Μενότι για Καμπιάσο: «Θα έπαιζε όποιον κι αν είχα στην ομάδα μου!»

Μενότι για Καμπιάσο: «Θα έπαιζε όποιον κι αν είχα στην ομάδα μου!»

Θάνος Σαρρής
Μενότι για Καμπιάσο: «Θα έπαιζε όποιον κι αν είχα στην ομάδα μου!»

bet365

Ο προπονητικός θρύλος της Αργεντινής Σέσαρ Λουίς Μενότι αποθεώνει στο gazzetta.gr τον Εστέμπαν Καμπιάσο, θυμάται τον τρόπο που τον πήρε στην Ιντεπεντιέντε και βάζει στην κουβέντα Μαραντόνα και Μέσι!

Συστάσεις δεν χρειάζονται πολλές. Ο Μενότι είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή στο πρώτο της Μουντιάλ το 1978, εμπνέοντας μια ολόκληρη γενιά τεχνικών που ακολούθησαν. Λάτρης του όμορφου ποδοσφαίρου, ο «Flaco» πέρασε από την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης ως τεχνικός στην Ισπανία, ενώ γύρισε και αρκετές στην πατρίδα του μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αλμπισελέστε. Το 1997, έπειτα από ένα μικρό πέρασμα χωρίς επιτυχία στην Σαμπντόρια, επέστρεψε στον πάγκο της Ιντεπεντιέντε. Και εκεί, ανέλαβε να οδηγήσει την καριέρα του Καμπιάσο σε άλλα επίπεδα.

Ο 78χρονος πλέον θρύλος μίλησε με ενθουσιασμό στο gazzetta.gr μετά την επανενεργοποίηση του «Κούτσου» απέναντι στην Μπεσίκτας και το γκολ που πέτυχε. Θυμήθηκε τον τρόπο που τον πήρε στους «Κόκκινους Διάβολους» της Αργεντινής. «Όταν ήταν μικρός ο Καμπιάσο δεν έπαιζε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν στην δεύτερη ομάδα της Ρεάλ. Ήταν μικρούλης και τότε μίλησα με τον προπονητή της Ρεάλ και του ζήτησα να μας τον παραχωρήσει, επειδή το να αγωνίζεσαι στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής είναι καλύτερο από το να αγωνίζεσαι στη δεύτερη ομάδα της Μαδρίτης. Ο προπονητής συμφώνησε και έτσι ο Καμπιάσο ήρθε σε εμάς γιατί ήξερε πως αυτό θα τον βοηθήσει στην ποδοσφαιρική του εκπαίδευση». Η τεχνική ηγεσία των Μαδριλέων είχε περάσει εκείνο το καλοκαίρι για ένα πολύ μικρό διάστημα στον Αντόνιο Καμάτσο, ο οποίος έφυγε μετά από 22 μέρες λόγω διαφωνιών του με τη διοίκηση. Αντικαταστάθηκε από τον Χίντινκ, ο οποίος και πήρε την απόφαση.

Ο Μενότι είχε δίκιο. Ο Καμπιάσο έκανε τρεις σεζόν με την Ιντεπενδιέντε και μία με τη Ρίβερ Πλέιτ, πριν επιστρέψει στους Μερένγκες εντελώς διαφορετικός από ότι ήταν πριν και ξεκινήσει την απίθανη καριέρα του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που τότε έμοιαζε κάπως με τον Ρεδόνδο. Με πολλή δύναμη, εξαιρετική προσωπικότητα και ιδιοσυγκρασία και πολύ καλή τεχνική .Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής γενικά. Ήταν ένα παιδί που φαινόταν ότι είχε όλα τα απαραίτητα για να παίξει σε υψηλό επίπεδο και όταν τον γνώρισα σαν χαρακτήρα το κατάλαβα καλύτερα», λέει στο gazzetta.gr.

Στο παιχνίδι με τη Μπεσίκτας φάνηκε κάτι που έλειπε όσο διάστημα ο «Κούτσου» ήταν εκτός. Πως αποτελεί τον φυσικό ηγέτη, τον προπονητή εντός αγωνιστικού χώρου, καθοδηγώντας συνεχώς τους συμπαίκτες του. «Ένα παιδί πολύ έξυπνο, με μεγάλη εμπειρία ακριβώς αυτό προπονητής μέσα στο γήπεδο. Δεν τον έχω δει τελευταία, αλλά έχει δείξει στο υψηλότερο επίπεδο ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει οπότε νομίζω αυτό είναι κάτι που μπορούν να το αντιληφθούν όλοι όσοι τον έχουν δει να παίζει. Στην Αργεντινή έχει εκπληκτική φήμη, έχει κάνει μεγάλη καριέρα με την εθνική. Είναι επίσης ένας ποδοσφαιριστής που του αρέσει η υγιεινή ζωή, γι' αυτό και ξέρω πως διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και επαγγελματίας. Πάντα πρόσεχε την ζωή του και είναι τρομερός χαρακτήρας .Τον αγαπώ πολύ!», προσθέτει στο gazzetta.gr ο Μενότι.

Όσον αφορά το ότι ο Πάουλο Μπέντο είχε επιλέξει να τον αφήνει σχεδόν μόνιμα εκτός, ο πολύπειρος μποέμ τεχνικός καταλήγει: «Κάθε προπονητής έχει τα δικά του κριτήρια και επιλέγει. Δεν ξέρω λοιπόν τι άλλες επιλογές είχε ο προπονητής του Ολυμπιακού, δεν γνωρίζω το ρόστερ. Όμως ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ήταν γεμάτο, είναι σαν να έχεις σε μια ομάδα τον Μαραντόνα, τον Πελέ και τον Κρόιφ. Να έχεις και τον Μέσι και να μην τον χρησιμοποιείς επειδή έχεις τους άλλους. Εγώ πάντως τον Καμπιάσο θα τον χρησιμοποιούσα με κάθε τρόπο, όποιον κι αν είχα στην ομάδα μου!».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα