Ανδρα ή προπονητή σωστό δεν σε κάνουν οι χειρονομίες, αλλά η παραδοχή του λάθους

Ανδρα ή προπονητή σωστό δεν σε κάνουν οι χειρονομίες, αλλά η παραδοχή του λάθους

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Ανδρα ή προπονητή σωστό δεν σε κάνουν οι χειρονομίες, αλλά η παραδοχή του λάθους

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος δεν επικρίνει τον Πέλκα για τη χειρονομία του, όσο για τη στάση που κράτησε τόσο αυτός, όσο και ο Βλάνταν Ιβιτς μετά το τέλος του αγώνα.

Για τη χειρονομία του Πέλκα, δεν χρειάζεται να γράψω πολλά πράγματα... Αλλωστε είναι μία απαράδεκτη πράξη που μιλά από μόνη της και αξίζουν συγχαρητήρια στη μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟΚ που με τα σχόλια τους εδώ στο gazzetta.gr αποδοκίμασαν τη στάση του ποδοσφαιριστή της ομάδας τους.

Ωστόσο δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα μεθεόρτια της χειρονομίας, αρχίζοντας από τον ίδιο τον παίκτη του ΠΑΟΚ και τη στάση που κράτησε μετά τη λήξη του αγώνα. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι αρκετά νεαρός, μόλις 23 ετών και στην ένταση της στιγμής, ξεπέρασε τα όρια.

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, αλλά πάντα υπάρχει ο χρόνος για μια πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης. Και θα μπορούσε ο Πέλκας, με πιο ήρεμη πλέον ματιά, να βγει μετά τον αγώνα και να ζητήσει συγγνώμη!

ΑΠΟΕΛ - ΑΕ Λεμεσού με επιστροφή, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα.

Συγγνώμη κυρίως στους αντιπάλους του, που δεν τον προκάλεσαν, ούτε του έχουν φταίξει σε κάτι, συγγνώμη στα μικρά παιδιά που τον έχουν ως είδωλο και λατρεύουν το ποδόσφαιρο και συγγνώμη στον απλό φίλαθλο που βλέπει το ποδόσφαιρο ως διασκέδαση και όχι ως επίδειξη ψευτοανδρισμού! Kι αν υπήρχε έστω και μία πιθανότητα να δικαιολογήσει κάποιος το λάθος του νεαρού, αυτομάτως αυτή χάνεται όταν απέναντι είναι ο Πανιώνιος και όχι μία ομάδα με την οποία ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιες διαφορές...

Φαίνεται, όμως, ότι δεν έχει μάθει ακόμα την αξία της συγγνώμης και είναι κρίμα για ένα νέο άνδρα που έχει όλη τη ζωή μπροστά του να μην αντιλαμβάνεται πότε έχει κάνει λάθος.

Ακόμα χειρότερη, όμως, ήταν η στάση του προπονητή του. Ο Ιβιτς όχι μόνο δεν θεώρησε ότι ο Πέλκας έκανε λάθος, αλλά τα έβαλε και με τον διαιτητή γιατί «Στον πανηγυρισμό δείξαμε ότι είμαστε άνδρες. Δεν υπάρχει καμία λογική να παίζουμε μέσα στην έδρα μας κι ο παίκτης μας να πανηγυρίζει με αυτό τον τρόπο και να δέχεται κόκκινη κάρτα».

Δεν γνωρίζω που έμαθε ο κύριος Ιβιτς την έννοια του ανδρισμού, αλλά πλανάται πλάνην οικτράν αν νομίζει ότι εάν χουφτώνεις τα γεννητικά σου όργανα γίνεσαι αυτομάτως άνδρας.

Ανδρα σε κάνουν τα σωστά λόγια και πράξεις, άνδρας γίνεσαι όταν σέβεσαι τον αντίπαλο, άνδρας είσαι όταν παραμένεις ψύχραιμος και νηφάλιος στις πιο δύσκολες στιγμές, ως άνδρας καταξιώνεσαι όταν δίνει το σωστό παράδειγμα σε όλους!

Υπερασπίζοντας τον Πέλκα ο Ιβιτς αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και φυσικά δεν τιμά καθόλου μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Συν τοις άλλοις, παρέχοντας κάλυψη στον Πέτκα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για ακόμα πιο σοβαρά περιστατικά απειθαρχίας μέσα στην ομάδα που μπορεί να έχουν και θύμα τον ίδιο.

Και καλό θα ήταν να μας εξηγήσει, πότε είναι επίδειξη ανδρισμού μία άσεμνη χειρονομία; Οταν την κάνει ο παίκτης του ήταν όταν την κάνει ο αντίπαλος; Αν καθόταν αυτός στον πάγκο του Πανιωνίου, τι θα έλεγε τώρα; Σε εκτός έδρας αγώνας δεν είναι ανδρισμός αλλά προσβολή;

Δεν θα ζητούσα από τον Ιβιτς, εκτός από προπονητής να είναι και παιδαγωγός. Θα ήθελα, όμως, να αντιλαμβάνεται την ευθύνη των πράξεων του όταν βρίσκεται σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, η διοίκηση του οποίου - αντιθέτως με τον προπονητή - κάλεσε για εξηγήσεις τον Πέλκα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος