Η FIFA απέκλεισε διαιτητή για πάντα εξαιτίας ενός πέναλτι (vid)

Gazzetta team
Η FIFA απέκλεισε διαιτητή για πάντα εξαιτίας ενός πέναλτι (vid)

bet365

Η FIFA ανακοίνωσε ότι ο διαιτητής Τζόζεφ Λάμπτεϊ αποκλείεται δια παντός από τις διοργανώσεις της λόγω του πέναλτι που υπέδειξε σε αναμέτρηση για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Ν. Αφρική αντιμετώπισε την Σενεγάλη για τα προκριματικά του Μουντιάλ και όλα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα λόγω της απίθανης διαιτησίας του Τζόζεφ Λάμπτεϊ από την Γκάνα για το πέναλτι που καταλόγισε για χέρι του Κουλιμπαλί.

Ηρακλής και Πλατανιάς έχουν έρθει 4 φορές σερί ισόπαλοι με 1:1, 0:0, 0:0 και 0:0. Πόσο θα λήξει το ματς αυτή τη φορά;

Τα ριπλέι ήταν σοκαριστικά, με την Συνομοσπονδία της Αφρικής να τον τιμωρεί με τρίμηνο αποκλεισμό. Η FIFA, όμως, ήταν πολύ πιο σκληρή και τον τιμώρησε δια παντός. «Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA αποφάσισε να απαγορεύσει στον Γκανέζο διαιτητή, Τζόζεφ Λάμπτεϊ, τη συμμετοχή σε κάθε είδους ποδοσφαιρική δραστηριότητα (διοικητική, αθλητική κλπ) σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για όλη του τη ζωή. Ο διαιτητής κρίθηκε ένοχος για το άρθρο 69 παρ. 1 (παράνομη επιρροή αποτελέσματος ενός ματς) του πειθαρχικού κώδικα της FIFA κατά τη διάρκεια του ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 ανάμεσα σε Νότιο Αφρική και Σενεγάλη, στις 12 Νοέμβρη του 2016», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FIFA.

 

Τελευταία Νέα