Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι συνέχεια στο... κυνήγι!

Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι συνέχεια στο... κυνήγι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το blog του στο gazzetta το μεγαλύτερο φετινό πρόβλημα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει φέτος 38 παιχνίδια. Εννοώ πρωτάθλημα, Ευρώπη και Κύπελλο-δεν βάζω με Σπάρτη και Χανιά, ούτε τα δύο πρώτα με την Μπερ Σεβά, με τον Βίκτορ στον πάγκο.

Από αυτά τα 38 παιχνίδια, ο Ολυμπιακός στα 13 έχει βρεθεί να κυνηγάει το σκορ!!! Έχανε δηλαδή 0-1, τρώγοντας γκολ είτε στα πρώτα λεπτά, είτε γενικά στο α΄ ημίχρονο, είτε στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου. Ουσιαστικά μιλάμε για το ένα τρίτο των αγώνων του! Και το γράφω διότι πολύ απλά αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα του Ολυμπιακού της φετινής σεζόν…

Το ποσοστό είναι υπερβολικό για ομάδα με τα δεδομένα του Ολυμπιακού. Κι αποτελεί τη μεγαλύτερη τροχοπέδη στο να φτάσει η ομάδα σε ένα πιο πάνω επίπεδο. Δεν μπορείς να κυνηγάς τόσο συχνά το σκορ εσύ σαν Ολυμπιακός. Πόσα παιχνίδια να γυρίσεις; Να γυρίσεις το ματς με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, να γυρίσεις τα ματς στο Καραϊσκάκη με ΠΑΟΚ, Αστέρα, Παναιτωλικό, να γυρίσεις το ματς στο Περιστέρι, να καταφέρεις να μη χάσεις στην Αστάνα και στο Χαριλάου. Δεν είναι και λίγα-έσωσε εφτά ματς, τα οποία κυνηγούσε το σκορ! Και ένα 8ο, με την Αρόουκα, το γύρισε έστω στην παράταση!

Αλλά δεν μπορεί να πάει για πολύ αυτό. Όπως δεν μπόρεσε ο Ολυμπιακός να σώσει τα δύο παιχνίδια με τον πιο δύσκολο αντίπαλο, όταν αυτός προηγήθηκε (0-1 και 0-2 από ΑΠΟΕΛ), έτσι δεν μπορεί τώρα να σώσει και τα εκτός έδρας ντέρμπι στα οποία ο αντίπαλος προηγείται (0-1 από ΑΕΚ, 0-2 από ΠΑΟΚ). Ούτε καν να ισοφαρίσει τον Πανιώνιο (0-1) μέσα στο Καραϊσκάκη. Γιατί; Πολύ απλά γιατί πρώτον με όσο πιο δύσκολο αντίπαλο παίζεις, τόσο πιο δύσκολα γυρίζεις το ματς και δεύτερον γιατί όταν έχεις ένα πρόγραμμα-βουνό όπως αυτό που εχει ο Ολυμπιακός αυτό τον καιρό, γίνεται ακόμη πιο δυσχερές το έργο σου. Δεν είναι το πιο…εύκολο πράγμα Κυριακή-Πέμπτη να ανατρέπεις σκορ κι ειδικά με δυνατούς αντιπάλους.

Δεν γίνεται αλλιώς-ο Ολυμπιακός πρέπει να δει πώς μπορεί να αλλάξει αυτό το πράγμα, να διορθώσει την αδυναμία του. Ειδάλλως, θα κινδυνεύσει να χάσει όλους τους στόχους του, ενδεχομενως και το πρωτάθλημα! Το μεγάλο ατού του Ολυμπιακού είναι ότι ξέρει να διαχειρίζεται τα παιχνίδια στα οποία ανοίγει ο ίδιος το σκορ και στα οποία έχει (και) φέτος ένα εκπληκτικό ποσοστό νικών: 20 στα 22 παιχνίδια (!), με μόνες απώλειες το 2-2 (από 2-0) στον Πλατανιά και το 1-1 (από 1-0) με τη Γιανγκ Μπόϊς, σε παιχνίδι όμως που τον βόλευε κι η ισοπαλία, αφού με αυτήν προκρίθηκε από τους ομίλους.

Πώς θα το αλλάξει; Δύο πράγματα είναι. Αν μπορέσει να τα κάνει, έχει καλώς. Διαφορετικά…

Πρώτον, να περιορίσει το φαινόμενο να τρώει γκολ από τα αποδυτήρια και στα δύο ημίχρονα, ιδίως στα α΄, στα οποία έφαγε γκολ από τον Πανιώνιο στο 1’ (!!!), από τον Ηρακλή στο 5’, από τον ΠΑΟΚ στο 6’, από την Αστάνα στο 8’, από τον ΑΠΟΕΛ στο 10’ κι από τον Άρη στο 13΄!!! Και στο β΄ημίχρονο, όμως, έφαγε γκολ στο 1’ (πάλι !!!) από τον Ατρόμητο, στο 7’ από τον Παναιτωλικό και στο 8’ από τον ΠΑΟΚ…Μιλάμε για εννιά παιχνίδια, όπου η ομάδα πριν καλά καλά ξεκινήσει το ημίχρονο, είναι πίσω στο σκορ! Δεν γίνεται έτσι…

Δεύτερον, να εκμεταλλευθεί περισσότερο ο Ολυμπιακός τα δικά του καλά ξεκινήματα. Γιατί έχει και αρκετά παιχνίδια, στα οποία μπαίνει καλά. Με αποκορύφωμα το χθεσινό. Με τέτοια μπάλα στο πρώτο τέταρτο, δεν μπορεί να μην προηγείσαι στην Τούμπα, ιδίως με το τετ α τετ του Ανσαριφάρντ με τον Γλύκο. Η, με τον Ατρόμητο στο πρώτο ματς του Κυπέλλου, το σκορ έπρεπε να ήταν 2-0 στο ημίχρονο. Κι έληξε 0-0…

Και κάτι τελευταίο: πολύ άστοχες οι χθεσινές δηλώσεις του Μπέντο. Όχι γιατί όντως δεν είναι πολύ σοβαρές οι απώλειες των Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε, αλλά γιατί δεν έχει νόημα τώρα η επίκληση τους, από την στιγμή μάλιστα που ήδη έχει ξαναμιλήσει γι΄ αυτές σε συνέντευξη Τύπου. Έχεις τρεις στόχους και πρέπει να τους βγάλεις με αυτούς τους παίκτες που έχεις. Τι κερδίζεις σαν προπονητής και σαν ομάδα, να μιλάς δημόσια για όσους λείπουν; Κι ακόμη περισσότερο να κάνεις συγκρίσεις με τον αντίπαλο σου.

Η στάση μου (και δεν ξέρω…πολλούς να είχαν τέτοια) απέναντι στον Μπέντο είναι γνωστή, μήνες. Αλλά χθες έκανε σοβαρό λάθος. Δεν είχε κανένα νόημα αυτό που έκανε.

Άσχετο: έδρα έπαιξε χθες ο Κύζας. Κι ακόμη περισσότερο οι Τάτσης, Μπαλτάς. Αλλά τουλάχιστον έπαιξαν με αξιοπρέπεια. Δεν ξεφτιλίστηκαν, όπως κάποιοι άλλοι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.