Ο Μπέντο και ο Τσόρι θα φύγουν, οι νέοι όμως θα μείνουν!

Ο Μπέντο και ο Τσόρι θα φύγουν, οι νέοι όμως θα μείνουν!

Ο Μπέντο και ο Τσόρι θα φύγουν, οι νέοι όμως θα μείνουν!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για τον Πάουλο Μπέντο και την ελπίδα να μην πάει χαμένο το πλάνο του με τους νέους παίκτες στον Ολυμπιακό.

Μπορεί από την πλευρά Μπέντο να διαρρέεται ότι ο Πορτογάλος τεχνικός είναι οργισμένος με την απόλυση του, την οποία υποτίθεται ότι δεν περίμενε, αλλά ο κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του ένα βήμα πριν από την πόρτα της εξόδου. Οι δηλώσεις του μετά την Τούμπα, κατηγορώντας παίκτες και διοίκηση, ήταν ουσιαστικά αίτηση... απόλυσης καθώς ήταν δεδομένο ότι δεν ακούστηκαν με ευχαρίστηση στα αυτιά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οπως φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, ο Μπέντο δεν άντεξε την πίεση στον πάγκο του Ολυμπιακού, πίεση που εδώ που τα λέμε, ελάχιστοι προπονητές μπορούν να σηκώσουν και να ανταπεξέλθουν.

Δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να κρίνω το έργο του 47χρονου τεχνικού στους «ερυθρόλευκους» αλλά οι συνεχείς ήττες τον τελευταίο καιρό δεν θα μπορούσαν να αγνοηθούν, με το αρνητικό σερί να γυρίζει τον Ολυμπιακό 20 χρόνια πίσω. Κάποτε θα γινόταν και αυτό και θα ήταν αφύσικο να μην συμβεί, καθώς καμία ομάδα δεν έχει συμβόλαιο με τις νίκες, αλλά έτυχε να συμβεί με τον Μπέντο κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το παραμερίσει, ούτε να το αγνοήσει!

Πέρα, όμως, από αυτό, θα ήταν άδικο να μην μνημονεύσουμε την επιμονή και την πίστη του Μπέντο στους νεαρούς Ελληνες ποδοσφαιριστές, κάτι που δεν είχε προηγούμενο από προπονητή, όλα τα χρόνια που ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι στο τιμόνι της ομάδας. Ο Πορτογάλος όχι μόνο τους χρησιμοποίησε, αλλά τους πίστεψε και τους καθιέρωσε, δεχόμενος πολλές φορές σκληρή κριτική για την προτίμηση του.

Την ίδια ώρα ήταν σκληρές και οι βολές για την επιμονή του να μην υπολογίζει τον 36χρονο Καμπιάσο, τον 35χρονο Τσόρι και τον 27χρονο Μάριν.

Οι Ρέτσος, Μανθάτης, Ανδρούτσος και Νικολάου, είδαν ξαφνικά να γίνονται βασικοί στο μόνιμο πρωταθλητή, να παίζουν σε ματς – φωτιά σε Ελλάδα και Ευρώπη, να γίνονται συμπαίκτες με ποδοσφαιριστές που κάποτε τους έβλεπαν στο όνειρο τους. Και οι συγκεκριμένοι όχι μόνο άρπαξαν την ευκαιρία, αλλά δικαίωσαν τον Μπέντο για την επιμονή του σε αυτούς.

Σίγουρα αυτή είνα η παρακαταθήκη που αφήνει στην ομάδα, ο Πάουλο Μπέντο. Και μπορεί να ξεχαστεί γρήγορα από τους ερυθρόλευκους οπαδούς, αλλά οι νέοι παίκτες που αυτός ανέδειξε, θα αποτελούν – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού για τα επόμενα χρόνια.

Κι αν θέλετε την ταπεινή μου γνώμη, παρότι ο Τσόρι είναι δημιουργικός, ο Μάριν εντυπωσιακός και ο Καμπιάσο εργαλείο, αλλά προτιμώ να βλέπω τον Ρέτσο και το Νικολάου να κάνουν τη δύσκολη δουλειά στην άμυνα και τους Μανθάτη και Ανδρούτσο να δίνουν σκληρές μάχες στο κέντρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος