«Και να θέλουμε να το χάσουμε, δεν υπάρχει κανείς να το πάρει»...

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
«Και να θέλουμε να το χάσουμε, δεν υπάρχει κανείς να το πάρει»...

bet365

Ο Κ Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του gazzetta το χθεσινό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη.

Μόλις χθες, κάποιες ώρες πριν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, έγραφα εδώ ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει σαν τα μάτια του την έδρα του, το Καραϊσκάκη, γιατί τη βαθμολογική διαφορά από τους υπόλοιπους την έχει πάρει ακριβώς χάρη στα αποτελέσματα μέσα στο σπίτι του…

Τέλος πάντων, νομίζω ότι το χθεσινό ματς ο Ολυμπιακός το έχασε κατά τη διάρκεια όλης της προηγούμενης εβδομάδας και κυρίως λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει! Όταν έμαθαν οι ερυθρόλευκοι, ότι ο ΠΑΟΚ ισοφαρίστηκε από τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο! Εκεί είναι που λειτούργησε το σκεπτικό, «και να θέλουμε να το χάσουμε το πρωτάθλημα, δεν υπάρχει κανείς να το πάρει»…Και έτσι η ομάδα μπήκε στο παιχνίδι εφησυχασμένη και καθόλου όπως έπρεπε, για να αντιμετωπίσει το Νο 2 της βαθμολογίας, που στο μεταξύ είχε πάει πανέξυπνα το ματς όλη την εβδομάδα, με την επιλογή να εκτίσουν τις ποινές τους σε αυτό το ματς οι Μπεν, Μασούντ και Ρισβάνης.

Ο Πανιώνιος κοίμισε μια χαρά τον Ολυμπιακό, του οποίου άλλωστε το μεγαλύτερο πρόβλημα παραδοσιακά είναι η χαλαρότητα. Οι πρωταθλητές, έχοντας στο μυαλό τους κι ότι τον Πανιώνιο εδώ και κάποιες…δεκαετίες πάντοτε τον κερδίζουν, έμειναν στις δάφνες της πρόκρισης μέσα στην Τουρκία κι έτσι είδαν στο άνετο το παιχνίδι, έχοντας και το 1-1 του ΠΑΟΚ τόσο νωπό στο μυαλό τους, σε συνδυασμό και με το 0-1 του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη, μία ημέρα νωρίτερα.

Με τέτοια νοοτροπία, όμως, ποτέ δεν πας μπροστά. Και κάπως έτσι έκαναν οι ερυθρόλευκοι και το απίστευτο ρεκόρ να δεχθούν γκολ στα πρώτα 40 δευτερόλεπτα μέσα στο Καραϊσκάκη. Μπαίνεις με τέτοια μυαλά στο ματς με τον δεύτερο; Πάρε το 0-1 και τρέχα…

Η τιμωρία ήταν σκληρή, αλλά περισσότερη δίκαιη παρά άδικη, αφού όσο εύκολα μπορούσε να κάνει το 1-1 ο Ολυμπιακός, άλλο τόσο εύκολα θα μπορούσε να κάνει το 0-2 κι ο Πανιώνιος, απέναντι σε ένα Ολυμπιακό, που ούτως η, άλλως διαπιστωμένα έχει προβλήματα για να σπάσει καλά κλειστές άμυνες όταν δεν βάζει γρήγορο γκολ. Και, πλάκα πλάκα, χάρη σε αυτά τα δύο σκορ, τώρα ο Ολυμπιακός είναι ουσιαστικά στο +8 από τον Πανιώνιο κι όχι στο +7, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος, ο Ολυμπιακός υπερτερεί…

Ο Πανιώνιος επένδυσε σε αυτό το ματς στα τρεξίματα, τις αντεπιθέσεις και στο οργανωμένο αμυντικό παιχνίδι. Ήταν μία ορθή επιλογή. Πρόκειται για μία καλή ομάδα, με καλή ψυχολογία και με φρεσκάδα: από τις 14 Γενάρη ο Πανιώνιος έχει δώσει όλα κι όλα οκτώ παιχνίδια, έχοντας αποκλειστεί κι από το Κύπελλο. Για τον Ολυμπιακό από τις 14 Γενάρη έως και χθες ήταν το 13ο παιχνίδι του σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και Κύπελλο…Η μία ομάδα οκτώ ματς, η άλλη 13!

Κάτω από όλες αυτές τις συνθήκες, ένα διπλό του Πανιώνιου στο Καραϊσκάκη δεν ήταν ένα απίθανο αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψιν και τις απουσίες που είχε κι ο Ολυμπιακός. Άλλωστε, ακόμη και μαθηματικά κάποια στιγμή θα έσπαγε αυτή η παράδοση των 21 πρωταθλημάτων με όλο νίκες του Ολυμπιακού εντός έδρας με τον Πανιώνιο…

Και κάποια στιγμή πρέπει να δεχθούμε ότι και η ήττα είναι στο πρόγραμμα, αλλά κι η κακή εμφάνιση είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ειδικά σε μία σεζόν που όποιος δεν το έβλεπε από το καλοκαίρι ότι θα ήταν δύσκολη για τον Ολυμπιακό, εθελοτυφλούσε….

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.