Αβραάμ: «Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας»

Αβραάμ: «Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας»

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Αβραάμ: «Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας»

bet365

Το ματς με την ΑΕΚ και τις χαμένες ευκαιρίες σε ΟΑΚΑ και «Καραϊσκάκης», σχολίασε ο Αβραάμ, που αναφέρθηκε και στη θέση στην οποία μπορεί να αποδώσει καλύτερα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αβραάμ στο «AEL Radio»:

Αν η ΑΕΛ σεβάστηκε παραπάνω την ΑΕΚ: «Μπήκαμε λίγο φοβισμένα στο γήπεδο. Εκεί που έβλεπες πως η ομάδα μπορούσε να βγει μπροστά και να δημιουργήσει κάτι ωραίο επιθετικά, έβγαινε μία φοβία και μπαίναμε σε θέση άμυνας περιμένοντας τον αντίπαλο. Κάτι που αποδείχθηκε λάθος.

Αν έχει συζητηθεί το πρόβλημα στα αποδυτήρια: «Σίγουρο το συζητάμε και μεταξύ μας. Άλλαξε λίγο η κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο όπου είπαμε να ανέβουμε πιο ψηλά και να μην περιμένουμε πίσω, αφού μπορούμε. Υπήρξαν οι προϋποθέσεις για να κάνουμε κάτι καλό. Νομίζω πως ήμασταν καλύτεροι στην επανάληψη».

Για τις χαμένες του ευκαιρίες σε «Γ. Καραϊσκάκης» και ΟΑΚΑ: «Στη φάση όπου έβγαλα τη σέντρα, θεώρησα πως ήταν πιο κοντά όλη η ομάδα. Το φάουλ εκτελέστηκε γρήγορα από τον Αγκάνοβιτς σε μένα και φαίνεται πως πιάστηκαν στον ύπνος και οι παίκτες της ΑΕΚ, αλλά και οι δικοί μας. Υπολόγιζα πως θα έμπαιναν όλοι με τη μπάλα μέσα στα δίχτυα.

Γιουβέντους - Νάπολι με επιστροφή, αν ο Μέρτενς σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον αγώνα.

Τώρα στο σουτ, τα εύσημα ανήκουν στο τερματοφύλακα. Αν έμπαινε το γκολ θα βλέπαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, γιατί η πίεση θα πήγαινε στην ΑΕΚ. Και θα μπορούσαν να γίνουν τα πάντα μέχρι τη λήξη.

Δυστυχώς δεν πήγαν τα πράγματα καλά και είναι κάτι που πρέπει να δούμε μέσα στην ομάδα γιατί δεχόμαστε πάρα πολύ εύκολα τα γκολ. Είναι κρίμα γιατί ιδρώνουμε πάρα πολύ για να σκοράρουμε, για να βλέπουμε την εστίας μας να παραβιάζεται έτσι».

Αν η ΑΕΛ μπορεί να είναι καλύτερη στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Πρέπει να πιστέψουμε παραπάνω στον εαυτό μας. Να αγωνιζόμαστε σαν να είναι το τελευταίο μας ματς. Δεν μπορούμε άλλωστε να επιλέξουμε παιχνίδια στη θέση που είμαστε. Έχουμε δείξει και στα προηγούμενα παιχνίδια πως αν το πιστέψουμε μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό. Είναι κρίμα μια ομάδα σαν την ΑΕΛ, να μην έχει κερδίσει εκτός έδρας».

Για το που παίζει καλύτερα: «Ξέρω και τις δύο θέσεις αρκετά καλά αλλά αυτή που που γουστάρω είναι του αριστερού χαφ. Υπάρχουν παιχνίδια που η ομάδα θα με χρειαστεί και αριστερό μπακ κι εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Υπάρχουν και παιχνίδια στην έδρα σου, όπως με τον Λεβαδειακό, που θες να επιτεθείς και πρέπει η ομάδα να βγάζει παίκτες από τα πλάγια.

Έχω παίξει σαν φουλ-μπακ σε αρκετά παιχνίδια και με την Εθνική, αλλά και με τις ομάδες που ήμουν στο κυπριακό πρωτάθλημα».

Για το αν υπάρχει ξανά πίεση και άγχος: «Είναι φυσιολογικό σε μία ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ, όποιος παίκτης αγωνίζεται να έχει και πίεση και άγχος. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και αυτά τα στοιχεία υπάρχουν σε αυτές τις ομάδες. Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν σημαίνει πως αν χαθεί «πέθανες», απλά πρέπει να το κερδίσεις. Τα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας πρέπει να τα πάρουμε. Άλλωστε έχουμε δείξει πως είμαστε καλύτεροι στη Λάρισα.

Πάντως δεν πιστεύω πως κυριαρχεί το άγχος αυτή τη στιγμή. Ας μην ξεχνάμε όμως πως το ρόστερ απαρτίζεται από νέα παιδιά σε ηλικία, αλλά και αρκετά νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Εμείς οι πιο μεγάλοι προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα πως δεν χρειάζεται άγχος. Αν κερδίσουμε ακόμα δύο παιχνίδια, θα επηρεαστούν κι αυτοί που μας ακολουθούν. Δεν θα έχουν τη δύναμη να «σηκώσουν» το κεφάλι και να σε περάσουν».

Αν θα δούμε καλύτερη την ομάδα στη συνέχεια: «Θέλω να πιστεύω πως ναι. Μπορούμε να το πετύχουμε. Το έχει αποδείξει άλλωστε η ΑΕΛ και με τις μεγάλες ομάδες αυτό. Όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στις προπονήσεις για να κερδίσουν και μία θέση στην εντεκάδα.

Βέβαια πρέπει να καταλάβει κι ο κόσμος, πως στο σημείο που είμαστε, η ΑΕΛ χρειάζεται πρώτα τους βαθμούς για να είναι καλά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχουν μείνει οχτώ τελικοί και πρέπει να βλέπουμε σαν στόχο το τρίποντο σε καθένα από αυτά. Όπως και αν έρθουν οι νίκες και οι βαθμοί.

Η ΑΕΛ είναι μία καινούργια ομάδα, με πίεση από το κόσμο, που πρέπει να μείνει στην κατηγορία μετά από πέντε χρόνια. Είναι μία περίεργη χρονιά. Ο κύριος στόχος είναι η παραμονή, άρα έχουν μείνει οχτώ παιχνίδι που μεταφράζονται σε 24 βαθμούς. Πρέπει να παλέψουμε για το κάθε βαθμό όμως».

Για το κόσμο της ομάδας: «Θέλουμε το κόσμο μαζί μας το Σάββατο. Κι ο κόσμος καταλαβαίνει πως τον έχουμε ανάγκη. Όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα, ας έρθουν στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ειδικά στην έδρα μας πρέπει να έχουμε το κόσμο μας. Ας μην ξεχνάμε πως έπαιξε μεγάλο ρόλο η παρουσία του και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα