Πορτογαλία - Ουγγαρία 3-0

Gazzetta team
Πορτογαλία - Ουγγαρία 3-0

bet365

Με τον Κριστιάνο να γίνεται 4ος σκόρερ ever με Εθνικές στην Ευρώπη, η Πορτογαλία καθάρισε 3-0 την Ουγγαρία. Διπλό και κορυφή για την Γαλλία, στην 4η θέση κατρακύλησε η Ολλανδία.

Και πάλι με δύο του Κριστιάνο
Τους είχε βάλει δύο γκολ στον όμιλο του περσινού EURO και τους έβαλε άλλα τόσα, για να οδηγήσει την Πορτογαλία στο 3-0. Οι Ούγγροι δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος γράφει ιστορία, καθώς έφτασε τα 70 τέρματα και έγινε ο 4ος σκόρερ όλων των εποχών σε Εθνικές στην Ευρώπη. Την αρχή είχε κάνει ο Αντρέ Σίλβα (32'), ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα έστρωσε με τακουνάκι στον CR7 που πυροβόλησε με ωραίο σουτ στη δεξιά γωνία. Ο ηγέτης των Πορτογάλων χτύπησε ξανά στο 65 με εκτέλεση φάουλ και κράτησε τους πρωταθλητές Ευρώπης στο -3 και στο κυνήγι της Ελβετίας, που βρίσκεται στην κορυφή του 2ου ομίλου.

2ος Ομιλος
1. Ελβετία 15 (10-3)
2. Πορτογαλία 12 (19-3)
3. Ουγγαρία 7 (8-6)
4. Ν. Φερόε 5 (2-8)
5. Λετονία 3 (2-9)
6. Ανδόρα 1 (1-13)

Επόμενη αγωνιστική (09/06)
Λευκορωσία - Βουλγαρία
Ολλανδία - Λουξεμβούργο
Σουηδία - Γαλλία

Μαραμένες Τουλίπες
Συνεχίζει την παρατεταμένη περίοδο κρίσης η Εθνική Ολλανδίας. Αφού απουσίασε από το περσινό EURO, όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί στο Μουντιάλ. Η ήττα με κάτω τα χέρια στην Βουλγαρία την άφησε στην 4η θέση και στο -6 από την κορυφή του 1ου ομίλου, την οποία λογικά θα πάρει η Γαλλία. Ο Σπας Ντέλεφ έβαλε και τα δύο γκολ σε αυτό το 2-0 των Βαλκάνιων, που από τη μεριά τους συνεχίζουν στο -1 από την 2η θέση των μπαράζ. Στο 1-0 (5') ο Ντέλεφ είδε τον αντίπαλο πορτιέρο με τον αμυντικό του να μπερδεύονται και το έβαλε σε κενή εστία. Στο 20' όμως πυροβόλησε από τα 15 μέτρα στην αριστερή γωνία και καθάρισε το ματσάκι.

Με Ζιρού η Γαλλία
Η Γαλλία δεν έβγαλε μάτια, όμως αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί. Η ομάδα του Ντεσάν επιβλήθηκε με 3-1 του Λουξεμβούργου με δύο γκολ του Ζιρού και παραμένει στην κορυφή του πρώτου ομίλου. Οι νεαροί, όπως ο Μπαπέ και ο Ντεμπελέ, υποτίθεται ότι θα έδιναν νέα πνοή στους τρικολόρ, όμως αμυντικά τα κενά ήταν τεράστια και στο τέλος άφησαν πολλούς πονοκεφάλους στον Ντεσάν και στους συνεργάτες του. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ζιρού στο 28’, όμως 6’ αργότερα το Λουξεμβούργο κέρδισε πέναλτι, με τον Γιόαχιμ να κάνει το 1-1 και να σοκάρει τους Γάλλους! Οι τρικολόρ, όμως, πλήρωσαν το Λουξεμβούργο με το ίδιο νόμισμα και ο Γκριζμάν με πέναλτι στο 37’ έκανε το 1-2. Το ματς κυλούσε στο ίδιο τέμπο, με τους Γάλλους να μην έχουν αυτοπεποίθηση και να κινούνται στο όριο, μέχρι τη στιγμή που ο Ζιρού έκανε το τελικό 1-3 στο 78’ και τους λύτρωσε.

1ος Ομιλος
1. Γαλλία 13 (10-3)
2. Σουηδία 10 (10-3)
3. Βουλγαρία 9 (8-10)
4. Ολλανδία 7 (8-6)
5. Λευκορωσία 2 (2-10)
6. Λουξεμβούργο 1 (6-12)

Επόμενη αγωνιστική (9/06)
Λευκορωσία - Βουλγαρία
Ολλανδία - Λουξεμβούργο
Σουηδία - Γαλλία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα