Τύχη η Ευρώπη για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού!

Τύχη η Ευρώπη για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta μια πρώτη προσέγγιση του ντέρμπι του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε άλλη μία ευρωπαϊκή σεζόν, με ένα σκληρό τρόπο, τη βαριά ήττα στην Τουρκία, αλλά έχοντας προλάβει να κάνει ένα ιστορικό ρεκόρ: έπαιξε 14 παιχνίδια, τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά του στην Ευρώπη!

Ακόμη κι αυτό δεν ήταν μικρό πράγμα, όσο κι αν στο τέλος πόνεσε πολύ η απώλεια της ευκαιρίας να περάσει για πρώτη φορά στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, από την ώρα που στο β΄ μισό του α΄ ημιχρόνου με την Μπεσίκτας, άρχισαν όλα να πηγαίνουν γι΄ αυτόν πρίμα, με τη μείωση του σκορ και την αποβολή. Οι Τούρκοι ήταν έτοιμοι να αυτοκτονήσουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, αλλά ο Ολυμπιακός τους έδωσε το φιλί της ζωής, με την αδυναμία του να εκμεταλλευθεί τις υπέρ του συνθήκες.

Τέλος πάντων, το ζητούμενο πλέον είναι ο Ολυμπιακός να κοιτάξει να τα δώσει όλα για να πάρει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και ακολούθως να οργανωθεί ενόψει της νέας σεζόν, με στόχο την επιστροφή του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο που για να φτάσει στο νταμπλ έχει μπροστά του ακόμη πολλά και δύσκολα παιχνίδια, σε συνδυασμό με ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ: πρόκειται για την ομάδα που έχει τραβήξει πιο πολύ κουπί από κάθε άλλη, δίνοντας αύριο στη Λεωφόρο το 21ο παιχνίδι του μέσα σε 75 ημέρες το 2017!!!

Τον Ολυμπιακό τον περιμένει λοιπόν ένα ακόμη ντέρμπι, τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας, αυτή τη φορά εναντίον του Παναθηναϊκού, που έχει το πλεονέκτημα ότι εδώ και πέντε εβδομάδες παίζει μόνο από Κυριακή σε Κυριακή, χωρίς μεσοβδόμαδα παιχνίδια, με εξαίρεση μία αδιάφορη ρεβάνς Κυπέλλου στην Τρίπολη, όπου έβαλε τα δεύτερα.

Για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον ΠΑΟΚ και για την ΑΕΚ, ήταν (και) φέτος μεγάλη τύχη που ο Ολυμπιακός προχώρησε στην Ευρώπη. Διότι πολύ απλά τον βρήκαν τον Ολυμπιακό να έχει το μυαλό του περισσότερο στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του παρά στο πρωτάθλημα, στο οποίο κάποια στιγμή ήταν και στο +13 αν θυμάστε.

Έτσι, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό ακριβώς ενδιάμεσα (Κυριακή) πριν και μετά τα δύο παιχνίδια του με την Οσμάνλισπορ (Πέμπτη και Πέμπτη). Ο δε ΠΑΟΚ τον υποδέχθηκε τέσσερις ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με την Μπεσίκτας κι ο Παναθηναϊκός τον υποδέχεται τώρα τρεις ημέρες μετά το δεύτερο παιχνίδι με την Μπεσίκτας. Και δεν είναι μόνο η φόρτιση από τα παιχνίδια τέτοιου επιπέδου, είναι και τα ταξίδια, δύο σε Τουρκία κι ένα στη Θεσσαλονίκη, που επιβάρυναν την ομάδα.

Είναι η ίδια τύχη που έχουν τα τελευταία χρόνια οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Θυμηθείτε ότι ο Παναθηναϊκός τον κέρδισε πρόπερσι 2-1 στη Λεωφόρο παίζοντας ακριβώς ανάμεσα στα δύο παιχνίδια του με τη Ντνίπρο…Η ΑΕΚ πέρσι τον κέρδισε 1-0 στο ΟΑΚΑ, τέσσερις ημέρες πριν τον αγώνα του με την Αντερλεχτ…Κι ο Παναθηναϊκός τον κέρδισε πριν τρία χρόνια στο Καραϊσκάκη τρεις ημέρες μετά το 2-0 επί της Γιουνάϊτεντ…

Να δούμε, όμως, τι αντίδραση θα βγάλει αύριο ο Ολυμπιακός. Είναι σε δύσκολη θέση, αλλά είναι Ολυμπιακός ε;…

Κατά τα άλλα, θα μου επιτρέψετε όσα θα ήθελα να καταθέσω για τον Θόδωρο Νικολαϊδη να τα γράψω αύριο στο «ΦΩΣ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.