Mετά την τεσσάρα έγινε πιο δύσκολο για τον Παναθηναϊκό!

Mετά την τεσσάρα έγινε πιο δύσκολο για τον Παναθηναϊκό!

Mετά την τεσσάρα έγινε πιο δύσκολο για τον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το ντέρμπι της Κυριακής και εξηγεί, γιατί έγινε πιο δύσκολο για τον Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού με το βαρύ 4-1 από την Μπεσίκτας!

Παρατηρώ, ότι από την Πέμπτη τα βράδυ και μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού με το βαρύ 4-1 από την Μπεσίκτας επικρατεί στον κόσμο του Παναθηναϊκού, μία βεβαιότητα για τη νίκη στο ντέρμπι της Κυριακής και μία έντονη αισιοδοξία, ότι αυτό θα γίνει και με μεγάλο σκορ. Λάθος, μεγάλο λάθος. Το ποδόσφαιρο μας έχει διδάξει πολλές φορές, ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Η πληγωμένη μεγάλη ομάδα στο αμέσως επόμενο παιχνίδι κάνει τα πάντα, για να εξιλεωθεί. Οσο και αν ακούγεται περίεργο αυτό, που θα πω τώρα θα ήταν πιο εύκολο το ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό αν ο Ολυμπιακός είχε περάσει την Μπεσίκτας. Εκτός του ότι οι παίκτες του θα είχαν αδειάσει από την προσπάθεια, αλλά και από την χαρά της πρόκρισης στη συνέχεια , το γεγονός, ότι θα προκρίνονταν θα έκρυβε τα προβλήματα, που χθες αναδείχθηκαν στην διάρκεια του αγώνα και με το βαρύ 4-1.

Προσοχή δεν λέω, ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα κερδίσει. Λέω, ότι μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και με τον τρόπο, που ήρθε το ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό είναι πιο δύσκολο. Ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο με την προσδοκία μετά από καιρό να χαρεί μία μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού. Αυτό θα τον κάνει και πιο ανυπόμονο στην διάρκεια του αγώνα. Σε αυτά τα ματς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Είναι απρόβλεπτη η εξέλιξη στα ντέρμπι. Μία στιγμή του αγώνα μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω.

Θυμάμαι ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο τον Νοέμβριο του 2000. Λίγες ημέρες πριν ο Ολυμπιακός είχε χάσει με 1-0 και είχε αποκλειστεί από την Λιόν από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει την Γιουβέντους με 3-1 και είχε προκριθεί. Απογοήτευση μεγάλη στον Ολυμπιακό, τότε και ενθουσιασμός απίστευτος στον Παναθηναϊκό.

Λίγες ημέρες μετά γινόταν το μεταξύ τους ντέρμπι στην Λεωφόρο. Εύκολη νίκη προέβλεπαν οι περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού. Τελικό αποτέλεσμα ; 0-0 . Ο Παναθηναϊκός είχε μεν δύο δοκάρια, αλλά ο πληγωμένος Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να μην χάσει και τα κατάφερε.

Για αυτό λέω, ότι το ματς της Κυριακής έγινε πιο δύσκολο μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού με το βαρύ 4-1 από την Μπεσίκτας. Το πώς θα εξελιχθεί θα το δούμε.

*Για το γήπεδο στο Γουδή δεν θέλω να πω κάτι μέχρι να υπάρξει κάτι χειροπιαστό. Επιτρέψτε μου με όλα αυτά, που έχω δει τόσα χρόνια να είμαι δύσπιστος απέναντι σε τέτοιου είδους εξαγγελίες σε μία Ελλάδα καταχρεωμένη και με την οικονομία στα κόκκινα. Μακάρι να είναι αληθινό, διότι το γήπεδο είναι το Α και το Ω για μία μεγάλη ομάδα και ο Παναθηναϊκός θέλει ένα σύγχρονο γήπεδο. Μέχρι, όμως να υπάρξει σοβαρή εξέλιξη , μέχρι να δούμε ότι το γήπεδο χτίζεται –και πάλι συγχωρέστε με –εγώ δεν πρόκειται να πω τίποτα άλλο. Από λόγια χορτάσαμε τόσα χρόνια, έργα θέλουμε!

*Αστεία τελείως η απόφαση της ΕΠΟ να αναβάλει την κλήρωση του κυπέλλου σήμερα επειδή υπήρξε τηλέφωνο για βόμβα. Με αυτό το σκεπτικό αν και την επόμενη φορά έχουμε τηλεφώνημα και αναβληθεί η κλήρωση να διακοπεί και ο θεσμός. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.