Γραμμένο εσείς; Αραούχο εμείς και 3-0!

Γραμμένο εσείς; Αραούχο εμείς και 3-0!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Γραμμένο εσείς; Αραούχο εμείς και 3-0!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που έπαιξε για πλάκα τον... νέο κυρίαρχο του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως αναμενόταν και για το συλλαλητήριο.

Καλή εβδομάδα να έχουμε και για να λέμε την αλήθεια, πως να μην είναι... Το αυτονόητο και το αναμενόμενο έγινε στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ όπως σημείωνα και πριν το ματς για την ΑΕΚ (έπειτα από την γκέλα με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη), αφού επαναλαμβάνω η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είναι παντοιοτρόπως πολύ καλύτερη αυτής του Βλάνταν Ίβιτς (στο μόνο που ξεπερνάνε οι Θεσσαλονικείς την Ένωση είναι στο γεγονός ότι έχουν δικό τους γήπεδο κάτι που από το 2003 και έως σήμερα δεν ισχύει για την ΑΕΚ).

Τι έλεγαν στον ΠΑΟΚ και ο ίδιος ο Σαββίδης θαρρώ προ καιρού; Δικός τους ο Γραμμένος; Okay, no problem... Γραμμένο εσείς, Αραούχο εμείς και όπως όλοι οι φίλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης λένε με την ολοκλήρωση του αγώνα (αλλά και οι φίλοι της ΑΕΚ και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι), 3-0 και λίγα, πολύ λίγα ήταν... Εννοείται πως αυτό το (Δικός μας ο Γραμμένος) το χρησιμοποιώ για να πικάρω λίγο και να το διασκεδάσω αφού στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Διότι η έπαρση είναι ότι χειρότερο μπορεί να έχει μία ομάδα που δεν είναι καλή ακόμη και έχει αποδείξει σε όλα τα πρόσφατα ματς που έχει δώσει ότι έχει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα που δεν τα λύνει... Αντί αυτού στον ΠΑΟΚ ζούσαν όλοι σε ένα... τρελό συννεφάκι και το είχαν περάσει και στον κόσμο τους!

Έβλεπα τα σχόλια φίλων της ομάδας του Ίβιτς και πραγματικά το διασκέδαζα... «Δεν υπάρχει σύγκριση της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ σε ρόστερ. Αν είμαστε καλά θα σας διαλύσουμε», «με ποιους θα μας κερδίσει η ΑΕΚ ρε παιδιά; Σοβαροί να είμαστε», «ποιος παίκτης της ΑΕΚ θα έπαιζε στον ΠΑΟΚ ρε παιδιά;», «θα κερδίσει εύκολα ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ» (λες και το κάνει κάθε χρόνο τη στιγμή που συνιστά τον πιο εύκολο αντίπαλο της Ένωσης στην Αθήνα), ήταν μερικά από τα σχόλια στο διαδίκτυο και σε τούτο το site όπως καλά γνωρίζετε εσείς που τα γράφετε...

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Λάτσιο - Τορίνο.

Κι ας υποθέσουμε ότι έχετε δίκιο για το ρόστερ (που ΔΕΝ ισχύει σε καμία των περιπτώσεων και θα το αναλύσω παρακάτω), την ομάδα σας δεν την παρακολουθήσατε; Εγώ όταν τελείωσε το ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και άκουσα όσα έλεγαν, δήλωναν επίσημα και μη, έγραφαν και κατέληγαν όλοι από την πλευρά του ΠΑΟΚ, κατέληξα στο συμπέρασμα πως θα κερδίσει εύκολα η ΑΕΚ. Σε μια αναμέτρηση (αυτή με τον Ολυμπιακό) που η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπρεπε στο 20' να είναι πίσω στο σκορ και γενικά έπαιξε παιχνίδι αναμονής (και μέτριο), κέρδισε γιατί οι «ερυθρόλευκοι» φέτος στερούνταν (σ' εκείνο το ματς, αφού δεν υπολογίζονταν Τσόρι – Καμπιάσο) ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα για να το κερδίσουν. Κι όμως το συμπέρασμα ήταν πως ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος του Ολυμπιακού.

Νωρίτερα η ομάδα του Ίβιτς, που όσο καλή ήταν πριν με τις εύκολες ομάδες και έκανε σερί όλοι σημειώναμε ότι έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο, είχε φανερώσει με την Ξάνθη και τον Ηρακλή ότι δεν είναι καλά. Πως παίζει κακό ποδόσφαιρο, προβλέψιμο με δύναμη μόνο στις στατικές φάσεις. Καμία πρωτοβουλία, δύσκολη ανάπτυξη παιχνιδιού, κακές επιθετικές πρωτοβουλίες και γενικά προβληματική εικόνα. Μα δεν το έβλεπαν κι οι ίδιοι; Θα έπρεπε... Όσο καλή ήταν στα εύκολα η ομάδα του Βλάνταν, τόσο τραγική ήταν όταν ήρθαν τα δύσκολα ματς με πίεση για το αποτέλεσμα.

Ήρθε λοιπόν μ' αυτή την υπεροψία στο ΟΑΚΑ και κατάφερε να χάσει πριν καν αρχίσει το ματς δεχόμενος γκολ στο 49ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Γιατί η ΑΕΚ είχε παίκτες αφενός που το ήθελαν περισσότερο, αφετέρου που έχουν απογειώσει την ενδεκάδα της (μιλώ για της χειμερινές προσθήκες). Ο Βράνιες ήταν ο κορυφαίος στην άμυνα της Ένωσης που κυριάρχησε απόλυτα. Ο Αραούχο πήρε το ματς (θα γράψουμε έπειτα γι' αυτόν) και ο Αϊντάρεβιτς που έκανε μέτριο ματς έως κακό για τα δεδομένα του, δεν υστέρησε συγκριτικά με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που έπαιξαν στον άξονα...

Εύκολα και με πολύ μικρό σκορ κέρδισε η ΑΕΚ κάτι που προφανώς το περιμέναμε. Η ιστορία είναι πάντα οδηγός σ' αυτά τα ματς και οι «κιτρινόμαυροι» κάνουν πάρτι όταν παίζουν με τον ΠΑΟΚ είτε στο ΟΑΚΑ είτε πιο παλιά στην Νέα Φιλαδέλφεια τότε που το σύνθημα που ακουγόταν από το πρώτο λεπτό ήταν: «πόσα θα φας Μιχόπουλε»... Αυτά δεν αλλάζουν στο ποδόσφαιρο εύκολα. Όπως το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα έδρας. Δεν είναι τυχαίο πως από την ημέρα που ανέλαβε ο Χιμένεθ έχει 24-0 τέρματα στο ΟΑΚΑ και μόνο νίκες! Επίσης δεν είναι σύμπτωση πως η Ένωση δεν ξέρει την έννοια της λέξης ήττα στην έδρα της από τον Δεκέμβριο του 2015 (η μοναδική αήττητη ομάδα έως τώρα σε εντός έδρας αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο).

Η ΑΕΚ επικράτησε κατά κράτος και για πλάκα του ΠΑΟΚ γιατί είχε περισσότερους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα της σε σύγκριση με τον αντίπαλο, αλλά και έναν έτοιμο, κανονικό και πολύ ικανό προπονητή στον πάγκο της. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπάρκας είναι καλύτερος του Γλύκου που στο καλό του ματς έχει ευθύνη στα δυο από τα τρία γκολ (στο δεύτερο και στο τρίτο), ενώ υποχρεώνει τον Μαλεζά να πάρει την πρώτη κίτρινη από τη λάθος απομάκρυνση που κάνει και προσφέρει την μπάλα στον Βάργκας. Στην άμυνα Βράνιες και Λαμπρόπουλος ήταν καλύτεροι των Μαλεζά και Βαρέλα (πολλά λάθη οι δυο τους). Στον άξονα ο Σιμόες ήταν μετά τον Αραούχο ο κορυφαίος της αναμέτρησης (όπως συνηθίζει να είναι σ' αυτά τα ματς) και με τον Γιόχανσον εξαφάνισαν όλο τον άξονα του ΠΑΟΚ για πλάκα... Στην επίθεση ο Βάργκας και ο Μάνταλος ήταν καλύτεροι από τον Ενρίκε (μόνο ο Μπίσεσβαρ ήταν καλύτερος από τους παίκτες του ΠΑΟΚ συγκριτικά με τους αντίστοιχους της ΑΕΚ). Και τέλος βέβαια ο Αραούχο χωρίς καν σχόλια...

Τι να γράψω γι' αυτό το αγόρι με το νούμερο 11; Τι να πρωτοσημειώσω; Αν η ΑΕΚ καταφέρει να τον κρατήσει για έστω έναν ακόμη χρόνο και κάνει δυο – τρεις αντίστοιχες προσθήκες τη νέα σεζόν, κυριολεκτικά δεν θα βλέπει κανέναν από τους αντιπάλους της. Άλλο επίπεδο, άλλη κλάση, άλλη ποιότητα ο Αργεντινός επιθετικός. Κι όλα αυτά φαίνονται στο πρώτο γκολ που σημειώνει κύριοι που έχετε σταθεί στο δεύτερο. Εκεί που το μυαλό στροφάρει και ξέρει πως πρέπει να μπει, να τη τσιμπήσει με το γόνατο προκειμένου να τη στρώσει στο δεξί του και να τη τελειώσει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο τέρμα βλέπει εκτός θέσης τον Γλύκο και την χτυπάει με τόση ποιότητα και κλάση στο σουτ-πλασέ που επιχειρεί όπου απλά σηκώνει τον φίλαθλο από το καρεκλάκι του. Π Α Ι Κ Τ Α Ρ Α και το ξέραμε!

Στο -3 λοιπόν από τον ΠΑΟΚ, στο -2 από τον Παναθηναϊκό που τον έχει στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ και συνεχίζουμε. Τα δύσκολα έρχονται τώρα, πριν τη διακοπή για την Εθνική, με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Εκεί πρέπει να κερδίσει η ΑΕΚ και να σβήσει το πρόβλημα που παρατηρείται εκτός ΟΑΚΑ. Διαφορετικά και η νίκη με τον ΠΑΟΚ μικρή αξία θα 'χει για εσωτερική κατανάλωση. Διότι πόσο να... γιορτάζεις για το αυτονόητο και το... καθημερινό; Ελάχιστα...

Υγ: Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει από την Νέα Φιλαδέλφεια... 'Ηταν τόσο όμορφα χθες στην πόλη μας που φαινόταν δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Γέμισαν και πάλι τα μαγαζιά, ο κόσμος ήταν μαζικά εκεί, περισσότεροι από 5.000 και διαδήλωσαν ειρηνικά κόντρα σε όσα θα περίμεναν οι καλοθελητές, χωρίς να γίνει η παραμικρή ζημιά... Κατέβηκα και πάλι από τον Περισσό και συγκινήθηκα βλέποντας να αδειάζει το τρένο ξανά και να κατεβαίνουν όλοι ντυμένοι στα κίτρινα και μαύρα. Όλη την πορεία έως εκεί που βρισκόταν το γήπεδο. Σ' αυτή τη διαδρομή που έκανα κι εγώ με τα πόδια επιβεβαίωσα πως θα κερδίσουμε, εύκολα... Ακόμη κι όταν αγχώθηκα που χάναμε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, θυμόμουν όσα προηγήθηκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια κι έλεγα από μέσα μου «σήμερα μόνο κερδίζουμε». Είναι όμορφο να είσαι στην πόλη σου, πολύ όμορφο... Βοήθησε μας ρε δήμαρχε, σκέψου το λίγο πόσο κόσμο πονάς. Δες λίγο τα παιδιάκια που ήταν χθες εκεί, τους παππούδες που αύριο μπορεί να μην προλάβουν να είναι, τις οικογένειες και κάνε αυτό που πρέπει και ξέρεις ότι είναι η ηθική υποχρέωσή σου απέναντι στην ΑΕΚ που έκανε την Νέα Φιλαδέλφεια γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Υγ2: Απόψε έχει μπάσκετ. Και θα είμαστε όλοι εκεί. Όπως θα είναι και η ποδοσφαιρική ομάδα με τον Μανόλο Χιμένεθ πρώτο. Πρέπει να στηρίξουμε την ΑΕΚ και την προσπάθεια των παιδιών απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη (και) φέτος. Πέρυσι χρειάστηκαν παρατάσεις για να χάσουμε, φέτος ίσως και να πανηγυρίσουμε. Θα πρέπει να είστε όλοι εκεί όμως για να το ζήσετε...

Υγ3: Στην αλλαγή του Αϊντάρεβιτς που πέρασε ο Μπακασέτας θα μπορούσε να είχε προτιμηθεί ο Γαλανόπουλος. Το σημειώνω γιατί είπε ο ίδιος (και μπράβο του) ο Χιμένεθ ότι αδίκησε τον πιτσιρικά. Του βγήκαν όλα όμως και εμείς απλά συνεχίζουμε να λέμε το αυτονόητο: αν είχαμε τον Μανόλο απ' την αρχή ρε γαμώτο... Αξίζει να πούμε ότι ο Ντίντακ έκανε εξαιρετικό ματς με τον ΠΑΟΚ γιατί δεν το συνηθίζουμε και το προσπερνάμε πάντα πολύ εύκολα. Γενικά ο Ισπανός μπακ με τον συμπατριώτη του στον πάγκο της ΑΕΚ έχει πάρει πολύ τα πάνω του. Την ίδια στιγμή: πόσο μας έλειψες ρε Γκάλο, σταθερή και δεδομένη αξία!

Υγ4: Θαρρώ ότι από όσα έκανε ο Βάργκας σε διάστημα 55 με 60 λεπτών εκτίθεται ο εκάστοτε κόουτς που δεν τον ξεκινάει. Ο Βενεζουελάνος βρίσκεται με κλειστά μάτια με τον Αραούχο. Ο ένας γουστάρει το παιχνίδι του άλλου και το κάθετο παιχνίδι του Βάργκας δεν το 'χουν πολλοί στην ΑΕΚ δυστυχώς. Είναι έγκλημα να μην ξεκινάει και αν δεν τραβάει να αντικαθίσταται. Αλλά διαφορετικά δεν δικαιολογείται. Αν ο Αϊντάρεβιτς δεν έκανε κακό τελείωμα στο ματς, η μαγική πάσα του Βάργκας ακόμη θα ήταν σημείο αναφοράς μετά το τέρμα του Αραούχο... Και να θυμίσω για αυτούς που λένε για τα ρόστερ (και ειδικά τους φίλους του ΠΑΟΚ), δεν υπολογίζονταν στο ματς αυτό ο Πατίτο, ο Τσιγκρίνσκι, ο Αλμέιδα, τη στιγμή που στον πάγκο ήταν οι Λάζαρος, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος, Πέκχαρτ και Κολοβέτσιος. Μια χαρά ρόστερ κύριοι και καλύτερο απ' το δικό σας...

Υγ5: Πολύ καλός ο αρχηγός (και) χθες. Παίζοντας στο άκρο πλέον καιρό τώρα ανταποκρίνεται κι ας έχει σε κάποια ματς νεκρά διαστήματα... Με τον ΠΑΟΚ ήταν εκ των κορυφαίων. Μέσα σε όλες τις φάσεις. Από δικό του κλέψιμο ξεκινάει το πρώτο γκολ, μέσα και στο δεύτερο με πίεση και βοήθεια στο να φτάσει η μπάλα στον Αραούχο, δημιουργεί το τρίτο και έχουν προηγηθεί η ασίστ στην Νέα Σμύρνη και το κερδισμένο πέναλτι και η αποβολή με Πλατανιά για το Κύπελλο. Να είμαστε τίμιοι και δίκαιοι, αυτό είναι η υποχρέωσή μας. Κερασάκι στην τούρτα ότι επέστρεψε ο Αραβίδης και σκόραρε. Πολύ το χάρηκα... Αυτό είναι υγεία!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...