Τραμπ και Brexit απασχολούν έντονα την UEFA

Κώστας Ζάλιαρης
Τραμπ και Brexit απασχολούν έντονα την UEFA

bet365

Οι περιορισμοί που θέλει να εφαρμόσει αναφορικά με την είσοδο των ξένων στις ΗΠΑ, αλλά και το ενδεχόμενο της οριστικοποίησης του Brexit θα επηρεάσουν αρνητικά, σε μεγάλο βαθμό, το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Ο νυν ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, μίλησε στους «New York Times» από το γραφείο του στη Νιόν και αυτό το οποίο θέλησε να καταστήσει σαφές, είναι πως οι πιθανότητες να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 στις ΗΠΑ, θα ελαχιστοποιηθούν αν ο Ντόναλντ Τραμπ εμμείνει στη σκέψη του περιορισμού της εισόδου ξένων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Θα είναι από τα βασικά μας κριτήρια και δεν θα βοηθήσει την υποψηφιότητα αν όντως εφαρμοστούν τα όσα έχει προαναγγείλει ο Ντόναλντ Τραμπ. Φανταστείτε μια ποδοσφαιρική διοργάνωση στην οποία δεν θα μπορούν να παραβρεθούν ποδοσφαιριστές, κόσμος, δημοσιογράφοι...» είπε ο Τσεφέριν, για να συνεχίσει αναφερόμενος στο θέμα του Brexit, με αφορμή και την πρόσφατη απαγόρευση μετακίνησης του Σερζ Οριέ της Παρί Σεν Ζερμέν στη Μεγάλη Βρετανία:

«Όλα αλλάζουν αν οριστικοποιηθεί... Τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα με την ελεύθερη μετακίνηση στην Ευρώπη. Ήμουν απόλυτα απογοητευμένος με την υπόθεση του Οριέ που δεν κατάφερε να βρεθεί στην Αγγλία. Θα μπορούσε ν' αποτελέσει μείζον ζήτημα. Φανταστείτε να μην μπορούσαν οι Μέσι και Νεϊμάρ, που έχουν ανοιχτές υποθέσεις, να βρεθούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ...».

Πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. δεν αποκλείεται να επηρεάσει και τη διεξαγωγή των ημιτελικών και του μεγάλου τελικού του Euro 2020 στην Αγγλία, όπως έχει ήδη προγραμματιστεί να γίνει...

 

Τελευταία Νέα