Άλλη έπρεπε να είναι η κλήρωση του Κυπέλλου…

Άλλη έπρεπε να είναι η κλήρωση του Κυπέλλου…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου.

Ειλικρινά πιστεύω πως άλλη θα ήταν η πιο ενδιαφέρουσα κλήρωση για το κύπελλο: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ! Κι όχι αυτή που έκατσε, δηλαδή Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

Κατ΄αρχάς, θα βλέπαμε επιτέλους ντέρμπι αιωνίων και στο Κύπελλο. Και δη σε διπλά παιχνίδια. Από το 2001 (1-1 στο ΟΑΚΑ, 1-4 στη Λεωφόρο) έχουν να παίξουν μεταξύ τους σε διπλά νοκ άουτ παιχνίδια. Δεν σας έχουν λείψει δύο ημιτελικοί κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού; Εδώ και 16 ολόκληρα χρόνια, έχουν γίνει όλα κι όλα δύο ματς Κυπέλλου μεταξύ των αιώνιων. Ένα το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-1 τον τελικό της Νέας Σμύρνης το 2004 και ένα το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 4-0 στο Καραϊσκάκη το 2008, σε μονό νοκ άουτ ματς.

Βέβαια, κάπου ίσως να με επηρεάζει κι η παρουσία του Λεμονή πλέον στον Ολυμπιακό στην σκέψη για μία κλήρωση αιωνίων, αφού οι δύο τεσσάρες, του 2001 και του 2008 ήταν με τον Τάκη στον πάγκο-όμως σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι το «άλλο» ενδιαφέρον που έχουν πάντα δύο διπλά παιχνίδια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Κύπελλο. Τα γράφει η ιστορία ρε παιδί μου. Όπως εκείνα του 2001 με το 1-4 στη Λεωφόρο. Όπως του 1995 με την πρόκριση του Παναθηναϊκού από το χαμένο πέναλτι του Αλεξανδρή στο 90’ (απόκρουση Βάντσικ). Όπως του 1992 με την πρόκριση του Ολυμπιακού με το εύστοχο πέναλτι του Προτάσοφ στον Βάντσικ επίσης στο 90’.

Η Ουαλία μετράει τρεις ισοπαλίες σερί στα προκριματικά. Θα έρθει ξανά ισόπαλη για τέταρτη φορά με την Ιρλανδία εκτός;

Αντίθετα, Ολυμπιακός-ΑΕΚ σε διπλά παιχνίδια Κυπέλλου είχαμε και πρόπερσι (1-1, 0-1, με το γκολ του Χάρα, στο 90 κι αυτό!).

Όπως και με μία κλήρωση Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ τα ίδια θα έλεγα. Εκεί κι αν έχουμε ζήσει τέτοια ματς τα τελευταία χρόνια. Τρεις φορές είχαν κληρωθεί μέσα στην προηγούμενη εξαετία! Φτάνει!

Εξάλλου, και με βάση όσα διαβάζω εσχάτως για τις σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη και του Μελισσανίδη, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον και το άλλο ζευγάρι: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ…

Όμως, φαίνεται πως το αόρατο χέρι που κάνει τις κληρώσεις, τη θεά τύχη εννοώ, δεν ήθελε μία σύγκρουση ΠΑΟΚ-ΑΕΚ κι άρα και μία διπλή σύγκρουση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Ποιος ξέρει. Μπορεί το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ να το δούμε στον τελικό. Η, το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, βέβαια. Να γίνει και το χατίρι του Βασίλη Κωνσταντίνου…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.