Μα γιατί αργήσαμε τόσο;

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Μα γιατί αργήσαμε τόσο;

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος χαίρεται για την Εθνική ομάδα που επέστρεψε από τα… παλιά και εξακολουθεί να αναρωτιέται γιατί πετάξαμε δύο ολόκληρα χρόνια.

Για να ξέρουμε τι λέμε, η Εθνική ομάδα που είδαμε στο Βέλγιο είναι ξεκάθαρα έργο Σκίμπε. Ο Γερμανός δεν έκανε τίποτα παραπάνω από αυτό που θα έκανε κάθε σώφρων προπονητής και δυστυχώς δεν πραγματοποίησαν ο Ρανιέρι και ο Μαρκαριάν.

Ενημερώθηκε για τους καλύτερους Ελληνες ποδοσφαιριστές, τους κάλεσε και τους είδε από κοντά και πόνταρε στα δυνατά τους στοιχεία. Ούτε ριζοσπαστικές αλλαγές, ούτε νέος τρόπος παιχνιδιού, ούτε αλλαγή ταυτότητας στο παιχνίδι της ομάδας. Ακολούθησε την πεπατημένη, εφαρμόζοντας την τόσο επιτυχημένη συνταγή που πρωτοπαρουσίασε ο συμπατριώτης του Ρεχάγκελ και συνέχισε ο Σάντος.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Ρουμανία - Δανία.

Το αποτέλεσμα ήταν να δούμε στο «Κινγκ Μποντουέν», αλλά και στα προηγούμενα ματς, μία Εθνική ομάδα βγαλμένη από τα μακρινά πλέον χρόνια της Πορτογαλίας. Ένα αμυντικογενές σύνολο, βασισμένο σε πολυπρόσωπο κέντρο, αλλά και στο καλύτερο ενδεχομένως κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ευρώπης που έχει ως στόχο να προστατεύσει τα νώτα του και από εκεί και πέρα να ποντάρει σε ένα ή το πολύ δύο γκολ στην επίθεση που λογικά θα φέρουν και τη νίκη.

Και δεν είναι μόνο αυτοί, καθώς έτσι όπως αγωνίζεται η ελληνική ομάδα, δίνει το δικαίωμα σε ανασταλτικούς παίκτες όπως ο Τζαβέλας, ο Σταφυλίδης και ο Σάμαρης να βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό και να προσφέρουν στο γενικό σύνολο, στο οποίο αναμφίβολα θα συνεισφέρει και ο Ζέκα.

Ο Σκίμπε μάλιστα έχει και την τύχη, να διαθέτει καλύτερο επιθετικό από ότι είχε ο Ρεχάγκελ στο Euro 2004, με τον Κώστα Μήτρογλου να είναι σαφώς πιο επικίνδυνος και αποτελεσματικός από τον Αγγελο Χαριστέα, όπως άλλωστε φάνηκε και κόντρα στο Βέλγιο, πετυχαίνοντας γκολ στη μοναδική φάση της Ελλάδας.

Αυτό είναι λοιπόν το μοντέλο του Μίκαελ Σκίμπε που μπορεί να μην… ανακάλυψε την Αμερική, αλλά κατάφερε να επαναφέρει ξανά το χαμόγελο στους Ελληνες φιλάθλους. Και μπορεί η Εθνική να μην παίζει μπαλάρα, αλλά αυτό που παίζει είναι αρκετό να την ξαναβάλει σε τροχιά επιτυχίας και να σκορπίσει χαμόγελα με την επιστροφή της στις τελικές φάσεις των κορυφαίων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Το δόγμα «αυτό ξέρουμε, αυτό παίζουμε» είναι αρκετό για να φέρνει τις νίκες και ενδεχομένως μετά από κάποιο καιρό να μας βοηθήσει να ξεχάσουμε τις μαύρες σελίδες με τις τραγικές ήττες από τα Νησιά Φερόε. Και μιλάω για νίκες, καθώς το 1-1 με το Βέλγιο ήταν ουσιαστικά νίκη, τόσο από πλευράς εμφάνισης κόντρα σε μία από τις καλύτερες Εθνικές της Ευρώπης, όσο και από πλευράς πάθους.

Και θα λέγαμε άλλα πράγματα τώρα, εάν δεν ήταν αυτός ο διάολος ο Λουκάκου, που πέτυχε ένα ασύλληπτο γκολ, με την πλάτη στο τέρμα, με τον Παπασταθόπουλο κρεμασμένο επάνω του, με τη μπάλα να ζυγίζει 100 κιλά στις καθυστερήσεις…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος