Το «αντίο» του Τσιώλη

Το «αντίο» του Τσιώλη

Gazzetta team
Το «αντίο» του Τσιώλη

bet365

Ο έμπειρος τεχνικός έδειξε συναισθηματικά φορτισμένος στην σημερινή συνέντευξη Τύπου – Κούγιας: «Ξένος ο επόμενος τεχνικός της ΑΕΛ».
Εμφανώς συγκινημένος ο Σάκης Τσιώλης «αποχαιρέτησε» σήμερα την ΑΕΛ, μέσω κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αλέξη Κούγια. Ο έμπειρος κόουτς εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από τον πάγκο των «βυσσινί», ενώ για ακόμη μία φορά έδειξε πως είναι οπαδός της ΑΕΛ. «Τέτοιες στιγμές δεν μπορείς να λες πολλά. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένα τόσο δυνατό συναίσθημα όταν πρόκειται για την ΑΕΛ. Σκέφτηκα να δώσω μία γραπτή δήλωση για την αποχώρησή , μου αλλά έπρεπε να είμαι εδώ ώστε να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους. Κατ’ αρχάς τον ιδιοκτήτη της ομάδας που μετά από 28 χρόνια με έφερε στην ΑΕΛ. Με εμπιστεύτηκε σε δύσκολες στιγμές, κάτι που γίνεται μόνο σε κάποιον που εκτιμάς. Την πρώτη φορά τα καταφέραμε (σ.σ. άνοδος) και είμαστε κοντά στο να πετύχουμε και στην δεύτερη (σ.σ. παραμονή», είπε αρχικά. Και συνέχισε. «Νιώθω αυτό που είχε πει κάποτε ένας αστέρας του ποδοσφαίρου. 'Πρέπει να ξέρεις πότε να σηκώνεσαι από το τραπέζι όταν το γεύμα έχει τελειώσει' (σ.σ. το είπε ο Μισέλ Πλατινί όταν έφυγε από την Σεντ Ετιέν). Ετσι αισθάνθηκα. Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη και δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα φύγω όταν τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα βαθμολογικά. Ήθελα να έχουμε την ασφάλεια και όπως του είπα, 'ότι είχα να δώσω σε αυτή την ομάδα, το έδωσα'. Με την καθοδήγηση του Θοδωρή (σ.σ. Βουτιρίτσα) πιστεύω πως θα τα καταφέρουν ακόμη καλύτερο. Πιθανότατα και επί των ημερών μου εγώ να μετέφερα το δικό μου συναίσθημα, που ήταν πολύ έντονο και αυτό να τους έκανε κακό».
Κλείνοντας ανέφερε πως «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Λιόντο, τον κόσμο, τους παίκτες που είναι πάντα οι πρωταγωνιστές στο γήπεδο αλλά και όλους τους φιλάθλους που μας στήριξαν». Μάλιστα έδειξε την χρυσή εικόνα της Παναγίας που του έκανε δώρο σύσσωμο το αγωνιστικό τμήμα και ανέφερε πως θα την βάλει στην τροπαιοθήκη του, δίπλα στο μετάλλιο του πρωταθλητή και του Κυπελλούχου που πήρε ως παίκτης με την «βυσσινί» φανέλα.
Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του, είπε τα καλύτερα για τον απερχόμενο τεχνικό της ΑΕΛ. «Είναι πλάνη ότι οι παίκτες κάνουν τον προπονητή και το αντίθετο. Ο προπονητής είναι η αρχή και το τέλος σε κάθε ομάδα.
Δεν υπάρχει προπονητής που να μην μου προτάθηκε την περίοδο που αγόρασα την ομάδα. Επιλογή μου ήταν να φέρω έναν μεγάλο προπονητή από το εξωτερικό. Κι έτσι συμφώνησα για να έρθει ο Ράτκο Ντόστανιτς. Γι αυτό που θέλαμε εκείνη την περίοδο ήταν εξαιρετική επιλογή. Υπήρξε μία μεγάλη κρίση και έδιωξα τον Ντόστανιτς όχι γιατί ήταν κακός προπονητής, αλλά γιατί εκείνη τη στιγμή χρειαζόταν ένας ειδικός προπονητής Τον Τσιώλη τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Έχουμε ανταλλάξει απόψεις για το ποδόσφαιρο. Μετά την απόλυση του Ντόστανιτς ήμουν πεπεισμένος για ένα πράγμα. Αν θέλουμε να κερδίσουμε την άνοδο, ένας θα μπορούσε να την φέρει στην Λάρισα. Του τηλεφώνησα. Είχε δημοσιοποιηθεί πως ο Αστέρας Τρίπολης τον είχε προσεγγίσει. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε σε ένα αγαπημένο μας μέρος στην Βουλιαγμένη, όμως χάθηκε για ένα 24ώρο. Τελικά βρεθήκαμε σε ένα κοινό μας μέρος στην Αθήνα και μου είπε: 'Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Είμαι ήδη προπονητής της ΑΕΛ'.
Αυτή ήταν η αιτία που είμαστε φέτος στην Σούπερ Λιγκ. Αντίθετα με αυτά που λένε και διαδίδουν διάφοροι. Και ξέρετε πως εγώ δεν χαρίζω τίποτα. Χωρίς τον Τσιώλη καμία άνοδος δεν θα ερχόταν. Να είστε σίγουροι πως η ΑΕΛ πέτυχε την πιο καθαρή κατάκτηση πρωταθλήματος στο πιο καθαρό πρωτάθλημα που έχει γίνει ποτέ. Και δεν πρόκειται να ξαναγίνει», είπε μεταξύ άλλων.
Μετά αναφέρθηκε στους λόγους του καλοκαιρινού «διαζυγίου» «Κανείς δεν είναι τέλειος. Δεν διαχειριστήκαμε, εγώ και ο Σάκης, σωστά μία στιγμή και έφυγε. Υπήρξε σε αυτή την ομάδα ένα μεγάλο κενό. Η ατμόσφαιρα μετά από μία τέτοια ευτυχία κλονίστηκε. Αποφασίσαμε να πάρουμε έναν προπονητή που θα σηκώσει αυτή την κρίση και είχε εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις, αλλά και από ομάδες κορυφαίου επιπέδου. Φέραμε λοιπόν τον κύριο Αναστασιάδη, κάναμε νίκες που δεν τις περίμενε κανείς, αλλά κάναμε και ήττες που μας στεναχώρησαν. Δημιουργήθηκε κακή ατμόσφαιρα μετά τον ΠΑΟΚ όπου μου είπε πως ήθελε να φύγει υποβάλλοντας την παραίτηση του. Έχουν γραφτεί διάφορα γι αυτό το θέμα, ότι εμείς τον διώξαμε και άλλα τέτοια, όμως η αλήθεια είναι αυτή. Επειδή κρίνεσαι για το πως διαχειρίζεσαι την κρίσιμη στιγμή, δεν υπήρχε άλλη σκέψη από το να μιλήσω με τον Τσιώλη. Και επανήλθαμε. Δεν είναι εύκολο στη δουλειά κάποιου που γίνεται το καλοκαίρι να διαχειριστείς αυτό το υλικό και αυτή την ομάδα. Ακόμα κι αν ήξερε κάποιους παίκτες. Η διαχείριση των 32 παικτών, τα προβλήματα στις σχέσεις των ποδοσφαιριστών, με ποδοσφαιριστές ταμπού του ελληνικού ποδοσφαίρου, με κάποιους να μην είναι έτοιμοι να γυμναστούν στους 25 που πρέπει να γυμνάζονται. Η διαχείριση ήταν καταπληκτική. Η αγωνία μας ήταν να μην είμαστε στο τέλος με ομάδες του συστήματος. Ομάδες ταμπού για την πρώτη εθνική, που βρίσκονται με κάθε τρόπο, εν’ αντιθέσει με καλύτερες ομάδες. Θυμηθείτε το δράμα του Απόλλωνα Σμύρνης και τι συνέβη όταν έπεσε. Πως έπεσε ο Εργοτέλης; Πως σωζόντουσαν με νίκες εις βάρος του Ολυμπιακού ο Λεβαδειακός, η Κέρκυρα, που κέρδιζαν στο Γ.Καραϊσκάκης και κέρδιζαν παντοδύναμες ομάδες και τα αποτελέσματα ήταν πάντα θετικά με ομάδες εντός συστήματος. Η προσωπικότητα του ήταν αυτή που μας βοήθησε», σχολίασε και συνέχισε. «Δεν φεύγει απλήρωτος. Ποτέ από καμία ομάδα μου δεν έφυγε έτσι προπονητής. Καμία προσφυγή δεν μου έχει γίνει. Συζητήσαμε δύο φορές για το θέμα της απομάκρυνσης. Πριν περίπου ένα μήνα και την προηγούμενη Δευτέρα. Και τις δύο φορές μου είπε αυτό που έχω ορκιστεί να μην αποκαλύψω ποτέ και δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για έναν υπέροχο άνθρωπο και δεν υπάρχουν πολλοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.Η διοίκηση και εγώ ο ίδιος εκφράζω την απόλυτη ευγνωμοσύνη μου στον κύριο Τσιώλη. Δεν θα ανεβαίναμε ποτέ, ούτε θα μέναμε στην Σούπερ Λιγκ χωρίς αυτόν. Πρέπει να είμαστε άυπνοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι. Στο γήπεδο μας οι αντίπαλοι πρέπει να βλέπουν θρίλερ. Κανείς δεν θέλει μία ΑΕΛ που εξελίσσεται και θα διεκδικεί».
Κλείνοντας μίλησε για την διάδοχη κατάσταση, όπου και έκανε λόγο για πρόσληψη καταξιωμένου ξένου προπονητή. «Μην ακούω διάφορες ανοησίες για ονόματα. Λέει ο άλλος για Γιώργο Κούτση. Προπονητής που έχει δουλέψει στην Φούτμπολ Λιγκ και έχει δύο χρόνια να εργαστεί δεν είναι για ΑΕΛ. Ο προπονητής που θα έρθει θα είναι ξένος. Προσπαθούμε να έρθει τώρα, να μιλήσει με τον Τσιώλη, να μας δώσει την έκθεση του για την ομάδα και να κερδίσουμε τρεις μήνες. Πάντως θα ήθελα να κλείσω έτσι. Μην εκπλαγείτε αν ξαναδείτε τον Τσιώλη να επιστρέφει εδώ και πάλι σύντομα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα