Κωστένογλου: «Το πρόβλημα είναι ότι θεωρούσαν τον Άρη… πρώτο»

Κωστένογλου: «Το πρόβλημα είναι ότι θεωρούσαν τον Άρη… πρώτο»

bet365

Σε τομείς που σχετίζονται με τη νοοτροπία αναφέρθηκε ο Νίκος Κωστένογλου στη σημερινή(10/3) συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε σε ζητήματα που «συνάντησε» τις πρώτες ημέρες του στον Άρη και δεν έκρυψε τις διαφωνίες του σχετικά με το επίπεδο ποδοσφαίρου που αποδίδει η ομάδα του.

«Παραμένουμε σε δύσκολη βαθμολογική θέση γιατί ο Άρης είναι συνυφασμένος με την πρωτιά και κατά συνέπεια με την άνοδο. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν γίνεται να λυθούν από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλουμε να έχουμε καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά και διαφορετική ανάπτυξη γιατί η τωρινή δεν εκφράζει τον Άρη. Αυτή τη στιγμή όμως μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και ο καθένας θα πρέπει από την πλευρά του να δίνει το κάτι παραπάνω. Θα επιδιώξουμε και τη βελτίωση αλλά σε πρώτη φάση θέλουμε το αποτέλεσμα. Δουλεύουμε περισσότερο την επιθετική τακτική και λιγότερο την αμυντική. Ασχολούμαστε λιγότερο με τους αντιπάλους. Χτίζω την αυτοπεποίθηση των παικτών.», είπε.

Γιουβέντους - Μίλαν με επιστροφή, αν ο Ιγουαΐν σκοράρει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές ενόψει και της Κυριακάτικης(12/3) αναμέτρησης με τον Κισαμικό. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι όλοι θεωρούσαν, ότι ο Άρης θα είναι πρώτος γιατί έτσι γίνεται μεγαλύτερο το επίπεδο δυσκολίας. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερη εικόνα (στον αγώνα με τον Κισαμικό). Στον αγώνα υπάρχουν κι άλλοι αστάθμητοι παράγοντες όπως η πίεση, η διαιτησία και η βαθμολογική κατάσταση, συν του ότι όλοι θέλουν να κερδίσουν τον Άρη», είπε και αναφέρθηκε στους φιλάθλους:

«Όπως είχα πει και στην πρώτη συνέντευξη Τύπου, είναι ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση μέσα από την έντονη παρουσία του. Η δική του παρότρυνση θα βοηθήσει. Υπάρχει αμφισβήτηση προς τους παίκτες για τις δυνατότητές τους. Γνωρίζω ότι είναι απογοητευμένος. Εύλογα, δικαιολογημένα, όμως η αγάπη δεν έχει όρια και συγχωρεί. Πιστεύω ότι η αγωνιστική παρουσία θα αναγκάσει τον κόσμο του Άρη να έρθει στο πλευρό μας».

Ρωτήθηκε για την ψυχολογία των παικτών του στο μυαλό των οποίων διέκρινε ότι… «υπάρχει ανασφάλεια λόγω των αποτελεσμάτων. Κι όταν δεν έρχονται δημιουργούνται αρνητικές παρενέργειες. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν αντιξοότητες, αλλά θέλει και θάρρος να αξιολογούμε τα λάθη μας. Χρειάζεται περηφάνεια και εγωϊσμός».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να καλυφθεί η διαφορά από τους πρωτοπόρους και απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι, όταν δεν χάνουν δημιουργείται πρόβλημα. Έχει γίνει μία λάθος προσέγγιση. Κάποιοι θεωρούσαν δεδομένο ότι ο Άρης θα ανέβει κατηγορία, ενώ στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δεδομένα. Συνολικά πρέπει πρώτα να κοιτάς τον εαυτό σου, να βελτιώνεις την ομάδα σου γιατί όσο κοιτάμε τους αντιπάλους, τόσο θα απομακρυνόμαστε από αυτούς. Ας αφήσουμε στην άκρη τη βαθμολογική διαφορά κι ας δούμε τους εαυτούς μας».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα