Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 0-1 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 0-1 (vid)

bet365

Με την πρόκριση να έχει... καθαρίσει από την Λεωφόρο, η κεφαλιά-γκολ του Μαρινάκη στο 92' ήταν ό,τι άξιζε από την αναμέτρηση της Τρίπολης. Ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών νίκησε ξανά (0-1) τον Αστέρα και πλέον περιμένει τον αντίπαλο στα ημιτελικά του Κυπέλλου!

Έτσι ξεκίνησαν

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Απόστολος Χαραλαμπίδης, έδωσε ανάσες σε βασικούς, μιας και το 4-0 της Λεωφόρου δεν «γύριζε» και χρησιμοποίησε νεαρούς ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αθανασιάδης. Ο Καλτσάς σε ρόλο δεξιού μπακ, ο Γιαννούλης αριστερού και ο Ευαγγέλου με τον Γκαϊντοτσούκ στο κέντρο της άμυνας. Μακροστέργιος και Τσουκαλάς οι δύο αμυντικοί μέσοι. Τσιλιανίδης και Μπαστιανός στα «φτερά», ο Στανισάβλιεβιτς σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Ιωαννίδης.

Στον αντίποδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι άφησε στην Αθήνα κάποιους εκ των βασικών, έδωσε χρόνο σε αναπληρωματικούς και επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Σεμπάστιαν Λέτο μετά τον τραυματισμό του. Ο Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού». Μέστο δεξί μπακ, Χουχούμης αριστερό και ο Μολέδο με τον Ευαγγέλου το δίδυμο στο κέντρο των μετόπισθεν. Ρέις και Λουντ τα αμυντικά χαφ. Αριστερό εξτρέμ ο Π. Βλαχοδήμος, δεξί ο Μπουμάλ και ο Εμποκού πίσω από τον «φουνταριστό» Λέτο.

Διάθεση ναι, ουσία όχι

Για τυπική διαδικασία ο ρυθμός του πρώτου μέρους δεν ήταν για να σε παίρνει ο ύπνος, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι είχαν διάθεση στο δημιουργικό κομμάτι, «έφτιαξαν» κάποιες καλές στιγμές, έφταναν με ευκολία στο επιθετικό τρίτου αλλά του έλειψε η ουσία και στην δημιουργία αλλά και στην εκτέλεση.

Ο Αστέρας με κάποια σουτ έξω από την περιοχή προσπάθησε να απειλήσει την εστία του «τριφυλλιού» αλλά μόνο η ενέργεια του Καλτσά στο 19' ανησύχησε σοβαρά τον Βλαχοδήμο που είδε την μπάλα να περνά άουτ. Ο Παναθηναϊκός που είχε την κατοχή(60%-40%) πήρε λίγα πράγματα από Μπουμάλ, Βλαχοδήμο και Εμποκού, έχοντας την καλύτερή του ευκαιρία στο 22', όταν ο Αθανασιάδης απόκρουσε εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέτο.

Καλύτερος και νικητής ο Παναθηναϊκός, ντεμπούτο για Μολίνς

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, οι παίκτες του Αστέρα το πήραν σαν αγγαρεία και το «τριφύλλι» θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ μέχρι το 70΄ όταν και... έσβησε τις μηχανές. Στο 56' ο Αθανασιάδης απόκρουσε το γύρισμα του Μέστο, στο 62' είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Εμποκού ενώ ο Μολέδο ένα λεπτό αργότερα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 68' η ωραία ενέργεια του Χατζηγιοβάννη δεν βρήκε αποδέκτη και κάπου εκεί πήρε τέλος η επιθετική πρωτοβουλία του «τριφυλλιού».

Όλα έδειχναν «λευκή» ισοπαλία αλλά στο 92' ο Νίκος Μαρινάκης με κεφαλιά ποιοτικού στράικερ νίκησε τον Αθανασιάδη και έδωσε την νίκη στον Παναθηναϊκό! Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και στα αξιοσημείωτα του ματς, ήταν το ντεμπούτο του Γκιγιέρμο Μολίνς. Ο Σουηδός επιθετικός αντικατέστησε τον Λέτο στο 61', έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, είχε κάποιες επαφές με την μπάλα αλλά προφανώς δεν μπορεί να κριθεί η συμμετοχή του, μιας και μετά το 70' το παιχνίδι «έσβησε» για τα καλά. Είχε ένα ωραίο κράτημα της μπάλας με πλάτη και τακουνάκι προς τον Μπουμάλ που ξεκίνησε την αντεπίθεση του 68' με τον Χατζηγιοβάννη...

Με αυτά και με αυτά, ο Παναθηναϊκός τσέκαρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου χάρη στο 4-0 της Λεωφόρου και περιμένει τους υποψήφιους αντιπάλους από τους υπόλοιπους προημιτελικούς αγώνες!

MAN OF THE MATCH: Νίκος Μαρινάκης. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού σε ένα παιχνίδι που έδειχνε ότι πολύ δύσκολα θα «ξεκολλήσει» από την ισοπαλία. «Πάτησε» περιοχή, εκμεταλλεύθηκε την σέντρα του Μέστο από δεξιά και με πολύ όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αθανασιάδης. Ο νεαρός πορτιέρο του Αστέρα Τρίπολης είχε μερικές σπουδαίες αποκρούσεις και χάρη σε εκείνον η εστία των γηπεδούχων δεν παραβιάστηκε νωρίτερα από το γκολ του Μαρινάκη στις καθυστερήσεις.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Πήρε ξανά ευκαιρία ενδεκάδας από τον Ουζουνίδη και θα πρέπει κάποια στιγμή να βάλει ουσία στο παιχνίδι του. Τα κάνει όλα καλά εκτός από την τελική ενέργεια, είτε πρόκειται για πάσα, είτε για σέντρα είτε για «τελείωμα»...

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μολέδο έχασε το... άχαστο στο 63' όταν θα μπορούσε να νικήσει με το κεφάλι τον Αθανασιάδη. Μόνος του, με την μπάλα ιδανικά στρωμένη, αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μια χαρά η διαιτησία του Νεοφυτιάδη και των βοηθών του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το 4-0 της Λεωφόρου είχε «κλειδώσει» την πρόκριση, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε με άνεση το αποτέλεσμα του πρώτου ματς και με το 1-0 στην Τρίπολη πέρασε στους «4» με δύο νίκες επί του Αστέρα Τρίπολης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Α. Χαραλαμπίδης): Αθανασιάδης, Καλτσάς (64’ Ιγκλέσιας), Η. Ευαγγέλου, Γκαιντουτσκουκ, Γιαννούλης, Τσουκαλάς (64’ Δημούτσος), Μακροστέργιος, Στανισάβλιεβιτς (74’ Φαρίνια), Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος, Ιωαννίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Σ. Ευαγγέλου, Μολέδο, Χουχούμης, Μπουμάλ (74’ Μαρινάκης), Ρέις, Λουντ, Π. Βλαχοδήμος, Εμποκού (66’ Χατζηγιοβάννης), Λέτο (61’ Μολίνς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα