Σύμπλεγμα και υποκρισία από τον Μόρα για τον Ζέκα!

Σύμπλεγμα και υποκρισία από τον Μόρα για τον Ζέκα!

Σύμπλεγμα και υποκρισία από τον Μόρα για τον Ζέκα!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στην δήλωση του Μόρα, ο οποίος εξέφρασε την αντίρρησή του για την κλήση του Ζέκα στην Εθνική και τονίζει ότι είναι συμπλεγματική και γεμάτη υποκρισία...

Aπό την στιγμή, που ο Ζέκα απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και κλήθηκε στην Εθνική ομάδα, ήμουν σίγουρος ότι θα άκουγα και θα διάβαζα από κάποιους οπαδούς άλλων ομάδων σχόλια του στιλ «μα γιατί παίρνουν τον Ζέκα στην Εθνική ομάδα και δεν παίρνουν κάποιον Ελληνα». Δυστυχώς το πρώτο αρνητικό σχόλιο για την κλήση του Ζέκα το διάβασα από έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, που κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Ο Βαγγέλης Μόρας είπε ότι«θεωρώ ότι κάποιος Έλληνας χάνει μια θέση με την παρουσία του Ζέκα». Δήλωση, που μοιάζει απίστευτη να έχει βγει από το στόμα ενός Ελληνα επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Κατά την άποψη του Μόρα, λοιπόν και αυτός κακώς τόσα χρόνια έπαιζε σε ιταλικές ομάδες, διότι έκοψε τον δρόμο κάποιων άλλων Ιταλών αμυντικών, που είτε βρισκόντουσαν στις ομάδες που έπαιζε, είτε προερχόντουσαν από τα τμήματα υποδομής.

Είναι ξεκάθαρα μία συμπλεγματική δήλωση, που δείχνει και την υποκρισία του Μόρα. Δηλαδή ο Μόρας μας λέει, ότι ο ίδιος αν έπαιρνε την ιταλική υπηκοότητα δεν θα πήγαινε να αγωνιστεί στην Εθνική Ιταλίας αν τον καλούσαν, διότι θα σκεφτόταν ότι θα έπαιρνε την θέση κάποιου Ιταλού…. Πόση υποκρισία να αντέξουμε άλλο; Πόση υποκρισία; Εκτός όλων των άλλων, εκτός του ότι είναι και άκομψη δήλωση για έναν παίκτη που θέλει σαν τρελός να παίξει στην Εθνική ομάδα (αυτή η τρέλα έλειψε από μερικούς Ελληνες διεθνείς τα προηγούμενα χρόνια που έχαναν και από τα Νησιά Φερόε), η παρουσία του Ζέκα στην Εθνική έχει να κάνει και με την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας . Αν δεν την αποκτούσε, δεν θα έπαιζε στην Εθνική. Τόσο απλά. Και φυσικά ο Ζέκα είναι ένας στην Εθνική μας. Οι άλλες Εθνικές έχουν γεμίσει από παίκτες σαν τον Ζέκα , που τις βοηθούν πραγματικά να διακρίνονται.

Πραγματικά μία τέτοια δήλωση θα την περίμενα από έναν παλαίμαχο Ελληνα ποδοσφαιριστή της δεκαετίας του ’60. Από έναν Ελληνα ποδοσφαιριστή του 2017 που κάνει χρόνια τώρα καριέρα στο εξωτερικό δεν την περίμενα ποτέ. Και στο κάτω-κάτω και αγωνιστικά να το δούμε από ποιον Ελληνα κόβει τον δρόμο για την Εθνική ο Ζέκα; Από τον Μανιάτη, που πήγε στον Ατρόμητο , για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να τον καλέσει ο Σκίμπε και βρίσκεται στα τελευταία του;

Σε αυτή την θέση στον άξονα από την εποχή, που σταμάτησαν Κατσουράνης και Καραγκούνης η Εθνική υποφέρει. Και έρχεται ο Ζέκα, που υστερεί (σαν μέσος) σε ποιότητα, αλλά υπερτερεί (από όλους τους σημερινούς μέσους της Εθνικής) σε τρεξίματα, για να βοηθήσει την Εθνική ομάδα. Και το λέω αυτό εγώ, που δεν είμαι από τους φανατικούς υποστηρικτές του Ζέκα. Θεωρώ, ότι είναι ένας ρολίστας με μεγάλο του προσόν το αδιάκοπο τρέξιμο, που βοηθάει και ανασταλτικά και δημιουργικά. Πρωταγωνιστής, ούτε είναι, ούτε θα γίνει. Αλλά Ζέκα, δηλαδή χαφ με τα τρεξίματα του παίκτη του Παναθηναϊκού, η Εθνική δεν έχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.