Παντέλης: «Η Β' Εθνική το πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης»! (vid)

Gazzetta team
Παντέλης: «Η Β' Εθνική το πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης»! (vid)

bet365

Ο Νίκος Παντέλης στην παρουσίασή του στον ΑΟ Χανίων οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας. Ο έμπειρος τεχνικός χαρακτήρισε τη Β' Εθνική το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στην Ευρώπη!
Αναλυτικά είπε: «Τα καλά λόγια του κυρίου Μαυρονάσιου πρέπει να αποδειχτούν και μέσα στο γήπεδο. Όντως είναι η 3η φορά που συζήτησα με τα Χανιά. Και με τον κύριο Μελά και τον κύριο Μαυρονάσιο είχαμε μιλήσει τον Δεκέμβριο, αλλά τότε ήμουν σε άλλη ομάδα και δεν μπορούσα να πάρω άδεια. Αλλά και πιο πριν με τον κύριο Κατσίγιαννη πάλι είχε γίνει μία πρόταση. Θεωρώ ότι η τρίτη ίσως είναι και η καλύτερη φορά. Και για μένα είναι τιμή που είμαι στον ΑΟΧ, γιατί κακά τα ψέμματα τα Χανιά είναι μια ιστορική ομάδα στο ποδόσφαιρο με μεγάλη διαδρομή και αυτή η πρόσκληση για μένα ήταν τιμητική. Οποιαδήποτε ομάδα κάνει πρόταση είναι τιμητική, γιατί δείχνει ότι σε εκτιμάει, αλλά νομίζω ότι εδώ στα Χανιά επέμεναν πολύ. Μπόρεσα και πήρα άδεια από τον Φωστήρα, γιατί δεν έχω μάθει στη ζωή μου να σηκώνομαι να φεύγω από ομάδες μόνος μου. Μπορεί να με διώξουν, αλλά ποτέ δεν θα παρατήσω μια ομάδα.
Ευχαριστώ και την διοίκηση του Φωστήρα που μου έδωσε την άδεια να μιλήσω και να έρθω στα Χανιά. Ξέρω ότι έχω έρθει σε μία δύσκολη στιγμή, όχι τόσο βαθμολογικά, όσο από τα τελευταία γεγονότα τα οποία θέλοντας και μη τα γνωρίζω. Εγώ δεν είμαι εδώ για να υποσχεθώ πράγματα και θαύματα. Αυτό όμως που μπορώ να πω, και το είπα στους παίκτες, μ' αρέσει να υπάρχει τιμιότητα στις σχέσεις των ανθρώπων, γιατί όλα αυτά τα πράγματα βγαίνουν και στο γήπεδο.
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κάποια στιγμή ο ΑΟΧ να αποκτήσει μια ποδοσφαιρική ταυτότητα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Και διοικητικά και με τον κόσμο. Αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα η διοίκηση και ο κόσμος πρέπει να είναι ενωμένοι. Μόνο έτσι μία ομάδα μπορεί να κάνει επιτυχίες.
Δεν θα πω τι ποδόσφαιρο θα παίξει η ομάδα, γιατί νομίζω δεν ενδιαφέρει πολύ τον κόσμο. Αυτά θα τα δει στο γήπεδο. Η ομάδα είναι σε μία καλή βαθμολογική θέση. Δεν έχει σωθεί, όμως 100%, γιατί υπάρχουν πολλά ματς και θα πρέπει πρώτα απ' όλα να σταθεροποιηθούμε πιο ψηλά και από εκεί και πέρα αυτό που θέλω να πετύχω είναι ότι η ομάδα να έχει στόχο να κοιτάει πιο ψηλά και όχι αποκλειστικά να μείνει... Έτσι όπως σχεδιάστηκε, ρεαλιστικά ο στόχος είναι η παραμονή. Θα πρέπει, όμως οι άνθρωποι του ΑΟΧ που την ξέρουν πολύ καλύτερα να βάλουν πιο υψηλούς στόχους.
Στην παρούσα φάση αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, θα πρέπει η ομάδα να ανέβει όσο πιο ψηλά και να μπορέσει ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο, γιατί διάβασα κάποια πράγματα. Είναι αρχή για μένα. Μια ομάδα με όμικρον κεφαλαίο είναι όταν όλοι οι παράγοντες, και δεν εννοώ διοικητικοί, εννοώ ο κόσμος, οι παίκτες και οι προπονητές είναι ένα. Αυτό είναι το υπ' αριθμόν ένα συστατικό, ώστε μια ομάδα να πάει πολύ καλά.
Ξέρω τα προβλήματα. Οι κύριοι Μελάς, Μαυρονάσιος μου τα έχουν πει. Είχα κι εγώ άποψη, γιατί είμαι πολλά χρόνια στο χώρο και πάντα με ενδιέφερε η Β' Εθνική. Σχεδόν έξι μήνες έκανα ένα διάλειμμα από τη Β' Εθνική, γιατί ο χώρος μου αυτός είναι. Νιώθω και μεγάλη χαρά και τιμή που είμαι εδώ».
Ακόμα τόνισε για:
Το επιτελείο: «Στην παρούσα φάση κοιτάμε για προπονητή τερματοφυλάκων. Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή κάποιος άλλος. Θέλουμε κάποιον να μας βοηθήσει και νομίζω ότι θα βρούμε».
Το τι είναι πιο δύσκολο: να παλεύει ένας προπονητής σε μια ομάδα για την σωτηρία ή να πάει σε μια ομάδα που έχει προβλήματα, άσχετα με το αγωνιστικό: «Η Β' Εθνική είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα σε όλη την Ευρώπη. Όλος ο κόσμος λέει ότι η ομάδα έχει σωθεί. Για μένα δεν έχει σωθεί. Έχει μια ασφάλεια εννέα πόντων, αλλά εύκολα μπορεί να καταρριφθεί αν δεν είμαστε σοβαροί. Επειδή έχω αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις, αρχή μου είναι σε μία κατάσταση τέτοια πάνω από όλα είναι η ομάδα, όχι τα πρόσωπα. Αύριο μπορεί να φύγω κι εγώ. Δεν θα είναι φεύγει ο Παντέλης. Πάνω από όλα είναι η ομάδα και μετά οι παράγοντες που είναι στην ομάδα».
 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα