Η Λίβερπουλ δίνει... βαθμούς επιβίωσης!

Κώστας Ζάλιαρης
Η Λίβερπουλ δίνει... βαθμούς επιβίωσης!

bet365

Έπειτα και από την ήττα (3-1) από τη Λέστερ, η Λίβερπουλ έχει καταφέρει τις τέσσερις από τις πέντε ήττες που έχει κάνει στο φετινό πρωτάθλημα, να έχουν προέλθει από ομάδες που βρίσκονταν στη ζώνη του υποβιβασμού πριν από το μεταξύ τους ματς!

Οι «αλεπούδες», επανήλθαν στις θέσεις επιβίωσης έπειτα από το πολύ σημαντικό «τρίποντο» που πήραν απέναντι στους «κόκκινους», στο πρώτο ματς μετά την απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι από την τεχνική ηγεσία. Η νίκη (1-0) της Κρίσταλ Πάλας επί της Μίντλεσμπρο, το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λονδίνο, είχε ρίξει τους Πρωταθλητές Αγγλίας στη ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο, με ένα... σάλτο, το ξημέρωμα της Τρίτης τους βρήκε πάλι στο +2 από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στο φινάλε της σεζόν στην Τσάμπιονσιπ.

Αυτή ήταν η τέταρτη (από τις συνολικά πέντε) ήττα του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ στο τρέχον πρωτάθλημα, ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι πως αυτά τα αποτελέσματα έχουν έρθει από αντιπάλους που πριν γίνει η πρώτη σέντρα στις αναμετρήσεις τους με τη Λίβερπουλ, βρίσκονταν στην επικίνδυνη ζώνη!

Στις 20 Αυγούστου, σε πολύ πρώιμο στάδιο φυσικά, η Μπέρνλι στην επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ, επικράτησε 2-0 και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στη φετινή Πρέμιερ, σε ματς που η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε 81% κατοχή της μπάλας και 26 τελικές προσπάθειες!

Οι υπόλοιπες τρεις ήττες ήρθαν μαζεμένες το τελευταίο διάστημα, ξεκινώντας από την 21η ημέρα του Ιανουαρίου, μέχρι και την αναμέτρηση με τη Λέστερ.

Η Σουόνσι πήρε τεράστια νίκη (3-2) στο «Άνφιλντ», στην 22η αγωνιστική και εκμεταλλεύτηκε τα αποτελέσματα των Κρίσταλ Πάλας (1-0 από Έβερτον), Χαλ (2-0 από Τσέλσι) και Σάντερλαντ (2-0 από Γουέστ Μπρομ).

Επόμενη ήταν η Χαλ του Μάρκο Σίλβα που έκανε την έκπληξη και έδωσε συνέχεια στο καταστροφικό ξεκίνημα των «κόκκινων» μέσα στο 2017. Οι «τίγρεις» επιβλήθηκαν 2-0 στο «KCOM Stadium», παραμένοντας μεν στην επικίνδυνη ζώνη, κατακτώντας δε, τρεις υπερπολύτιμους και ανέλπιστους βαθμούς. Έπειτα από 26 αγωνιστικές, παραμένει στο -1 από τις θέσεις επιβίωσης και δίνει τη δική της μάχη.

Η Λέστερ ήταν τυχερή καθώς δεν βρισκόταν στη ζώνη έπειτα από δικό της κακό αποτέλεσμα, έπεσε εκεί λόγω των βαθμών που πήρε η Πάλας, όμως αντέδρασε σωστά και με τρομερή εμφάνιση τέσσερις μέρες μετά την απόλυση του Ρανιέρι, έφτασε στους 24 πόντους.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα