Αποστολάκης: «Το εθνικό ποδόσφαιρο δεν άρχισε το 2004»

Gazzetta team
Αποστολάκης: «Το εθνικό ποδόσφαιρο δεν άρχισε το 2004»

bet365

Ο Στράτος Αποστολάκης μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη για την Εθνική ομάδα με φόντο το... σήμερα και ενώ αναφέρθηκε και στα δικά του χρόνια.
Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και σε ερώτηση για το αν έχει εκτελέσει ποτέ πέναλτι στην… γωνία, είπε γελώντας: «Ποτέ δεν χτύπησα πέναλτι στη γωνία! Πάντα κέντρο και ψηλά» και συμπλήρωσε: «''Έκανα'' και την ομάδα. Μου είχαν καταλογίσει ότι βγάζω την 11άδα».
Στην συνέχεια, σημείωσε, σχολιάζοντας την παρουσία του Νικολαΐδη στην Εθνική, όταν είχε πρωτοέρθει στην ομάδα, παίζοντας ακόμη στον Απόλλωνα: «Ήταν το hot όνομα των μεταγραφών. Το μήλο της έριδος. Θυμάμαι πως μου είχε κάνει τρομακτική εντύπωση το γεγονός ότι είχε αυτή την υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του: Ότι ήρθε για να κάνει καριέρα».
Για το ήταν ένα μπακ… καμιά δεκαετία μπροστά από την εποχή του, δήλωσε: «Ήμουν στο μεταίχμιο, όταν τα μπακ άρχισαν να ανεβαίνουν. Πριν, ήταν ''στέκομαι πίσω και βαράω όπου να ‘ναι''… Μετά, ήταν οι τρεις πίσω και δεινοπαθούσε ο ακραίος! Να παίρνεις πέντε φορές την μπάλα και να πεθαίνεις με το πάνω-κάτω».
Ακολούθως, συμπλήρωσε για την ομάδα εκείνη, που έχασε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Γαλλίας, το 1998, σε εκείνο το αλησμόνητο 0-0 με τη Δανία, στο ΟΑΚΑ: «Ήταν μια προικισμένη ομάδα, που… έβαλε το νερό στο αυλάκι για το 2004. Ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες. Με Ζαγοράκη, Νταμπίζα, Ντέμη και άλλα παιδιά, που δεν θυμάμαι τώρα. Μου είχε κάνει αίσθηση ότι εκείνη η ομάδα τα είχε όλα. Ποιότητα, τρεξίματα, ταλέντο. Ήταν πλήρης σε όλες τις γραμμές. Και τα λέω αυτά, γιατί πρέπει ο κόσμος να θυμάται… Και να χάναμε, οι αντίπαλοι δεινοπαθούσαν. Δεν έχουμε μόνο το EURO. Δεν ξεκίνησε το εθνικό ποδόσφαιρο από το 2004 και μετά».
Όσο για το ιστορικό 1-1 με την πανίσχυρη Ολλανδία, το 1987 (αύριο συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε), είπε, αποκαλύπτοντας και ένα τρομερό σκηνικό με πρωταγωνιστή τον συγχωρεμένο Μίλτο Παπαποστόλου: «Θυμάμαι, επειδή είχαμε πάει πολλές μέρες στην Ολλανδία, δεν περνούσε με τίποτα ο καιρός. Έβρεχε κιόλας συνέχεια… Μαζευόμασταν σε ένα δωμάτιο όλοι, από το πρωί ως το βράδυ. Είχαν πρωτάθλημα αυτοί (σ.σ. οι Ολλανδοί) και είχε βάλει σε ένα ματς 4 ή 5 γκολ ο Φαν Μπάστεν. Οπότε, πειράζαμε τον Μανωλά για το τι είχε να τραβήξει…
Δεν θα ξεχάσω τον συγχωρεμένο Μίλτο Παπαποστόλου (σ.σ. τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό). Τραβούσε μία ρουφηξιά από το τσιγάρο του και έκανε ένα λεπτό για να βγάλει τον καπνό! ''Μήπως φοβάται κανένας;'', μας ρωτούσε! ''Πάρτε για παράδειγμα τον προπονητή σας. Ποιο είναι το… Βέλγιο;'' Έλεγε… Βέλγιο την Ολλανδία».
Για το ματς, τώρα, είχε τρομερή κατοχή η Ολλανδία. Είχαν έναν τρόπο παιχνιδιού στο Ρότερνταμ… Έφερναν την μπάλα από τη μεριά στην άλλη και ανά πάσα στιγμή νόμιζες πως θα δεχθείς γκολ. Όλες οι επιθέσεις ήταν από τα πλάγια».
Επίσης τόνισε: «Εκείνη την εποχή υπήρχε ένα κακό κλίμα, μια προδιάθεση αρνητική σε ό,τι αφορά την Εθνική. Ερχόντουσαν βαριεστημένοι οι παίκτες, γιατί δεν υπήρχαν επιτυχίες για να τους δελεάσουν. Εγώ ήθελα να είμαι συνέχεια εκεί, για να γράφω συμμετοχές. Αλλά για να τα λέμε όλα, τότε, επίσης, η επιλογή των προπονητών γινόταν με ''πολιτικά'' κριτήρια. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήξεραν τη σημασία της Εθνικής ομάδας. Λίγο το 1994 την γνώρισαν και μετά στην Πορτογαλία».
Εκλεισε με αποκαλύψεις για τον Κώστα Πολυχρονίου: «Όταν εμείς γελάγαμε, αυτός νόμιζε πως το έχουμε πάρει πολύ στο χαλαρό και γινόταν… κόκκινος»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα