Είτε πήραμε έναν βαθμό, είτε χάσαμε δύο, η Εθνική επέστρεψε…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Είτε πήραμε έναν βαθμό, είτε χάσαμε δύο, η Εθνική επέστρεψε…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την αναμέτρηση με το Βέλγιο που επιβεβαίωσε με τον πιο πειστικό τρόπο ότι η Εθνική Ελλάδας γύρισε το… κουμπί.

Αυτό εδώ το ματς, αυτή την ισοπαλία στις Βρυξέλλες, θα έβαζα στοίχημα ότι θα την μνημονεύουμε για πολύ καιρό. Θα την χρησιμοποιούμε στα κείμενά μας, στις κουβέντες μας, στα βράδια που θα μας συνοδεύει η γαλανόλευκη παρέα, ως την νύχτα ορόσημο, ως την βραδιά που γύρισε ξανά το… κουμπί. Αλήθεια δεν ξέρω αν πρέπει, έτσι όπως κύλησε το ματς, να χαιρόμαστε ή να είμαστε απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα, αλλά ξέρω ότι μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι η παρέα επέστρεψε…

Και όπως είπε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι καιρός εκτός από το να θαυμάζουμε τον Λουκάκου και αυτό που έκανε στο 89’ να δούμε και την δική μας ομάδα και τους δικούς μας ποδοσφαιριστές. Και έχει δίκιο, διότι πραγματικά είναι ευλογία να έχεις ένα τέτοιο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μανωλάς, Παπασταθόπουλος είναι ένα ζευγάρι αμυντικών για να χτίσεις μία ομάδα γύρω τους. Είναι λόγος αν είσαι μεγάλο club για να πληρώσεις περίπου 70 εκατ. ευρώ και να τους πάρεις και τους δύο και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Αγγλία - Λιθουανία με επιστροφή, αν ο Στέρλινγκ σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή.

Είναι ευλογία να έχεις έναν τέτοιο φορ, όπως ο Μήτρογλου. Δεν είχαμε τέτοιον ποτέ την χρυσή δεκαετία αυτής της ομάδας κι’ ας με συγχωρέσει και ο Αγγελος Χαριστέας και ο Ζήσης Βρύζας και όποιος άλλος τέλος πάντων νιώθει… αδικημένος από αυτή την διαπίστωση, αλλά σέντερ φορ Μήτρογλου στα καλά του δεν είχαμε ποτέ.

Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, όπως ο… αναπληρωματικός Καπίνο, όπως ο ακούραστος Σάμαρης, όπως ο ηγέτης Τζαβέλας, ακόμη και σε παιδιά που δεν έπαιξαν σε αυτό το ματς ή δεν βοήθησαν όσο θα θέλαμε σε αυτό το ματς, όπως ο Φορτούνης και ο Μάνταλος, αλλά νομίζω ότι συνεννοηθήκαμε.

Όπως θα μπορούσα να αναφερθώ στο σχέδιο του Σκίμπε (αυτό το 5-4-1 στην άμυνα και 4-4-1-1 στην επίθεση), θα μπορούσα να αναφερθώ (κυριολεκτικό είναι για εμένα και όχι μεταφορικό) στο ότι δεν πήραμε έναν βαθμό, αλλά χάσαμε δύο στις Βρυξέλλες. Θα μπορούσα να πω ότι αν δεν μέναμε με 10 παίκτες για πάνω από μισή ώρα, θα είχαμε νικήσει με 2-0 και θα είχαμε σοβαρές πιθανότητες ακόμη και για την πρωτιά του ομίλου, αλλά όλα αυτά νομίζω έχουν μικρότερη σημασία, από το κορυφαίο νέο αυτής της βραδιάς.

Κυρίες και κύριοι η Εθνική επέστρεψε. Αυτή η Εθνική έγινε ξανά ΟΜΑΔΑ, τα υπόλοιπα έπονται. Ποτέ δεν παίζαμε μπαλάρα, δεν θα παίξουμε ούτε τώρα, ποτέ δεν αφήναμε άφωνο τον κόσμο με το ποδόσφαιρο μας, αλλά με την αποτελεσματικότητα μας. Ελπίζω αυτή η επιστροφή να συνοδευτεί και με πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί, δεν είναι εύκολο να συμβεί, δεν μας έστειλε στη Ρωσία ο βαθμός στις Βρυξέλλες, δεν θα μας έστελνε καν το τρίποντο, αλλά θα είχε αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές μας…

Κυρίως όμως αυτό που αυξάνει τις πιθανότητές μας είναι το πνεύμα και η διάθεση των διεθνών ποδοσφαιριστών. Αυτοί βρήκαν τον τρόπο και ξαναέγιναν ομάδα, ξαναέγιναν παρέα, πίστεψαν ξανά στους εαυτούς τους, είδαν ξανά πριν από όλους εμάς τι μπορούν να πετύχουν. Τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον καιρό και πλέον είμαστε σε αυτό το μονοπάτι που θα μας φέρει και τα υπόλοιπα, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.