Σαββίδης: «Δε θα γίνω ποτέ σαν αυτούς…»

Σαββίδης: «Δε θα γίνω ποτέ σαν αυτούς…»

Gazzetta team
Σαββίδης: «Δε θα γίνω ποτέ σαν αυτούς…»

bet365

Η μεγάλη σε διάρκεια ομιλία του Ιβάν Σαββίδη στη Νέα Υόρκη, ολοκληρώθηκε με αναφορές στο Δημήτρη Σαλπιγγίδη, στις ακαδημίες, στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στη στάση των ΜΜΕ απέναντί του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους ομογενείς φίλους του ΠΑΟΚ ο μεγαλομέτοχος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που αφορούν τον Σύλλογο, αφού πρώτα τοποθετήθηκε για το θέμα του γηπέδου και αυτό των εκλογών στην ΕΠΟ.

Στη συνέχεια ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για τις ασπρόμαυρες ακαδημίες, τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή, Δημήτρη Σαλπιγγίδη που είναι κι αυτός στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ, το θέμα με την ανακοίνωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, το ρόλο που παίζουν τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και για την παρουσία του γιού του, Γιώργου, στην ομάδα.

Για τις ακαδημίες του Δικεφάλου τόνισε:

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Μαυροβούνιο - Πολωνία.

«Ο ΠΑΟΚ επενδύει στις ακαδημίες περισσότερο από όλες τις ομάδες. Έχουμε στην Ελλάδα πάνω από 70 ακαδημίες. Ακούω κάθε φορά τις υποδείξεις των ανθρώπων των ακαδημιών. Δεν μου αρέσουν όλα από αυτά που ακούω. Θα γίνουν και εκεί αλλαγές. Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, αλλά από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Θα έρθουν και άτομα είτε από το Βέλγιο είτε από την Ολλανδία που ξέρουν καλύτερα τη δουλειά και θα φέρουν και άλλες ιδέες για τις ακαδημίες.

Ο ΠΑΟΚ έχει επεκταθεί μόνο στην Κύπρο. Για την Αμερική δεν ξέρω, αλλά εάν υπάρχει κάποιος από εδώ που μπορεί να αναλάβει το πρότζεκτ, τότε θα είμαι εδώ για να το στηρίξω. Είναι μια δυνατότητα να συνεργαστούμε, να ενωθούμε, να δουλέψουμε μαζί».

Για πόσο ψηλά θέλει να δει τον ΠΑΟΚ:

«Ο δικός μας στόχος είναι να μην μπούμε σε ένα στάδιο που όλοι θα είναι εναντίον μας. Εμείς σαν ΠΑΟΚ θα πρέπει να γίνουμε εγγυητές για ένα καθαρό και διάφανο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το στάτους του συλλόγου. Σήμερα δεν υπάρχει κάποια ένωση που να μην στηρίζετε στις θέσεις και στις ιδέες του ΠΑΟΚ. Σήμερα όλοι κατάλαβαν ότι αυτό που ανακοινώνει ο ΠΑΟΚ είναι η πραγματικότητα. Σήμερα είναι άρρωστη όλη η Ελλάδα. Υπάρχουν πλοκάμια που προσπαθούν να πιέσουν τον ΠΑΟΚ. Πολλές ομάδες όταν παίζουν με τον ΠΑΟΚ, δεν έχουν στόχο να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά να τραυματίσουν όλο και περισσότερους παίκτες μας. Αν υπάρχει εκτός από μας ένας ακόμη σύλλογος που επενδύει χρήματα στο ποδόσφαιρο, εμείς το κάνουμε με δικά αμς χρήματα, οι άλλοι με χρήματα από το ποδόσφαιρο.

Εμείς σαν σύλλογος είμαστε πολύ μεγάλος, αλλά οι επιτυχίες μας δεν είναι αντίστοιχες. Πρέπει να το ισορροπήσουμε αυτό. Χάσαμε βαθμούς από Ηρακλή, Βέροια, Γιάννενα. Είμαστε μια οργανωμένη ομάδα αλλά θα πρέπει να διορθώσουμε τον χαρακτήρα μέσα μας. Πρέπει να είναι στον χαρακτήρα μας για 30 ντέρμπι στο πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμη δρόμο για να μεγαλώσουμε πως αυτήν την κατεύθυνση, το έχω πει πολλές φορές. Θέλω να μπούμε στις 20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.»

Για την παρουσία του Ζήση Βρύζα και το ρόλο του στην ΕΠΟ:

«Τον Βρύζα τον συναντήσαμε σαν ένα ακόμη στέλεχος του ελληνικού ποδοσφαίρου, στη συνέχεια θα ενισχύσουμε τη θέση του. Όσοι συνδέουν την τύχη τους με τον ΠΑΟΚ, να αντιλαμβάνονται πως δεν θα είναι ποτέ έξω από την προσοχή του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να λέω πολλά πράγματα. Έχω πολλές σκέψεις αλλά ο ΠΑΟΚ θα γίνει αυτάρκης. Η αυτάρκεια του ΠΑΟΚ είναι η ανεξαρτησία του. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να εξαρτάται ούτε από εμένα. Σήμερα έχω τη δυνατότητα και επενδύω, αλλά αύριο παρακαλάω τον Θεό. Εμείς φέρνουμε έναν χορηγό με 1 εκατ. ευρώ και η Μάνστεστερ φέρνει χορηγό με 100 εκατ. λίρες και δεν είναι ευτυχισμένη. Τέτοιες σκέψεις έχω στο μυαλό μου για την αυτάρκεια του ΠΑΟΚ."

Για την πιθανή ενεργοποίηση του Σαλπιγγίδη:

«Ο Σαλπιγγίδης είναι απαράδεκτος. Γιατί, εγώ του πρότεινα να μην κάνει αυτό που έκανε. Του είπα πως πρέπει να κρεμάσει τα παπούτσια του στον ΠΑΟΚ. Για μένα δεν ήταν ποδοσφαιριστής ποτέ, αλλά ένας άνθρωπος που αγαπούσα. Το 2006 όταν ήρθε ο ΠΑΟ να τον πάρει, εγώ δεν τον είχα δει ποτέ, πρότεινα δυο εκατ. και είπα κρατήστε τον Σάλπι στον ΠΑΟΚ. Η πόρτα του ΠΑΟΚ είναι πάντα ανοιχτή για τον Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ. Με τη βοήθεια του Θεού, θέλω να του δώσω μια ευκαιρία να διορθώσει κάποια λάθη που έκανε ο ίδιος. Πρέπει να το κάνει γιατί είναι δικός μας».

Για τα ΜΜΕ και το ρόλο τους:

«Μερικές φορές μου φαίνεται ότι εμένα με προκαλούν. Δεν θέλω να λέω κάποια μεγάλα λόγια, μιας και εγώ είμαι καθαρός. Δεν παίζω κανένα εγκληματικό παιχνίδι. Μερικές φορές μου φαίνεται ότι με προκαλούν να κάνω ενέργειες που δεν τις δικαιολογώ. Ήδη τους έχω αναγκάσει να ζητήσουν συγνώμη από εμένα και από τον ΠΑΟΚ από την μισή Αθήνα. Μάλλον αυτό πιάνει. Εχω καταλάβει ότι αυτό θέλουν άλλο πράγμα από εμένα και να γίνω ένα σαν αυτούς. Εδώ ο Απόλλων Καλαμαριάς πήγε να με μπλέξει σε κάτι. Θα τους τιμωρήσει ο Θεός.

Εκτελούν εντολές που παίρνουν από την Αθήνα. Υπάρχει μέρος του τύπου που υποστηρίζεται από αυτό, αλλά για ποιο λόγο να ασχοληθώ μαζί τους. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάει το δικό του καλό και να μην ασχολείται μαζί τους. Θα πεθάνουν από την κακία τους. Εγώ έχω πει ότι αν γίνω ένας από αυτούς είναι ο πιο εύκολος δρόμος, αλλά δεν είναι ο σωστός. Μερικές φορές τους ακούς στο ραδιόφωνο και πιστεύεις ότι κάτι συμβαίνει στην ομάδα. Φαντάζονται πράγματα και καταστάσεις, αλλά αυτό πρέπει να μας δυναμώνει. Δεν μπορούμε να ακούμε μόνο καλά πράγματα από τους δημοσιογράφους. Με κάποιους ασχολήθηκα παραπάνω. Ο Κυριακού από τον ANT1 μου ζήτησε συγνώμη. Τον ανάγκασα να το κάνει.

Πρέπει να πάω αύριο στον Απόλλωνα και να τους πω ότι είστε εκεί επειδή εγώ το ήθελα. Τους βοήθησα και έκανα ότι μπορώ. Ερχόταν ο πρόεδρος στο Μακεδονία Παλλάς και έφερνε την καταστροφή. Εγώ τους βοήθησα γιατί είναι ομάδα της Θεσσαλονίκης και ομάδα του Πόντου και μετά άκουσα αυτά που άκουσα».

Για το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας:

«Κατά πάσα πιθανότατα δεν θα είναι εκεί το προπονητικό κέντρο, θα είναι σε άλλο σημείο. Θέλω να είναι το καλύτερο. Τη Μεσήμβρια θα την αφήσουμε στις ακαδημίες ή αλλού, θα βρούμε μια χρήση για εκεί. Υπάρχει μια έλλειψη άνεσης εκεί. Επενδύσαμε χρήματα και εξακολουθούμε να το κάνουμε. Η ποιότητα των εγκαταστάσεων εκεί μέσα είναι πολύ καλή. Χώροι γυμναστηρίων, πισίνα, χώροι αποκατάστασης. Αλλά έχουμε πρόβλημα με την τοποθεσία. Πιστεύω ότι στη Θέρμη η κατάσταση είναι καλύτερη. Η θερμοκρασία είναι ιδανική και το προπονητικό κέντρο θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να γίνεται και ένα μέρος της προετοιμασίας, αλλά και κάποια φιλικά παιχνίδια. Ίσως να ήταν καλύτερη λύση να γίνει και το γήπεδο εκεί δίπλα».

Για την παρουσία του γιού του Γιώργου:

"Πολλοί θέλουν ο Γιώργος να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα, αλλά ο Γιώργος είναι από τους ανθρώπους που μπορείς να τους λερώσεις πολύ εύκολα. Μπορεί να μιλάμε για παίκτες και να μου λέει ο Γιώργος ότι θέλουμε παίκτες με προσωπικότητα, αλλά την τελική απόφαση την παίρνει πάντα ο Ίβιτς και ο Λούμπος. Εάν ο Γιώργος καταλάβει τι μεγάλη ευθύνη είναι ο ΠΑΟΚ, τότε μπορεί να αναλάβει. Μπήκα μπροστά και έγινα πρόεδρος του ΠΑΟΚ και επίσημα, ώστε να καταλάβουν όλοι ότι δεν είμαι εδώ απλά για να υπάρχω. Είμαι εδώ για τους στηρίξω και να μην νιώθουν ότι τους άφησα μόνους στη διαδικασία της κάθαρσης του ποδοσφαίρου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα