Για τους μύθους ακούς, δεν μιλάς...

Για τους μύθους ακούς, δεν μιλάς...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Για τους μύθους ακούς, δεν μιλάς...

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον χαμό του Θεόδωρου Νικολαΐδη, που μεγάλωσε ολόκληρη την φίλαθλη Ελλάδα εδώ και 62 χρόνια...

«Έξω από το τρελοκομείο». Κάπως έτσι συνήθιζε να περιγράφει με δύο λόγια τα... απερίγραπτα. Μια 100% δική του ατάκα, κάτι σαν σήμα κατατεθέν ανάμεσα σε άλλες θρυλικές, που αν τις μαζέψεις σχηματίζεις υλικό για εγκυκλοπαίδεια.

«Έξω από το τρελοκομείο» που εδώ και ώρες έχει γεμίσει το διαδίκτυο με φωτογραφίες του, γεγονός που δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί καν. Που χθες το βράδυ στο «ΦΩΣ» δεν ακούγονταν... κιχ. Που σήμερα έχει Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός αλλά το «πρώτο θέμα» είναι ο ίδιος.

«Και δηλαδή εμείς τι θα λέμε» θα ρωτούσε, ανεβάζοντας τα... ντεσιμπέλ; Τι να πούμε όμως κύριε Θόδωρε; Τι μπορούμε να πούμε, για εσένα που εδώ και 62 χρόνια μεγάλωσες ολόκληρη την φίλαθλη Ελλάδα; Που πάνω στα μεγάλα γράμματα της πρώτης σελίδας σου, μάθαμε να συλλαβίζουμε.

Δεν υπάρχουν λόγια. Πόσο μάλλον για να περιγράψουν τις τελευταίες 19 ημέρες. Όσα συνέβησαν από εκείνο το βράδυ της Τρίτης.

Υπάρχουν άπειρες λέξεις τυπωμένες στο χαρτί, που λένε όλα τα υπόλοιπα. Για το ήθος, το ταλέντο, για τον τρόπο που ένας μόνο άνθρωπος μπόρεσε να γίνει συνώνυμο της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Εκατό ζωές. Στα χώματα του Πειραιά. Στην καρβουνόσκονη του «Ποδηλατοδρόμιου». Στον ουρανό με μια Ντακότα για το ταξίδι στο Μιλάνο, το 1959. Στα τρένα με την εθνική ομάδα. Στο Λονδίνο τον Μάη του ΄68 για την Μάντσεστερ του Τζορτζ Μπεστ. Στη Μύκονο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που δεν είχε ιδέα από ποδόσφαιρο. Ένα ασπρόμαυρο προσωπικό φιλμ που αποτυπώνει την ίδια την ιστορία.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που λάτρεψες και βάφτισες Θρύλο για τα κατορθώματα της ομαδάρας των 50s. Tα «φτερά στα ποδάρια» που αναγνώριζες ως... Άσμα Ασμάτων. Οι βόλτες με τη Τζάγκουαρ που κάποτε σε έφτασαν ως την Πάτρα για ένα ματς, αλλά που μόλις συνάντησες το γήπεδο έκανες αναστροφή και γύρισες στην Αθήνα.

Η κυρία Ειρήνη. Η Μαρία και η Όλγα. Οι εγγονές σου.

Ο Βαγγέλης Χέλμης που αγαπούσες σαν αδερφό.Ο Δαρίβας που κάθε μέρα έβλεπες μπαίνοντας στο γραφείο σου, σε εκείνο το πόστερ που ήσασταν παρέα.

Ο τρόπος που έφερες τον Γιούτσο. Η μάχη που έδωσες για τον Μπούκοβι. Ο σεβασμός σου για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, για κάθε μεγάλο αντίπαλο. Η αγάπη σου για τη Θεσσαλονίκη, και τον Λαγκαδά από όπου ξεκίνησαν όλα.

Πραγματικά τι να πούμε εμείς κύριε Θόδωρε, πέρα από το πιο βαθύ και ειλικρινές ευχαριστώ...

Για τους μύθους ακούς, δεν μιλάς...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής