Κωστένογλου: «Εγώ δεν περίμενα τόσο καλό πρώτο 45πτο»

Κωστένογλου: «Εγώ δεν περίμενα τόσο καλό πρώτο 45πτο»

bet365

Η φυσική κατάσταση των παικτών και η κατάρρευση του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το βασικό αντικείμενο σχολιασμού. Ο Νίκος Κωστένογλου ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι οι αντοχές είναι πολύ περιορισμένες.

«Πετύχαμε μια σημαντική νίκη η οποία ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα και τελείωσε με αγχωτικό τρόπο. Αντικειμενικά θα έλεγα ότι η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή στο πρώτο 45πτο για τα δεδομένα του παρελθόντος. Έπαιξε συνδυαστικό ποδόσφαιρο, σκόραρε, είχε μια ακόμη κλασική ευκαιρία και είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Σε αυτή τη διαδικασία υπήρξαν οι ιδιαιτερότητες λόγω των δύο αναγκαστικών αλλαγών. Ο Τάτος ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό ενώ προέκυψε και ο τραυματισμός του Χαριτωνίδη. Εκεί αναγκάστηκα να αλλάξω τα πλάνα μου», είπε και αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν στη διάρκεια του αγώνα:

«Θα πρέπει να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες, παραμερίζοντας τον παράγοντα άγχος. Υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα τα οποία πρέπει να ξεπεράσουμε. Δεν έχω μαγικό ραβδάκι. Αν ο Άρης είχε από το πρώτο λεπτό αυτή την εικόνα, θα είχα την απόλυτη ευθύνη. Θα πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο γιατί θα έχουμε πολλά προβλήματα».

Ρωτήθηκε για την απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, τις αιτίες της κατάρρευσης κι αν αυτό οφείλεται στο πρόγραμμα εκγύμνασης που εφαρμόζει ο γυμναστής Νίκος Καρύδας: «Ξαναείδατε τον Άρη του πρώτου ημιχρόνου στα προηγούμενα παιχνίδια; Το πολύ να βρούμε ένα παιχνίδι. Κάτι έχει αλλάξει. Ήδη τη δεύτερη εβδομάδα, μια τραγική εικόνα του Άρη έλαβε το χειροκρότημα του κόσμου. Είπα ότι υπάρχουν δύο αναγκαστικές αλλαγές. Εγώ δεν περίμενα ότι θα παίζαμε έτσι στα πρώτα 45 λεπτά. Περίμενα να παίξουμε 30. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κινδυνεύσαμε, αλλά η ποιότητα ήταν χαμηλή. Εμένα ο Άρης δεν μου άρεσε γενικά», είπε και συμπλήρωσε:

«Γιατί αναφέρεστε στον κύριο Καρύδα. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος. Δεν ήθελα να μιλήσω, αλλά με προκαλείται. Γιατί αναφέρεται τον κύριο Καρύδα και δεν λέτε άλλο όνομα που ήταν εδώ, εδώ και οκτώ μήνες; Αν συζητήσουμε με προπονητές ή με γυμναστές θα μας δώσουν συγχαρητήρια για το πρώτο 45πτο. Η ομάδα ξεκινάει από καλή και γίνεται τραγική. Εγώ δεν μπορώ να μην δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Δεν μπορούσαν από ένα σημείο κι έπειτα. Οι επιβαρύνσεις είναι τόσο ζυγισμένες… Γι’ αυτό ήταν τόσο υποτονική η προπόνησή μας την Παρασκευή ώστε να έχουμε αυτό το 45πτο. Μακάρι να έχουμε αυτό το 45πτο και στην Καλλονή. Μην μου λέτε για τον κύριο Καρύδα. Εσείς περιμένετε μέσα σε δέκα ημέρες να αλλάξουμε εικόνα;».

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει ανάλογη εικόνα, ήταν ρεαλιστής: «Και θα τον ξαναδείτε τον Άρη έτσι, απλά θα παίρνουμε τη νίκη. Όταν μια ομάδα έχει πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, μην πιστέψετε ότι θα συνεχίσει έτσι. Ο Κισσαμικός δεν έπαιξε με τους ίδιους παίκτες σε σχέση με τον αγώνα με τη Λαμία αλλά δεν θέλω να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ άσχημη η εικόνα μας».

Σε ερώτηση για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να αποφευχθούν οι μεταπτώσεις, είπε: «Θα συνεχιστούν. Από την ερχόμενη εβδομάδα η ομάδα θα παίζει δύο αγώνες την εβδομάδα. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Θα επαναληφθούν αντίστοιχες καταστάσεις. Στόχος είναι να κερδίζουμε, έστω μέσα από αυτή τη διαδικασία. Αν είχα τη δυνατότητα να αλλάξω μέσα σε τρεις εβδομάδες να παίζει ο Άρης σε φουλ ένταση 90 λεπτά, θα έπρεπε να κάνουμε κάτι άλλο. Περίμενα ότι θα είχαμε πτώση, αλλά όχι σε αυτό το σημείο. Είναι και ο παράγοντας πίεση αλλά και οι αναγκαστικές αλλαγές. Δεν ήθελα να βγει ο Τάτος. Ήθελα να βάλω και τον Ντούνη. Έχω επίσης τραυματία τον Ταυλαρίδη. Ο Ανάκογλου επέστρεψε από τραυματισμό. Πολλές φορές θέλεις να κάνεις κάτι, αλλά αναγκάζεσαι να κάνεις κάτι άλλο».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα