Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-5

Γιώργος Καραμάνος
Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-5

bet365

Η μεγάλη συνάντηση του Σαμπιονά είχε απόλυτο αφεντικό τους Παριζιάνους, που διέλυσαν 1-5 την Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», μένοντας αήττητοι για 14 σερί ματς μεταξύ τους.

«Νικήστε τους επιτέλους», φώναζαν πωρωμένοι οι οπαδοί της Μαρσέιγ προς τους παίκτες. «Είμαστε πιο πεινασμένοι από αυτούς», διαβεβαίωνε ο Πατρίς Εβρά. Μόνο που με το τελικό σφύριγμα, το σκορ στο ταμπλό δεν ήταν απλά ασήκωτο, αλλά άκρως ταπεινωτικό. Αυτό που θεωρείται ως ντέρμπι του Σαμπιονά, η Παρί το μετέτρεψε σε ιστορικό περίπατο, περνώντας από το «Βελοντρόμ» με το εκπληκτικό 1-5.

Οι Παριζιάνοι έγιναν αφεντικά με το ξεκίνημα. Ο Μαρκίνιος με κοντινή κεφαλιά (6') και με τσιμπηματάκι προ του Πελέ ο Καβάνι (16') έβαλαν δύο γκολ τόσο νωρίς σε μεταξύ τους ματς για πρώτη φορά από τον τελικό Κυπέλλου του 1982. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες σε ένα φοβερό μονότερμα. Στο 50' βρήκαν και το 0-3, με τον Λούκας Μόουρα να έρχεται στο πίσω δοκάρι και να κάνει την προβολή.

Το καρέ διαμορφώθηκε από το πάρε βάλε του Μενιέ στον Ντράξλερ (62'), ενώ ο Φανί με πλασέ (70') μείωσε δίχως όμως πιθανότητες επιστροφής στο παιχνίδι. Γι' αυτό φρόντισε τρία λεπτά αργότερα ο εξαιρετικός Βεράτι που έκανε βόλτα στην αντίπαλη περιοχή, έστρωσε στον Ματουιντί και εκείνος το μπουμπούνισε για το 1-5. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η Παρί έμεινε αήττητη στο ντέρμπι για 14 διαδοχικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (12 νίκες), πλησιάζοντας και στο -3 από την κορυφή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα