Σισέ: «Αν είχε ζητήσει συγνώμη ο Μαρινάκης όλα θα είχαν τελειώσει»

Gazzetta team
Σισέ: «Αν είχε ζητήσει συγνώμη ο Μαρινάκης όλα θα είχαν τελειώσει»

bet365

Επεισοδιακή ήταν η κατάθεση του Τζιμπρίλ Σισέ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Ο Γάλλος τόνισε πως ποτέ ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν του ζήτησε συγνώμη, κάτι που αν είχε κάνει, δεν θα έφταναν τα πράγματα εδώ που έχουν φτάσει.

Με την κατάθεση των Τζιμπρίλ Σισέ και Βασίλη Κωνσταντίνου συνεχίστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η δίκη για την μήνυση που έχει υποβάλει ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για όσα είχαν γίνει στο ντέρμπι του Καραϊσκάκης το 2011. Ο Γάλλος μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ανέφερε πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέβαλε τον ανδρισμό του και πως δεν του έχει ζητήσει συγνώμη, κάτι που αν είχε κάνει τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει εδώ που έφτασαν. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου.

Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού στην αρχή της κατάθεσής του τόνισε πως βασικό μέλημα του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν να τον γελιοποιήσει τόσο στο φίλαθλο κοινό όσο και στους ανθρώπους του ποδόσφαιρού! «Βασικά ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να με γελοιοποιήσει, λέγοντας ότι αν θέλεις να φύγεις από την Ελλάδα να πάρεις τα φουστάνια σου και να φύγεις» τόνισε ο Σισέ και πρόσθεσε λέγοντας: «Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν ήταν έξυπνο αυτό που έκανε γιατί μετά από όλα όσα είχαν γίνει, αντί να ηρεμήσει την κατάσταση, με κορόιδευε και δημιουργούσε ένταση. Φυσικά προσέβαλλε τον ανδρισμό μου, δεν το έκανε άμεσα, αλλά έμμεσα. Εμείς πήγαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου που είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Δεν ξέρω γιατί τα είπε αυτά που είπε. Ακόμα και όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό ένας από τους καλύτερους φίλους μου έπαιζε στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω πώς μπήκαν μέσα οι οπαδοί, εγώ ήμουν απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και μέχρι να το καταλάβω είχαν μπει μέσα. Πρώτα δέχθηκα λεκτική επίθεση και στη συνέχεια σωματική. Καθώς πηγαίναμε προς τη φυσούνα υπήρχαν πολλά άτομα και κάποιοι από αυτούς μας επιτέθηκαν. Πήγαμε στα αποδυτήρια και απλά υπήρχε κόσμος που φώναζε χωρίς να καταλαβαίνω τι λένε, αλλά υπήρχε οργή. Δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι παρόμοιο και στεναχωριέμαι που το λέω γιατί αγαπώ την Ελλάδα».

Αναφορικά με την συμπεριφορά των φιλάθλων και το αν τα όσα έπεσαν στο γήπεδο τραυμάτισαν τον ίδιο ή τους συμπαίκτες του ανέφερε: «Δεν υπήρχε κάποιος τραυματισμός από τα αντικείμενα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο. Σε όλα τα μεγάλα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ποτέ δεν είχαμε τέτοια αντιμετώπιση. Θυμάμαι σε κάποια παιχνίδια να πέφτουν αντικείμενα. Είναι ευρωπαϊκός νόμος ότι θα πρέπει να υπάρχει προστασία στους ποδοσφαιριστές. Όταν μπούμε στο γήπεδο του αντιπάλου είναι ευθύνη του γηπεδούχου να προστατέψει τον φιλοξενούμενο. Υπήρχαν άνθρωποι σεκιούριτι των γηπεδούχων. Μετα το παιχνίδι πήγα να δω τον διαιτητή, ο κ. Μαρινάκης ήταν με τον διαιτητή και έτσι επέστρεψα στα αποδυτήρια. Τον είδα ξανά μετα τη συνέντευξη όπου μου είπε "σας γαμ@$#ε". Φυσικά ήμουν θυμωμένος, είχαμε χάσει το παιχνίδι και μετα έγινε και αυτό. Είπα στη συνέντευξη ότι ήθελα να φύγω από την Ελλάδα και στη συνέχεια συνάντησα τον κ Μαρινάκη που έκανε τη χειρονομία και είπε ‘σε γαμ@$%α’. Δεν είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν όποτε ναι ένιωθα ασφαλής. Νομίζω ότι εκ του αποτελέσματος θα έπρεπε να πάρουν περισσότερα μέτρα. Ήταν μεγάλη η ένταση όλη την εβδομάδα. Από την εμπειρία μου στα ντέρμπι Μαρσέιγ-Παρί τα μέτρα ασφαλείας ήταν παραπάνω από το κανονικό».

Σε ερώτηση για το αν τραυματίστηκε από την εισβολή των οπαδών, απάντησε: «Φυσικά υπέφερα, χτυπήθηκα και είχαμε χάσει τον αγώνα. Χτυπήθηκα από πίσω. Αυτός που με χτύπησε ήταν ντυμένος στα μαύρα, σκέφτομαι ότι ήταν από άνθρωπο ασφαλείας».

Όσο για τα λόγια που καταγγέλλει πως του είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέφερε: «Φυσικά είναι υποτιμητικό αυτό που είπε. Κορόιδεψε εμένα και τον ανδρισμό μου. Μπορεί φυσικά να φοράει κάποιος φούστες και να είναι άντρας. Ακόμα και οι τσολιάδες φοράνε φούστες και είναι πραγματικοί άντρες. Αν μου είχε ζητήσει συγγνώμη δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Ήμουν πολύ καλά στην Ελλάδα, είχα έρθει όμως εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο και όχι για να έχω τέτοιες καταστάσεις. Δεν ξέρω αν θα είχα μείνει, αν δεν είχε γίνει αυτό, αλλά το περιστατικό με ώθησε στο να πάρω την απόφαση να φύγω. Είναι η πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό και έχω παίξει πολλά και μεγάλα ντέρμπι».

Σε ερώτηση της υπεράσπισης αν έχει επιχειρήσει να δηλώσει το σεβασμό και τη συγγνώμη του, απάντησε: «Ναι, έχει εκφράσει το σεβασμό όχι όμως και τη συγγνώμη του», ενώ για το αν θα δεχτεί να κάνει δήλωση ο Βαγγέλης Μαρινάκης ότι τον σέβεται και ότι δεν είχε σκοπό να θίξει τον ανδρισμό του είπε: «Όχι, είναι πολύ αργά πια, έχουν περάσει πέντε χρόνια». Όσο για το πότε είπε πως θα φύγει από την Ελλάδα; «Είπα ότι θα φύγω από την Ελλάδα πριν συναντήσω τον κ. Μαρινάκη».

Ερωτηθείς αν είδε τον Βαγγέλη Μαρινάκη όταν πήγαινε προς τα αποδυτήρια και αν τον είδε να προτρέπει τους οπαδούς σε αντιαθλητική συμπεριφορά, η απάντηση του Τζιμπρίλ Σισέ ήταν: «Τον είδα μόνο στα γραφεία του διαιτητή. Δεν είδα πουθενά τον κ. Μαρινάκη πριν μπω στα αποδυτήρια, ούτε να προκαλεί κόσμο εκεί να δείξει αντιαθλητική συμπεριφορά. Δεν γνωρίζω ποιος είναι υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου».

Όσο για το αν θεωρεί πως στη συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο τελευταίος είχε επιθετικό ύφος, απάντησε: «Όταν κάποιος λέει ‘σε γαμ@#α’ είναι ήδη επιθετικό», ενώ στην παρατήρηση της υπεράσπισης πως η φράση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ποδοσφαιρική καθομιλουμένη ο Σισέ είπε: «Όχι, εγώ δεν την έχω χρησιμοποιήσει γιατί σέβομαι τους παίκτες».

Σχετικά με το τι είπε ο ίδιος στον διαιτητή, ο πρώην Γάλλος διεθνής επιθετικός επισήμανε: «Βάλαμε ένα γκολ που το ακύρωσε και πήγα να διαμαρτυρηθώ γιατί ήμουν αρχηγός. Του μίλησα στα αγγλικά και μου απάντησε στα αγγλικά».

Για το καθήκον του να υπογράψει το φύλλο αγώνα, είπε: «Το υπέγραψα χωρίς να ξέρω τι θα γράψει. Είναι το φύλλο αγώνα και πρέπει να το υπογράψω. Όταν πήγα να το υπογράψω μου το διάβασε άνθρωπος της ομάδας. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στο περιεχόμενο γιατί ήμουν σε ένταση».

Σχετικά με τη συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο γραφείο του διαιτητή είπε: «Ήταν εκείνος ήδη εκεί. Με ρώτησε γιατί ήμουν εκεί, αλλά δεν του απάντησα. Δεν μίλησα πολύ με το διαιτητή. Δεν θυμάμαι ποιο πρόσωπο ήταν μαζί μου και μου διάβασε το φύλλο αγώνα».

Όσο για την αναφορά στη μήνυσή του ότι αρνήθηκε να μιλήσει στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και ότι ήταν επιθετικός εναντίον του, είπε: «Με τον τρόπο που το είπε ήταν επιθετικός. Συγκεκριμένα είπε ‘σήμερα σας γαμ@#%ε ίσως κερδίσετε μια άλλη φορά’».

Ερωτηθείς αν ο θεωρεί πως Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε ψευδώς στις στιλιστικές του επιλογές, απάντησε: «Δεν φοράω φούστες ήταν κιλτ. Είναι ψευδές γιατί φοράω κιλτ, όχι φούστα. Θα μπορούσαν να το αποκαλέσουν όπως θέλουν. Ήθελε να με κοροϊδέψει. Δεν ξέρω ελληνικά, δεν ξέρω τι έχουν γράψει. Δεν ασχολούμαι με τον Τύπο».

Σε ερώτηση αν είχε ο ίδιος κάνει ο ίδιος δηλώσεις με υβριστικό περιεχόμενο είπε: «Όχι, δεν έχω κάνει τέτοια δήλωση» και όταν η υπεράσπιση τού επισήμανε ότι μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ δήλωσε ‘νιώθω ότι με γαμ@@@νε’ ο Σισέ απάντησε: «Όχι, δε χρησιμοποίησα τη λέξη αυτή. Στα γαλλικά είπα ότι μου τη φέρανε και μεταφράστηκε προφανώς με αυτό τον τρόπο».

Η υπεράσπιση ρώτησε τον Σισέ αν είναι αλήθεια πως ο ίδιος και κάποιοι άλλοι παίκτες κατέβηκαν από το πούλμαν της ομάδας πριν φύγει απάντησε: «Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά κάτι πρέπει να συνέβη, νομίζω κατέβηκαν 1-2 παίκτες».

Σε ερώτηση για το αν υπήρχε εύκολη πρόσβαση των ανθρώπων ασφαλείας του Παναθηναϊκού και αν είχαν συνεργασία με αυτούς του Ολυμπιακού η απάντηση του Σισέ ήταν: «Ναι, μπήκαν μαζί μας αλλά δεν ξέρω αν υπήρξε συνεργασία. Εκ του αποτελέσματος τα μέτρα δεν ήταν αρκετά. Είναι η ευθύνη των ομάδων».

Κλείνοντας, ο δικηγόρος του κ. Μαρινάκη, Θέμης Σοφός τόνισε: «Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο: κύριε Σισέ, έχετε κακή σχέση με την αλήθεια», για να απαντήσει ο Σισέ «αν με αποκαλείτε ψεύτη, θα σας κάνω μήνυση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα