αρνητικό, εφόσον ευνοούν τις χώρες που βρίσκονται πιο ψηλά στο ranking της UEFA) και την δική τους παρουσία στις εν λόγω διοργανώσεις.


Είναι τέτοια η σημαντικότητα του εν λόγω συνεδρίου, που την UEFA εκπροσωπεί ο υπεύθυνος των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, Τζόρτζο Μαρκέτι

Η αλήθεια είναι ότι οι προτάσεις και οι επιθυμίες της ECA δεν γίνονται πάντα αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αλλά από την άλλη, η UEFA, πλέον, θέλοντας και μη, δεν μπορεί να γυρίζει την πλάτη στους δυνατούς του αθλήματος, οι οποίοι πρωτοστατούν στις αλλαγές. Και αυτό θέλουν να το κάνουν, τρώγοντας τα πιο μικρά ψάρια, με απώτερο σκοπό ακόμα και ένα κλειστό Champions League, όπου τα σούπερ clubs θα παίζουν μόνα τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα