Μακριά από τον ΠΑΟΚ αυτοί που βρώμισαν το ποδόσφαιρο

Μακριά από τον ΠΑΟΚ αυτοί που βρώμισαν το ποδόσφαιρο

Μακριά από τον ΠΑΟΚ αυτοί που βρώμισαν το ποδόσφαιρο

bet365

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, μέσω του blog του στο gazzetta.gr, αφήνει την μπάλα και καταπιάνεται με το... παρασκήνιο και τον Ιβάν Σαββίδη που διώχνει από δίπλα του όσους έκαναν κακό στον ΠΑΟΚ.

Συνεχίζουμε από το περασμένο blog

Απλά θα αφήσουμε ότι συμβαίνει εντός γραμμών και πάμε λίγο πιο έξω. Σε αυτό που εδώ μας αρέσει να αποκαλούμε… παρασκήνιο.

Στις 2 Μαρτίου του 2016 (στην ημέρα του περσινού ημιτελικού ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που όπως αναφέραμε άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου μας…) ο Ιβάν Σαββίδης είχε ευχηθεί: «Ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να είναι απόλυτα «καθαρός» και Θεσσαλονικιός».

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι εδώ και πάρα πολλούς μήνες το μεγάλο φαβορί για τις εκλογές αυτές και από προχθές που ο αντίπαλός του τα παράτησε, το αποτέλεσμα κρίθηκε οριστικά υπέρ των υγειών δυνάμεων του Ελληνικού ποδοσφαίρου. (Τι άλλο να σκεφτεί ο Βίκτωρας για παράδειγμα, για να σώσει το περασμένο καθεστώς και τα στελέχη που προσπάθησε να κρατήσει στα πράγματα με την κίνηση που είχε κάνει;)

Οι δυνάμεις που στηρίχθηκαν από τον Ολυμπιακό εδώ και 15-20 χρόνια έχασαν. Τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα;

Τα λαμόγια που έχουν αναδειχθεί στην Ελληνική κοινωνία και φυσικά στο ποδόσφαιρο, έχουν το εξής ταλέντο: «Μυρίζονται» τις δυνάμεις του ισχυρού και κάθε φορά προσπαθούν να κολλήσουν επάνω τους...

Είναι βέβαιο ότι αυτό θα γίνει και τώρα με αφορμή τις εκλογές της ΕΠΟ.

Πολλοί και διάφοροι «περίεργοι» θα σπεύσουν να προσεγγίσουν τον ΠΑΟΚ, τον Σαββίδη, τον Γραμμένο. Είναι 100% βέβαιο ότι οι χαμένοι, όσοι στήριζαν Ελευθεριάδη (αφού νωρίτερα ήταν με Σαρρή-Γκιρτζίκη) θα κάνουν τώρα την προσπάθεια να προσεγγίσουν τους νικητές. Για πολλούς και διάφορους λόγους…

Ερυθρόλευκοι και μη, όλοι όσοι χάνουν κεκτημένα, έχουν λόγους να επιθυμούν συνεργασίες με τον Βαγγέλο Γραμμένο, τους συνεργάτες του και όσους τον στήριξαν.

Ήδη κάποιοι ονειρεύονται νέες συμμαχίες. Ήδη… ρίχνουν άδεια για να μαζέψουν αντιδράσεις…

Ας ετοιμαστούν… Εδώ στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την ΕΠΟ υπάρχει λαμογιοδιώκτης! Δεν υπάρχει περίπτωση κανείς από όσους προσπαθούν τόσα χρόνια να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο, να ανεχθεί την οποιαδήποτε επαφή-συνεννόηση και φυσικά σύμπραξη με άνθρωπο (ή Ένωση) που εξυπηρέτησε ερυθρόλευκα συμφέροντα, όλους αυτούς που δεν άφησαν όρθιο κανένα κομμάτι του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μακριά… Όσο πιο μακριά γίνεται, μέχρι να γίνουν και τα δικαστήρια για να δούμε πόσο ακριβώς είναι αυτό το μακριά…

Έχει γέλιο, είναι αστείο, αλλά ο Σαββίδης τους διώχνει όλους από δίπλα του, μιλάει συνέχεια για εκπροσώπους του καθαρού ποδοσφαίρου και αυτοί… όλο και ρίχνουν γέφυρες.

Βρε ούστ… Βρε ούστ…

* Η ΚΕΔ όρισε για τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, τον διαιτητή Παπαπέτρου από τον σύνδεσμο Αθηνών…

«Αυτός ο διαιτητής σφύριξε τρεις φορές τον ΠΑΟΚ σε όλη του την καριέρα και τις τρεις φορές ο ΠΑΟΚ έχασε! Φέτος στους αγώνες ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-0 και ΠΑΟΚ-ΠΑΣ 0-1, αλλά και πέρυσι στην αναμέτρηση Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 3-1. Δεν εννοούμε κάτι, αλλά… σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση…». Αυτό θα γράφονταν σε… άλλα ρεπορτάζ για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Όχι σε αυτά του ΠΑΟΚ… Εξάλλου είμαστε σίγουροι ότι αυτή την εποχή κανείς διαιτητής δεν μπαίνει στο γήπεδο αποφασισμένος να διαμορφώσει αποτέλεσμα. Αποκλείεται να προσπαθήσει για κάτι τέτοιο ο Παπαπέτρου…

Εμείς μία απορία θα εκφράσουμε και πάλι: Που ακριβώς γράφεται ότι… ενώ επιτρέπεται ο ορισμός Αθηναίου διαιτητή σε ματς Αθηναϊκής ομάδας, απαγορεύεται Θεσσαλονικιός να σφυρίξει τον ΠΑΟΚ; Που το γράφει; Σε ποιον κανονισμό; Πώς γίνεται ο Αθηναίος Παπαπέτρου να σφυρίζει πέρυσι το Πανιώνιος-ΠΑΟΚ και φέτος τα ντέρμπι ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, αλλά… ΠΟΤΕ να μην έχει σφυρίξει τον ΠΑΟΚ ή τον Ηρακλή, ο Γιάννης Παπαδόπουλος από τη Θεσσαλονίκη;

Ας απαντήσει (αν μπορεί…) ένας Χριστιανός…

(Και μην γράψει κανείς για τον Κύζα που δουλεύει στη Θεσσαλονίκη. Γιατί αν αρχίσουμε να μετράμε πόσοι διαιτητές είναι δηλωμένοι σε άλλες πόλεις και μένουν στην Αθήνα, σφυρίζοντας βέβαια και τις Αθηναϊκές ομάδες, θα χρειαστούμε πάρα πολύ χώρο και χρόνο για να τους απαριθμήσουμε…)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.