Το διπλό, ο Capitano και το ψυχολογικό!

Το διπλό, ο Capitano και το ψυχολογικό!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Το διπλό, ο Capitano και το ψυχολογικό!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που συνιστά την πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα, τον ηγέτη Μάνταλο και για τα οφσάιντ...

Επιτέλους διπλό και άργησε... Αυτή είναι η αλήθεια! Μπορεί να το άξιζε και σε άλλα ματς η ΑΕΚ όπου δεν τα κατάφερε από δικά της «εγκληματικά» λάθη να το πετύχει, ειδικά σε έδρες όπως στην Τρίπολη και το Αγρίνιο που τελικά μάλιστα δίκαια έχασε, όμως στο Περιστέρι είχε έρθει η ώρα για επιστροφή στις εκτός έδρας επιτυχίες. Έπειτα από 5 μήνες στη σεζόν που διανύουμε και ταυτόχρονα μετά το 2009 στη συγκεκριμένη έδρα, η Ένωση πήρε τη νίκη και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό (εκτός αν αυτοκτονήσει) την παρουσία της στα πλέι οφ...

Είναι δεδομένο πλέον ότι η ΑΕΚ συνιστά την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα τούτη την περίοδο. Δεν μπορώ να ξέρω στο επόμενο διάστημα τι θα γίνει και τι θα δούμε, δεν είμαι ο Νοστράδαμος, ωστόσο τούτη τη στιγμή και αυτούς τους τελευταίους δυο μήνες η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ (ελέω του Ισπανού τεχνικού) είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Κάτι που μαρτυράνε τα αποτελέσματά της, η βαθμολογική της αναρρίχηση και συγκομιδή που από την 8η θέση την έφτασαν έως την 3η!

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση του Μανόλο Χιμένεθ αριθμεί 21 βαθμούς σε 9 αγώνες τη στιγμή που επί των ημερών Κετσπάγια και Μοράις είχε συγκεντρώσει 22 βαθμούς σε 16 ματς. Σ' αυτό το διάστημα η ΑΕΚ του Ισπανού εννοείται πως είναι αήττητη και έχει πάρει έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες με τέρματα 29 υπέρ και 3 κατά. Επιπρόσθετα σε 7 εντός έδρας αναμετρήσεις η ομάδα έχει 24 – 0 γκολ (πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Αναμφισβήτητα όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι η ΑΕΚ είναι η πλέον φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα (και στο Κύπελλο που της ανήκει). Προσθέστε δε τα ματς που έδωσε η Ένωση του Μανόλο Χιμένεθ και τη δυσκολία τους. Διότι επί των ημερών του Ισπανού προπονητή οι «κιτρινόμαυροι» έχουν παίξει δύσκολα ματς: με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με Ξάνθη, Πανιώνιο και Ατρόμητο εκτός έδρας... Και θυμίζω όπως προαναφέρω παραπάνω ότι η ΑΕΚ δεν έχει χάσει κανένα ματς. Κι αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό θα... χτυπάνε όλοι το κεφάλι τους στον τοίχο για μια σεζόν που θα ήταν τόσο διαφορετική αν είχε προγραμματιστεί σωστά στην αρχή!

Στο Περιστέρι η ΑΕΚ ήταν και πάλι η απόλυτη κυρίαρχη και απέδειξε από το πρώτο μισό του πρώτου 45λεπτου ότι θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Κι αυτό έγινε... Έως ότου μπήκε το δεύτερο γκολ που μέτρησε, το πρώτο προσπαθώ να καταλάβω πως κατάφερε ο βοηθός να το ακυρώσει. Δεν μπορώ να το πιστέψω σε μια φάση που είναι μπροστά του ότι δεν είδε ότι ο Μάνταλος καλυπτόταν δυο μέτρα! Το σημαντικό είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» διατηρούν τον τρόπο παιχνιδιού της απόλυτης επιβολής είτε εντός είτε εκτός. Το κακό είναι ακόμη το ψυχολογικό.

Η Ένωση από το πρώτο λεπτό έως και το 36' έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς μάλιστα να απειληθεί πέρα από γεμίσματα και σέντρες που κατέληγαν στα χέρια του σταθερότατου Μπάρκα. Κι όμως πάλι χάθηκαν πολλές ευκαιρίες και σπουδαίες για να τελειώσει το ματς από πολύ νωρίς. Στο 10΄ η τύχη δεν χαμογέλασε στο εκπληκτικό σουτ του Αραούχο που σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 24' ο Αϊντάρεβιτς βρήκε εκπληκτικά τον Μάνταλο το κατέβασμα του οποίου ήταν τέτοιο που δεν του έδωσε τη δυνατότητα να τελειώσει τη φάση. Στο 34' έπειτα από συνεργασία του Γκάλο και του Βάργκας, ο τελευταίος «σερβίρει» στον Γιόχανσον, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πιάνει τη κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά στέλνει τη μπάλα άουτ. Στο 36' ο Μάνταλος έδωσε πάρε βάλε μπάλα στον Κολοβέτσιο που έχασε τεράστια ευκαιρία ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής.

Για να φτάσουμε στο 52' όπου η ΑΕΚ σκόραρε με τον Αραούχο αλλά ο Τάτσης δεν της επέτρεψε να πανηγυρίσει έπειτα από τη σούπερ κίνηση – ντρίμπλα και πάσα του Αϊντάρεβιτς στον Μάνταλο ο οποίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Αργεντινό επιθετικό που είχαν ήδη χάσει οι αντίπαλοί του. Στο 57' ήρθε η απόδοση δικαιοσύνης. Ο Ντίντακ από αριστερά έκανε εκπληκτική κίνηση και έδωσε έτοιμο γκολ στον Capitano που ήταν ο MVP της αναμέτρησης και έδειξε ηγέτης όταν το χρειάστηκε η ομάδα κάτι πολύ σημαντικό. Ο Μάνταλος συνεχίζει καλά και όσο συνηθίζει τη θέση του αριστερού εξτρέμ που δεν είναι η φυσική του, τόσο και βελτιώνεται κι ας χρειάστηκε ένα 25λεπτο για να ανέβει και να πάρει την ομάδα στις πλάτες του...

Το αρνητικό κομμάτι έρχεται από το 60' και μετά. Η ΑΕΚ μετά το 0-1 ήταν σα να τράβηξε χειρόφρενο. Έλειψε το καθαρό μυαλό, η συγκέντρωση και η σωστή τελική πάσα για να τελειώσει το ματς στην κόντρα επίθεση. Είναι πλέον ψυχολογικό... Σκοράρει και μετά... νεκρώνει! Ίσως κυρίως γιατί έως τώρα και από το ματς στην Λάρισα, πέντε μήνες πίσω, δεν είχε καταφέρει να κερδίσει. Είναι λογικό να υπάρχει ένα ψυχολογικό. Αυτή η νίκη θα βοηθήσει πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη (ακόμη και με τον Ολυμπιακό) για το υπόλοιπο της σεζόν.

Στο Περιστέρι πέρα από τον Μάνταλο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Σιμόες που κέρδισε όλον τον άξονα έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Γιόχανσον και τον πολύ καλό Αϊντάρεβιτς. Σούπερ πήγε όμως και ο Ντίντακ, ενώ σταθερά κορυφαίος στην άμυνα ήταν ο Λαμπρόπουλος που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν (μακάρι να είναι υγιής). Κι όλα αυτά τη στιγμή που έλειψαν Βράνιες λόγω τιμωρίας και Τσιγκρίνσκι, Πατίτο, Αλμέιδα και Μπακάκης (τραυματίες).

Άντε να φτάσει και η κλήρωση του Κυπέλλου να δούμε ποιον θα αποκλείσουμε για να κάνουμε το repeat...

Υγ: Η κουβέντα για τα δυο οφσάιντ είναι απλή: Έπρεπε να μετρήσουν και τα δυο γκολ... Τόσο απλά. Ήταν δύο λάθη, σημαντικά και αρνητικά, ένα για την κάθε ομάδα. Δεν δικαιολογείται καμία από τις δυο αποφάσεις και ειδικά αυτή του Μάνταλου που είναι μπροστά στον βοηθό. Αλλά και η δεύτερη φάση είναι εύκολη για μένα και έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Λημνιού. Αυτό όμως συνιστά «σφαγή» που είπε ο κ. Σπανός; Να στερούνται από ένα γκολ οι δυο ομάδες; Ε όχι δα... Αλλά μεγαλύτερο... πόνο διαπίστωσα προκάλεσε αυτό το διπλό σε συναδέλφους από την Θεσσαλονίκη που έγραψαν κείμενα, έκαναν αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ποιοι; Οι συνάδελφοι του ΠΑΟΚ που έχουν πάρει εδώ και ενάμιση χρόνο τα πλέον υπέρ τους σφυρίγματα και γκρινιάζουν για ένα οφσάιντ στην Βέροια! Προσοχή δεν αναφέρομαι στον κόσμο του ΠΑΟΚ, καλά θα κάνουν να λένε ότι θέλουν οι οπαδοί, πάντα δίκιο θα 'χουν. Οι υπόλοιποι ας ασχοληθούν με την ομάδα και να βρουν τα προβλήματά της και να μη ψάχνουν πάντα τρόπους για να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες δείχνοντας άλλες ομάδες... Το παραμύθι με τον Αθηναϊκό κατεστημένο έχει τελειώσει, άλλωστε εκείνοι λένε (και το γράφουν) πως κάνουν κουμάντο, οπότε...Στη φωτογραφία του άρθρου τα... εξηγεί καλά ο αρχηγός: ησυχία, πολλά λέτε, τίποτα δεν κάνετε!

Υγ2: Σημαντική πολύ καλή εικόνα στο μπάσκετ. Μπράβο στην ομάδα και στον Μανωλόπουλο... Έχει σημασία όταν επιτυγχάνεται αυτό ενώ η χρονιά στην κανονική της περίοδο έχει ολοκληρωθεί και όσο να 'ναι όλοι παίζουν σε ένα πιο χαλαρό τέμπο!

Υγ3: Η λύση θα δοθεί για το γήπεδο από την Κυβέρνηση. Το λέω μήνες τώρα. Αυτό θα γίνει γιατί αυτός ο δήμαρχος δεν θέλει να καταλάβει (ίσως και να μη μπορεί). Απλά θα παρακαλέσω να μαζέψει ο ίδιος τους γύρω του και όσα λένε και γράφουν. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπει δική του άνθρωπος να ανεβάζει φωτογραφίες με επεισόδια από το ΠΑΟΚ – Ηρακλής και να γράφει ότι αυτά έγιναν στην Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι αλητεία, έτσι λέγεται αυτή η γκεμπελιστική προπαγάνδα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...