Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1 (vid)

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1 (vid)

bet365

Ο Μάνταλος βρήκε δίχτυα, η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και... πέταξε στην 3η θέση της βαθμολογίας, σε ένα ματς που τα έκαναν... μαντάρα οι βοηθοί του Θάνου ακυρώνοντας ως οφσάιντ καθαρά γκολ των Λημνιού κι Αραούχο!

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ο τρίτος προπονητής της ΑΕΚ φέτος αλλά την τελευταία εκτός έδρας νίκη την είχε κάνει ο... πρώτος. Η Ενωση δεν είχε πανηγυρίσει μακριά από το ΟΑΚΑ από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν πέρασε από την Λάρισα στο τελευταίο ματς του Τιμούρ Κετσπάγια. Ολους αυτούς τους μήνες οι Κιτρινόμαυροι έχασαν πολλούς βαθμούς εκτός έδρας αλλά με τον Χιμένεθ καλύπτουν το χαμένο έδαφος συνεχώς. Μάνταλος ο σκόρερ για την ΑΕΚ, τραγικά λάθη -ένα εις βάρος κάθε ομάδας- από τους δύο βοηθούς, καλύτερη συνολικά η Ενωση, η οποία θα μπορούσε να είχε βάλει βάσεις νίκης από το πρώτο ημίχρονο.

Το ξεκίνημα του ματς ήταν καλό για την ΑΕΚ, η οποία πήρε την κατοχή, προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της και στο 10' θα μπορούσε να απλοποιήσει τα πράγματα. Η μπάλα, όμως, κατέληξε στο κάθετο δοκάρι από το πολύ ωραίο σουτ του Αραούχο, ο οποίος πλησίασε σε ακόμη μία γκολάρα. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν την υπεροχή αλλά σταδιακά ο ρυθμός του παιχνιδιού χάλασε, ενδεχομένως και από τα πολλά σφυρίγματα του ρέφερι. Η Ενωση επιχειρούσε κυρίως από δεξιά για να βρει την λύση ή και με κάποιες βαθιές μπαλιές προς τον Μάνταλο, ο οποίος πατούσε περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μίλαν - Τζένοα με επιστροφή, αν ο Μπάκα σκοράρει το πρώτο γκολ.

Με τον Ατρόμητο να είναι κυρίως πίσω για να προσέξει την άμυνα και να παίξει με αντεπιθέσεις, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δεν είχαν χώρους στη διάθεση τους και δυσκολεύονταν και να τους δημιουργήσουν. Παρ' όλα αυτά, το γκολ θα μπορούσε να έρθει. Είτε στο 34' με την κεφαλιά του Γιόχανσον, που έφυγε άουτ, μετά την ωραία σέντρα του Βάργκας, είτε στο 36' με τον Κολοβέτσιο μετά την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Η μπάλα, όμως, δεν κατέληξε στα δίχτυα και έτσι ο Ατρόμητος παρέμεινε στην άμυνα του μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το οποίο δεν είχε κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

Τέτοιες υπήρχαν στο ξεκίνημα της επανάληψης, με την ΑΕΚ να πετυχαίνει δύο γκολ για να μετρήσει... το ένα. Αρχικά, στο 52', ο βοηθός Τάτσης κακώς υπέδειξε οφσάιντ τον Μάνταλο -που έδωσε έτοιμο το γκολ στον Αραούχο- αφού καλυπτόταν... μέτρα. Στη συνέχεια, στο 57', κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο γύρισμα του Ντίντακ για τον Μάνταλο, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1. Η Ενωση, για την οποία είχε ήδη μπει ο Χριστοδουλόπουλος αντί του Βάργκας, είχε φέρει πλέον το ματς εκεί που ήθελε και αυτό που είχε να κάνει ήταν να ελέγξει την κατάσταση και να κλειδώσει το τρίποντο με ένα δεύτερο γκολ, αφού ο Ατρόμητος ήταν πια αναγκασμένος να παίξει πιο μπροστά και να αφήσει χώρους.

Οι γηπεδούχοι όντως το έκαναν αυτό αλλά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βγάλει κάποια φάση. Αντιθέτως, έγινε... μεγάλη φάση στο 77', όταν η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το σουτ του Τόνσο και στην επαναφορά ο Λημνιός σκόραρε μετά την κεφαλιά-πάσα του Λε Ταλέκ αλλά ο δεύτερος βοηθός είδε οφσάιντ που δεν υπήρχε... Το 0-1 παρέμεινε, οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση αλλά η Ενωση ήταν σοβαρή πίσω και κράτησε μια υπερπολύτιμη νίκη, βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Man of the match: Μακράν ο καλύτερος σε απόδοση σε όλη τη διάρκεια του ματς ήταν ο Σιμόες αλλά ο τίτλος πάει στον Μάνταλο. Αυτός έβαλε το γκολ της νίκης, αυτός έχει δώσει έτοιμο γκολ -που κακώς δεν μέτρησε- στον Αραούχο και γενικά στο δεύτερο μέρος ανέβασε πολύ την απόδοση του.

Αδύναμος κρίκος: Οι δύο βοηθοί, οι οποίοι ακύρωσαν από ένα γκολ για την κάθε ομάδα. Κακές αποφάσεις αφού δεν υπήρχε οφσάιντ σε καμία από τις δύο φάσεις.

Στο ύψος του: Ο Λημνιός. Μπήκε αλλαγή και έκανε αυτό που μπορούσε, πετυχαίνοντας και γκολ που κακώς δεν μέτρησε. Στο ύψος του και ο Ντίντακ, ο οποίος έδωσε το γκολ του 0-1 στον Μάνταλο.

Η γκάφα: Αγωνιστικά δεν υπάρχει κάποια φάση που να θεωρηθεί γκάφα. Αυτές τις έκαναν οι δύο βοηθοί.

Το στραγάλι: Τα λάθη των βοηθών στα δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα, προφανώς δεν είναι ευθύνη του διαιτητή Θάνου. Αυτός, γενικά, δεν έκανε κάποιο λάθος, αν και στον πειθαρχικό τομέα έδωσε εύκολα την κάρτα στον Γιόχανσον, σε αντίθεση με την ανοχή του σε κάποια μαρκαρίσματα των γηπεδούχων.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ πήρε την εκτός έδρας νίκη που έψαχνε από τον Οκτώβριο και το 2-1 στη Λάρισα, με προπονητή τον... Κετσπάγια. Παράλληλα, η Ενωση πήρε το πρώτο τρίποντο μετά το 2009 στο Περιστέρι, όταν προπονητής ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και σκόρερ ο Μπλάνκο. Με αυτή τη νίκη οι Κιτρινόμαυροι ανεβαίνουν στην 3η θέση προσπερνώντας, με ματς περισσότερο, τον Παναθηναϊκό, τον οποίο θα υποδεχθούν με πολύ καλή ψυχολογία την επόμενη αγωνιστική.

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Μανιάτης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Μπάχα (72' Τόνσο), Κατράνης, Ούμπιδες, Πλατέλλας (72' Λημνιός), Κιβρακίδης, Λε Ταλέκ, Ντιγκινί (81' Ντάουντα).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας (54' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (86' Πέκχαρτ), Αραούχο (92' Γαλανόπουλος).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα