Κάτω η μπάλα στην Ελλάδα των μνημονίων και των «κορμοράνων»!

Κάτω η μπάλα στην Ελλάδα των μνημονίων και των «κορμοράνων»!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Κάτω η μπάλα στην Ελλάδα των μνημονίων και των «κορμοράνων»!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το θέμα της ημέρας: Την πρόταση της κυβέρνησης και το σχέδιο για γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή.

Δεδομένο νούμερο 1: Ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Η Λεωφόρος είναι ο ΝΑΟΣ, είναι το σπίτι του Παναθηναϊκού, είναι η καρδιά του συλλόγου. Από την στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα ανέγερσης ενός σύγχρονου γηπέδου στην Αλεξάνδρας(έχει ''κολλήσει'' μέχρι και η ανακατασκευή του) αλλά και νέων εγκαταστάσεων για τον Α.Ο θα ήταν ευχής έργον για το «τριφύλλι» να αποκτήσει μοντέρνο γήπεδο. Είναι προφανές ότι ένα καινούριο γήπεδο αλλάζει την δυναμική του συλλόγου μια και καλή, του δίνει οφέλη και πλεονεκτήματα που δεν έχει αυτή την στιγμή. Με λίγα λόγια, τον αλλάζει επίπεδο...

Δεδομένο νούμερο 2: Το timing της διαρροής του θέματος για ανάπλαση της πρωτεύουσας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού με παραχώρηση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από τον Ερασιτέχνη, δεν είναι τυχαίο. Η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τεράστια διαφορά σε σχέση με την Νέα Δημοκρατία και το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ένα από τα τελευταία «χαρτιά» που παίζει το Μαξίμου πριν οδηγηθούμε σε εκλογές. Αλίμονο αν στην σημερινή Ελλάδα που έχει χορτάσει από «θα», κρίνουμε αγαθά και χωρίς γνώμονα το διδακτικό παρελθόν. Αλίμονο επίσης αν υπάρχει κόσμος που σκέφτεται να ψηφίσει με νούμερο ένα κριτήριο την οπαδική του ταυτότητα...

Δεδομένο νούμερο 3: Οι ίδιοι άνθρωποι(κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) ήταν εκείνοι που πρωτοστάτησαν στο «μπλόκο» που έγινε στον Βοτανικό(βοήθησε πολύ το «έγκλημα» της τότε ΠΑΕ με την σύνδεση με το εμπορικό του Βωβού), με την ιστορική πλέον δικαιολογία των... κορμοράνων και του υποτιθέμενου πάρκου που θα γινόταν στην περιοχή, έναν απέραντο σκουπιδότοπο το 2017.

Βρισκόμαστε στην Ελλάδα που εδώ και καιρό υπάρχει σχέδιο για την ανάπλαση του Ελληνικού, έχουν βρεθεί οι ποροί, θα ανοίξουν 75.000 θέσεις εργασίας και ακόμη δεν έχει γίνει το παραμικρό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στα μέσα Φεβρουαρίου 18 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με ερώτηση τους στη Βουλή έβαλαν νέα εμπόδια στην επένδυση! Καλό είναι, λοιπόν, όταν υπάρχει ένα σχέδιο να εξετάζουμε το περιβάλλον υλοποίησης του...

Δεδομένο νούμερο 4: Από την στιγμή που η κυβέρνηση θέτει προς συζήτηση την συγκεκριμένη ανάπλαση, ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός είναι υποχρεωμένος να το «κυνηγήσει», να κάτσει στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσει. Δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει. Έτσι κι αλλιώς τόσο στην ΠΑΕ όσο και στον Ερασιτέχνη δεν πετούν στα σύννεφα, έχουν την μπάλα χαμηλά και δεν... προτρέχουν γεμίζοντας τον κόσμο ελπίδα, όπως συμβαίνει από το πρωί σε ραδιόφωνα και ιστοσελίδες.

Δεδομένο νούμερο 5: Ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει στο κράτος να ακουμπήσει έστω και ένα «τούβλο» της Λεωφόρου, αν δεν παραδοθούν έτοιμες προς χρήση οι νέες εγκαταστάσεις. Αυτό είναι κάτι μη συζητήσιμο και γνωστό εδώ και χρόνια.

Δεδομένο νούμερο 6: Η αντικειμενική αξία του οικοπέδου της Λεωφόρου που ανήκει στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό είναι πολλαπλάσια από την αξία της έκτασης που θέλει να παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων στο «τριφύλλι» για να στεγάσει τα γήπεδά του, κάτι που σημαίνει ότι ο σύλλογος έχει ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στην διαδικασία και όπως έγινε ξεκάθαρο δεν συζητάμε μόνο για ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά για μια «Παναθηναϊκή Πολιτεία» που θα στεγάσει και τον Ερασιτέχνη.

Δεδομένο νούμερο 7: Κατά το παρελθόν, η λύση για το Γουδή είχε τεθεί ξανά επί τάπητος αλλά συνάντησε μία σειρά από σημαντικά «εμπόδια» που έχουν να κάνουν με τον χώρο που βρίσκεται το οικόπεδο.

Δεδομένο νούμερο 8: Στην Ελλάδα των μνημονίων, στην Ελλάδα που για να προχωρήσει μία επένδυση πρέπει να περάσει από χίλια κύματα(καλή ώρα το γήπεδο της ΑΕΚ με τον ''περίεργο'' δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας να καθυστερεί ένα έργο νόμιμο που θα δώσει πνοή στην περιοχή), αποτελεί σημαντικό ζήτημα ο επενδυτής. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι δεδομένο παρά μόνο συζητήσεις σε πρώιμο στάδιο. Ένα κομμάτι θα καλυφθεί από το ήδη εγκεκριμένο κονδύλι της Περιφέρειας αλλά το μεγαλύτερο ποσό θα πρέπει να αναζητηθεί από κάποιον μεγάλο χορηγό. Πόσο εύκολο είναι αυτό στην χώρα που δεν ξέρει αν ξημερώνει με ευρώ ή δραχμή και φροντίζει να... διώχνει με τον τρόπο της όποιον θέλει να επενδύσει, το αφήνουμε στην δική σας κρίση...

Συμπερασματικά, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός με χαμηλά την μπάλα και ειλικρίνεια απέναντι στον κόσμο του, οφείλει να συζητήσει την πρόταση όπως και το κάνει, ενωμένος και αποφασισμένος να διεκδικήσει κάτι από την συγκεκριμένη ιστορία, αν αυτή φροντίσει η Πολιτεία να υλοποιηθεί και δεν είναι μοναχά ένα από τα δεκάδες «πυροτεχνήματα» των πολιτικών. Μακάρι να είναι μία από τις λίγες φορές που οι πολιτικοί λένε την αλήθεια!

Τα υπόλοιπα όταν βγουν στο φως περισσότερες λεπτομέρειες και από Δευτέρα, γιατί την Κυριακή υπάρχει και ένα ντέρμπι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.